Aefa

I am a Blogger

Aefa Aerisya

Bukan blogger terkenal, jauh sekali retis idaman ramai. Blogging itu hobi jadi menaip ikut hati. Kipas Susah Mati Korean Entertainment.

  • Cheras, Kuala Lumpur
  • aefa_aerisya@yahoo.com
  • http://aefaaerisya88.blogspot.my/
Me

About Me

Selalu perasan diri sangat berbakat dalam mengambil gambar. Selain daripada bersembang, bakat terpendam yang lain ialah, makan.

Facebooking 90%
Blogging 50%
Eating 95%
Travelling 60%

1

Under Construction

2

Under Construction

3

Under Construction

4

Under Construction

5

Under Construction

6

Under Construction

0
Visit Malaysia
0
Travel Abroad
0
Facebook Like
0
Blog Follower
  • Aefa in Wonderland Part 3

    Aefa in Wonderland Part 3

    Sambungan Aefa in Wonderland Part 2...

    Malam tu belom berakhir lagi rupa2nya. hehe. Ingatkan g jumpa kak cha skejap saja. Sekali tgk.. "berambeh" kat ctu aefa malam tu.. huhu.. dah la pegi sehelai sepinggang.. hahaha..

    Mula2 tunggu kak wan (masa tu xkenal lagik ok) sbb nak pegi makan mlm sesama. Tp xjadik. Kite pi mendua lebey baik je la.. Ape tah nama tmpat makan tu.. Tp kat waterfront.. phewitt makan sambil disirami hujan..hahaha.. kebetulan mlm tu hujan.. sempat merayau sekejap dgn kak cha kat waterfront tu.. tu ler pes taim aefa merayau kat waterfront memalm camtu.. ish2.. hihih

    Ntah kol bape kami abis makan.. tp takde la balik bilik terus.. duduk2 lepak dulu.. hihih.. kak cha tu org ajak pi dangdut xnak pulak... hehehhe.. pastu .. ermm.. ape ye kami buat..  oh... kami balik bilik bersihkan diri.. seharian kat luar tu mmg patut g mandi.. hihi..

    Haa... pastu kenal gn kak wan~~~ hihi.. seronok kenal gn kak wan ni.. suke dengo dier bercerita.. kak wan + kak cha = haru biru malamku.. hahaha.. semalaman aefa gelak gn keletah akak dua org ni. Dari depan tv, sampai atas katil, asek2 kate nak tido, tapi masih gak bercerita.. padahal lampu dah tutup, tp dorg bukak balik.. hahaha.. rindu nye gn mlm tu.. :')

    ah..masa taip ni jam tunjuk kol 11:11 malam.. maksudnya ada org tgh ingat kat kita.. hehehe....eh..melalut lak cita ni..

    hehe.. mmg happy sgt2 masa tu.. seronok dpt jumpa bonda dan kak cha.. seronok dapat kenal kak wan.. rasa rugi pulak tak g jumpa masa pesday dorg mai cni.. uhukk.. apa2 pun.. semua ini adalah kenangan terindah bagi Aefa.. Sekian.. Syg sume.. :)
  • Aefa in Wonderland Part 2

    Aefa in Wonderland Part 2

    Sambungan  Aefa in Wonderland Part 1...

    Duduk la Aefa lepak gn kak cha kat booth simedarby tuh.. Cakap2 sikit.. Tanya khabar.. Eh? Ada ke Aefa tanya khabar? ahaha.. mcm xde jek.. hihihi.. Pastu kak cha swuruh Aefa gi amik cop supaya leh dapat brg2 percuma tu.. Erm.. ni la kak cha xtau pasal Aefa.. Mana da Aefa minat nak bersesak gn org ramai ni.. heheh.. 

    Kira2 pukul 3 cmtu, kami keluar dari situ. Dah janji nak jumpa bonda pulak. Tapi selom tu kami pergi makan dulu.. Takyah tanya la mkn katne..Mesti org leh teka.. KFC! hahaah.. xleh jauh dari ayam.. ish2.. kak cha ni.. mcm budak2 je  :P Lama jugak la mkn tu.. Ada org tu makan selow mukan men. Kalo bawa bertanding tuh mmg kompem kalah la.. hahaha.. 

    Pas kak cha puas ati dpt mkn kfc (ahahahaa), kami nek atas pulak.. Nak pi bilik Bonda.. Otw tu terserempak gn Uncle bob kat eskeleter shopping complex bawah otel. Sok sek sok sek la skejap. Huhu

    Masa sampai bilik pulak, bonda baru je kuar dari bilik kecik! hehehehe.. Seronok leh jumpa bonda.. :) Dulu Aefa skodeng dari jauh je bonda atas kapal..hihi.. Maaf ye bonda.. Lenkali tak buat lagi.. 

    Kami sembang2 dlm bilik bonda sampai kol 5 cmtu.. Ah.. salah pulak.. bukan kami.. mereka yang sembang.. Aefa duduk je.. memerhati.. eheh. Siap broadcast gn kak umie lagik dorg tu.. huhu..

    B4 pergi ke airport, Uncle Bob bawa adik pergi ke klinik.. Dia tak sihat.. batuk2.. Bonda kata dier pas berenang kat kolam hari sebelum tu. Alhamdulillah, pas gi Timberland Medical Cntre, adik dah xbatuk2 lagi.. Dah kena cucuk gn doktor.. hihi.. sian dier..

    Aefa dan kak cha pon ikut g anta bonda kat KIA. naik inoba.. kawan uncle bob bawak... Memang penuh la keta tu.  Pas peluk2 sium2 salam2 kami terus balik ke otel.. lepak sekejap kat bilik kak cha..

    To be continue..
  • Aefa in Wonderland Part 1

    Aefa in Wonderland Part 1

    2 hari yang saya tak boleh nak luahkan melalui perkataan. Tak sangka leh jumpa Bonda gn Kak Cha. Dorang mesti lagi tak sangka Aefa g jumpa dorang. Hehehe. 

    Semalam, kira2 pukul 1.30 ptg, Aefa g ke Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM) di tempat letak kereta Wisma Bapa Malaysia. Punya la panas hari tu. Tapi takpe. Tak terasa pon. Yela.. Nervous la katakan.. Baru first time jumpa tu walaupun dah lama kenal. Hehe.

    Tak sangka pulak nak masok tempat tu kena daftar dulu. Nasib baik la Aefa ada bawa IC. Selalunya Aefa tinggal je IC kat umah. Huhu.. Sok sek sok sek la kat enpon gn member sementara sampi giliran Aefa. Huuu

    Dah daftar tu, sibuk pulak carik booth Simedarby. Jalan macam ular je Aefa tgk. Ke kiri ke kanan. Last2 jumpa gak booth tu. Booth dah jumpa orgnya pulak belom jumpa ni. Kena la carik Kak Cha pulak. Habis dah pusing semua booth simedarby tu, ntah mana kak cha nyorok.. xnampak pulak.. padahal dia xkecik.. haha (ampun).

    Dah tu call je la. Baru je nak sok sek tanya dia kat mana, dah nampak dah ada pompuan ayus dok bawah pelantar (tu kot nama dier). Kikiki..

    Huh. konpiden jek jalan g ke arah kak cha. Tp org tak tau. Jantung degup laju tuh.. kakakaka.. Tp mmg ni la Aefa. First time jumpa mmg nebes semacam jek. Padahal nak g jumpa org je bukan nak g berperang. hahahaha. Ah. Kak Cha ni pon satu. paham2 la Aefa malu2 meow tem tuh. dia bawak pulak bergambar.. alahai.. huhu

    Pastu Aefa diam (Aefa mmg pendiam ok). Mmg tak tau nak cakap pe. Dulu jumpa kak niesa, kak yati gn kak stanxa pon gni. Aefa diam jek. Kan kan.. Mmg pendiam ni. Percayalah~~~

    To be Continue...
  • Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3