When Will I See You Again?

0 kritikan
Sunshine
Sunshine

Pagi yang indah.
Cuaca yang tak berapa nyaman.
Debu dan habuk-habuk dari tapak pembinaan sebelah
berterbangan.
Bunyi ketukan dari langit.
Ciskek orang kat atas ni.
Cukup-cukup la bunyi dari tapak pembinaan tuh.
Rosak suda hari bahagia I.

Minggu lepas berakhirnya sebuah episod cerita di TM.
Rindu sangat.
*ngader. baru beberapa hari berlalu*

Mase duduk-duduk dalam LRT tu,
terfikir...
Someday.. will we meet again?

Miss You
Miss You

Hell_o December

0 kritikan
O hello Disember :)

Disember bermula dengan hari yang suram.
Xglam. Ahh..
Stress jiwa ini bila teringat peristiwa-peristiwa lampau.

Pepagi bangun nak balik Melaka.
Berat hati jugak nak balik.
Tapi di gagahkan jua demi ilmu yg berguna.
Elok je perjalanan dari umah ke TBS.
Dan selepas itu, bermulalah episod kisah yang menstresskan jiwa.

Tengok jam, 11.05 am.
Ah sempat lagi nak beli ape2 tok alas perut.
Nampak Subway.
Queue tak panjang pon.
Tapi tunggu sampi 11.20 am.
Cis. lagi  5 minit bas nak gerak.

Elok je da settle kat Subway.
Amoi TBS tu dah memanggil-manggil kitorg spy naik bas.

*ok rase famous skejap di situ*

Bas
Bas

Berlari-lari anak ke bas.
Comel sangat.
Naik bas, carik tempat duduk.
Ciskek. Pakcik tua nih amek tempat duduk kitorg.
"orang len suda ambik tempat duduk i ma"
Ngeng pakcik tu.
Halau la org tu. sakit ati tau!
Duduk belakang sekali.

Bas gerak.
oh bahagia.
Tetiba bas belok masok tol kajang.
EH??????
Tak pernah-pernah pon masok Kajang.
Ok2. Still bersabar sambil makan Subway.
Kotla nak guna jalan short cut elak jem.

Sampai Bandar Sungai Long dah.
Ok. Makin pelik nih.

Bas patah balik ke Tol Kajang.
Aik!!!

Stress
Stress

Jiwa pon meracau.
Jam 12.45 dah!
Habis la. Memang tak sempat nak pergi kursus SPSS tu.
Area Nilai mmg sah2 jem teruk.
Malas dah nak mengadap kestressan jiwa ni.
Pejam mate. Mimpi indah sekejap.

Selepas beberapa kali pejam celik.
Maka tiba di Melaka pukul 4 pm!!!!!!
Pakcik pemandu tu takde pon nak mintak maaf ke ape.
Kalau die xbawak BERSIAR-SIAR di Kajang tu
takde lah lambat sangat macam tu.

Thinking
Pening

4.15 baru masok kelas.
SPSS tu pon dah nak sampai conslucion da.
So nak expect kitorang paham ape lagik?
Yang masok awal pon blur2.
Ni kan pulak kitorg yg masok lewat tu.
Basic SPSS pon tak lepas.

Smile
Smile

Ok fine.
Buat muka slumber.
Happy datang Melaka jumpa kawan2.
Tapi hati?? dah tak tentu dah.
Nak buat cane kalo tak paham.

Down
Down
Makin lame kat situ makin stress jiwa.
Habis je SPSS terus balik.
Sampai member tegur nape muka stress sangat.
Maafla yer. Dah tak bole nak cover.
Tak bole dah nak pura-pura cool.

Sampai je MC terus pergi kaunter bas Nice.
Memang mahal.
Tapi bas ni direct ke KL Sentral.
Pemandu die baik.
Murah senyuman.
Dalam bas bole makan-makan.
Bole layan movie jugak.
So bole balik dengan aman.

Learning
Learning Nothing
So..
Kesimpulannya kat sini..
Sape nak tolong ajarkan SPSS?

Carry On
Carry On

Program Khatan TM 2012

2 kritikan
Pepagi I bukak mate..
Owhhhh HUJAN!!
Best tu kalo tidoo..
So i sambung tido balik. ekhek
baru je nak sambung balik mimpi malam tadi,
enpon pon bunyi mendayu2 suruh bangun.

I capai tuala terus melangkah longlai ke bilik air.
buka paip sket, tadah air dengan hujung jari,
pastu tadaaaa.. selesai dah mandi manda di pagi yang sejuk..
**ini tipu.. cerita dustaaa**

Sampai kat Menara hujan lagi.
Tapi titisan-titisan halus je la.
Sehalus salji yang turun di  kutub sane..
Since da ramai yang jage pendaftaran,
I menomadkan diri ke bahagian makanan.
As usual. my fav..
Niat hati mulanya nak  ngorat sesape yg ensem.
Tapi kan. bebudak ni baru je masok jawi.
ade ati nak menggedik gn bebudak.

TM
Ni kaunter pendaftaran. Kot-kot ade yang takut, last minute nak tarik diri, hee

TM
Adik ni dah len macam dah. Takut eaa..

TM
My boss.. dan AJK2 lain

TM
Antara tetamu yang hadir

TM
Barisan jururawat. Sure adik2 xtakut da tgk dorg ni.


TM
Ini mereka yang nak masok ke alam remaja

TM
Bosses :)


TM
Jeles tengok bebudak ni naik motor beso


TM
Cian die sejuk

TM
Selamat dah adik ni.. hihih

TM
Sementara dorang khatan,
I plak khatam cite boboboi & Upin Upin 

Sekian.

Holiday - Umang-Umang Chalet

5 kritikan
Tadaaa..
Balik-balik muka I jek yang bercuti huhuu..
Ok la kot.
Pas stess2 mengadap kerja kat office,
kena la rest kan kepala otak ni kan. hikhk

Kali ni pergi kat Umang-Umang Chalet, Kuala Linggi.
Nice place.
Baru je mula beroperasi bulan 5 lepas kalau tak silap.
So kalau ade ape2 kekurangan tu biasa la kan.

I pergi dengan kawan-kawan.
Unplanned ni/
Sebab actually I plan lain
Follow akak member sebenarnya.
Akak die and the geng ade aktiviti kat sana.
Kitorg plak join sekaki.

So sabtu ahad tu enjoy la tengok dorang wat aktiviiti.
Siap ade karok lagi tu memalam.
Tambah lagi kat kawasan tu mmg tengah meriah sbb
ada perasmian RTC.

Ok tu je report kali ni.
Pic len kali la yek.
Sebab pic kat fara. huhu

Holiday - Colmar Tropicale

1 kritikan
Seronok~~
tu je mampu aefa kongsi.
yang lain2 nye tengok gambar je.
bole kan?
hek

Aidiladha kali ni Aefa sambut kat perantauan (lagi~).
Kawan-kawan semua balik ke kampung halaman masing-masing.
So pagi-pagi raya tu Aefa beraya sorang-sorang kat rumah sewa.
Tak sempat nak melayan perasaan sedih. haha
Sebab banyak benda yang Aefa kena buat kat rumah.

Terima kasih pada mereka yang invite Aefa beraya bersama mereka.
Sorry sebab terpaksa tolak.
Aefa dah ada plan lain untuk raya ni :)

************************************************

Malam raya tu Aefa gerak pergi ke rumah Bonda kat Taman Kencana.
Kena datang awal sikit sebab pastu Bonda nak g ambik Kak Cha plak.
Aefa pon ikut jugak pergi LCCT malam tu.
Sesajer.. Lame dah tak pergi airport. hahah

Memandangkan malam tu semua kepenatan (erk??)
Jadi, sampai jek kat umah semua teros rebah atas tilam
kecuali Amrin.. Sempat lagi die men plants and zombie. -.-'

************************************************

Pagi-pagi sabtu tu Kak Ummi sampai di rumah bonda.
Ni kali kedua Aefa jumpa kak Ummi.
Kali pertama dulu entah tahun bila hahha
Lame sangat da..

Kak Ummi and Bonda yang hantar kitorg pergi ke Bukit Tinggi tu.
Sebelum tu singgah sekejap kat kedai sebab nak beli jajan.
Setelah ready semuanya,
kami pun memulakan perjalanan.

RNR

Kami berhenti minum pagi kat Genting Sempah.
Tak banyak kedai yang bukak.
Maklumlah orang tengah cuti raya lagi kan. hihi
So tak susah la nak carik parking.
Kalau ikutkan Uncle Bob,
kat Genting Sempah ni memang selalu penuh dengan pelanggan
pada hari-hari biasa.

Nasi Lemak

Kami sarapan dengan nasi lemak.
Ade jugak yang makan nasi goreng.
Tak kisah la makan ape pon.
Yang penting kena alas perut dulu.

parking

See..
Tak susah kan nak dapatkan parking.
Tempat orang kurang upaya pon kitorg belasah haha.
Dekat sikit. kalau parking kat tempat lain jauh sangat nak jalan :P

Colmar Tropicale

Ni lah antara view yang kita boleh tengok sepanjang perjalanan.
Cantik.
Sesiapa yang suka tengok view cantik2 tu, meh la datang!

Colmar Tropicale

For me, masjid ni agak jauh la dari resort tu.
Tapi rasanya dorang sediakan transportation untuk pergi ke sini.
Kalau nak jalan kaki silap2 sampai masjid kena solat smbil dudukk. hohoh

Colmar Tropicale

Lupe plak nama bangunan ni.
Tapi cantik.
Macam istana lama..
**
Ok dah tau dah nama dia.
The Chateau, Spa & Organic Wellness Resort.
Ada kat first page The Sun hari ni.
Tempat ni exclusive la..
Tapi cantik sangat. :)

Colmar Tropicale

Ni pintu masok ke Reservation Counter Colmar.
Nice kan design dia.
Aefa masuk2 je kawasan ni terus lupe diri hahah.
Konon kat oversea la.. :P

Colmar Tropicale

Memandangkan kami sampai sini awal sangat.
So tak boleh nak check in dulu.
Kena tunggu pukul 2.
Jadi kami jalan-jalan and posing sane sini dahulu. hihi

Colmar Tropicale

Yang ni view kat tepi counter tu.

Colmar Tropicale

Jambatan penghubung Colmar Tropicale dan The Chateau.

Colmar Tropicale

Dari tempat check-in ni nampak dah The Chateau.
Jalan kaki je boleh sampai sane.

Colmar Tropicale

Tada.. Sekarang anda boleh berangan anda berada di France.
hahaha.

Colmar Tropicale

Walk-way to The Chateau

Colmar Tropicale

Semangat nak jalan-jalan sampai terbuka semua ikatan kasut hihi

Colmar Tropicale

Colmar front view.
Bilik kitorang kat bangunan pink tu.
Sebelah kanan pintu gerbang.

Colmar Tropicale

Amrin dan black swan. hihi
Mula-mula dia takut jugak nak bergambar dengan swan tu.


Colmar Tropicale

Bermain di mini fun fair.

Colmar Tropicale

Dan akhirnya Amrin menang patung comel ini. heeh

Colmar Tropicale


Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Naik mini bus untuk pergi melawat ke tempat lain.
Seram jugak naik bas ni.
takde tingkap. huhuh

Colmar Tropicale

Tak tahu ape nama benda ni.

Colmar Tropicale

Kena jalan kaki untuk naik ke atas.
Penat tau.
huhu

Colmar Tropicale

Tak clear plak gambar ni.
Ni kitorang naik ke Japanese Garden.
Nak try Tatami Spa?
Silakan.. hahahaha

Colmar Tropicale

Japanese shop.
ade jual gifts. souvenir.

Colmar Tropicale

Antara bangunan-bangunan yang ada di Colmar.

Colmar Tropicale

Cantik design dia kan.

Colmar Tropicale

Kolam renang.

Colmar Tropicale

This is our dinner.

Colmar Tropicale

Ni first trip.
Ade lagi second trip pastu hahahaa

Colmar Tropicale

Ni pemandangan malam dari atas menara.
Meriah dengan pelancong.

Colmar Tropicale

Jalan-jalan lagi sampai puas hati. hihi

Colmar Tropicale

Penat dah jalan-jalan kat bawah.
Masa untuk minum malam. huhu

Colmar Tropicale

Adik-adik bermain PS2 kat ruang tamu.

**************************************

The next day :)
Colmar Tropicale

Pemandangan pagi yang indah..

Colmar Tropicale

Tenang je suasana di pagi hari ni.

Colmar Tropicale

Sebab masih terlalu awal pagi,
so belum ada pengunjung yang berkeliaran.

Colmar Tropicale

Breakfast untuk pagi ini.
Pilih je nak western ke Malay food. huhu


Pas isi perut,
buang plak lemak-lemak di badan kat Gym.
Sebelah gym ni ade sauna.
Maaf la takde gambar sauna. haha



Colmar Tropicale

Hilang dah suasana Malaysia nye. huhu


Colmar Tropicale

Sebelum balik,
kami singgah sekejap kat Taman Arnab.

Colmar Tropicale

Dan sebelum tamatnya percutian,
karok dulu seround dua. hahahaha

Okeyh. sekian saja cerita pengembaraan kami..
kehkeh.

sehingga bertemu kembali.~~

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets