Aefa

I am a Blogger

Aefa Aerisya

Bukan blogger terkenal, jauh sekali retis idaman ramai. Blogging itu hobi jadi menaip ikut hati. Kipas Susah Mati Korean Entertainment.

  • Cheras, Kuala Lumpur
  • aefa_aerisya@yahoo.com
  • http://aefaaerisya88.blogspot.my/
Me

About Me

Selalu perasan diri sangat berbakat dalam mengambil gambar. Selain daripada bersembang, bakat terpendam yang lain ialah, makan.

Facebooking 90%
Blogging 50%
Eating 95%
Travelling 60%

1

Under Construction

2

Under Construction

3

Under Construction

4

Under Construction

5

Under Construction

6

Under Construction

0
Visit Malaysia
0
Travel Abroad
0
Facebook Like
0
Blog Follower
  • When Will I See You Again?

    When Will I See You Again?

    Sunshine
    Sunshine

    Pagi yang indah.
    Cuaca yang tak berapa nyaman.
    Debu dan habuk-habuk dari tapak pembinaan sebelah
    berterbangan.
    Bunyi ketukan dari langit.
    Ciskek orang kat atas ni.
    Cukup-cukup la bunyi dari tapak pembinaan tuh.
    Rosak suda hari bahagia I.

    Minggu lepas berakhirnya sebuah episod cerita di TM.
    Rindu sangat.
    *ngader. baru beberapa hari berlalu*

    Mase duduk-duduk dalam LRT tu,
    terfikir...
    Someday.. will we meet again?

    Miss You
    Miss You

  • Hell_o December

    Hell_o December

    O hello Disember :)

    Disember bermula dengan hari yang suram.
    Xglam. Ahh..
    Stress jiwa ini bila teringat peristiwa-peristiwa lampau.

    Pepagi bangun nak balik Melaka.
    Berat hati jugak nak balik.
    Tapi di gagahkan jua demi ilmu yg berguna.
    Elok je perjalanan dari umah ke TBS.
    Dan selepas itu, bermulalah episod kisah yang menstresskan jiwa.

    Tengok jam, 11.05 am.
    Ah sempat lagi nak beli ape2 tok alas perut.
    Nampak Subway.
    Queue tak panjang pon.
    Tapi tunggu sampi 11.20 am.
    Cis. lagi  5 minit bas nak gerak.

    Elok je da settle kat Subway.
    Amoi TBS tu dah memanggil-manggil kitorg spy naik bas.

    *ok rase famous skejap di situ*

    Bas
    Bas

    Berlari-lari anak ke bas.
    Comel sangat.
    Naik bas, carik tempat duduk.
    Ciskek. Pakcik tua nih amek tempat duduk kitorg.
    "orang len suda ambik tempat duduk i ma"
    Ngeng pakcik tu.
    Halau la org tu. sakit ati tau!
    Duduk belakang sekali.

    Bas gerak.
    oh bahagia.
    Tetiba bas belok masok tol kajang.
    EH??????
    Tak pernah-pernah pon masok Kajang.
    Ok2. Still bersabar sambil makan Subway.
    Kotla nak guna jalan short cut elak jem.

    Sampai Bandar Sungai Long dah.
    Ok. Makin pelik nih.

    Bas patah balik ke Tol Kajang.
    Aik!!!

    Stress
    Stress

    Jiwa pon meracau.
    Jam 12.45 dah!
    Habis la. Memang tak sempat nak pergi kursus SPSS tu.
    Area Nilai mmg sah2 jem teruk.
    Malas dah nak mengadap kestressan jiwa ni.
    Pejam mate. Mimpi indah sekejap.

    Selepas beberapa kali pejam celik.
    Maka tiba di Melaka pukul 4 pm!!!!!!
    Pakcik pemandu tu takde pon nak mintak maaf ke ape.
    Kalau die xbawak BERSIAR-SIAR di Kajang tu
    takde lah lambat sangat macam tu.

    Thinking
    Pening

    4.15 baru masok kelas.
    SPSS tu pon dah nak sampai conslucion da.
    So nak expect kitorang paham ape lagik?
    Yang masok awal pon blur2.
    Ni kan pulak kitorg yg masok lewat tu.
    Basic SPSS pon tak lepas.

    Smile
    Smile

    Ok fine.
    Buat muka slumber.
    Happy datang Melaka jumpa kawan2.
    Tapi hati?? dah tak tentu dah.
    Nak buat cane kalo tak paham.

    Down
    Down
    Makin lame kat situ makin stress jiwa.
    Habis je SPSS terus balik.
    Sampai member tegur nape muka stress sangat.
    Maafla yer. Dah tak bole nak cover.
    Tak bole dah nak pura-pura cool.

    Sampai je MC terus pergi kaunter bas Nice.
    Memang mahal.
    Tapi bas ni direct ke KL Sentral.
    Pemandu die baik.
    Murah senyuman.
    Dalam bas bole makan-makan.
    Bole layan movie jugak.
    So bole balik dengan aman.

    Learning
    Learning Nothing
    So..
    Kesimpulannya kat sini..
    Sape nak tolong ajarkan SPSS?

    Carry On
    Carry On
  • Program Khatan TM 2012

    Program Khatan TM 2012

    Pepagi I bukak mate..
    Owhhhh HUJAN!!
    Best tu kalo tidoo..
    So i sambung tido balik. ekhek
    baru je nak sambung balik mimpi malam tadi,
    enpon pon bunyi mendayu2 suruh bangun.

    I capai tuala terus melangkah longlai ke bilik air.
    buka paip sket, tadah air dengan hujung jari,
    pastu tadaaaa.. selesai dah mandi manda di pagi yang sejuk..
    **ini tipu.. cerita dustaaa**

    Sampai kat Menara hujan lagi.
    Tapi titisan-titisan halus je la.
    Sehalus salji yang turun di  kutub sane..
    Since da ramai yang jage pendaftaran,
    I menomadkan diri ke bahagian makanan.
    As usual. my fav..
    Niat hati mulanya nak  ngorat sesape yg ensem.
    Tapi kan. bebudak ni baru je masok jawi.
    ade ati nak menggedik gn bebudak.

    TM
    Ni kaunter pendaftaran. Kot-kot ade yang takut, last minute nak tarik diri, hee

    TM
    Adik ni dah len macam dah. Takut eaa..

    TM
    My boss.. dan AJK2 lain

    TM
    Antara tetamu yang hadir

    TM
    Barisan jururawat. Sure adik2 xtakut da tgk dorg ni.


    TM
    Ini mereka yang nak masok ke alam remaja

    TM
    Bosses :)


    TM
    Jeles tengok bebudak ni naik motor beso


    TM
    Cian die sejuk

    TM
    Selamat dah adik ni.. hihih

    TM
    Sementara dorang khatan,
    I plak khatam cite boboboi & Upin Upin 

    Sekian.
  • Holiday - Umang-Umang Chalet

    Holiday - Umang-Umang Chalet

    Tadaaa..
    Balik-balik muka I jek yang bercuti huhuu..
    Ok la kot.
    Pas stess2 mengadap kerja kat office,
    kena la rest kan kepala otak ni kan. hikhk

    Kali ni pergi kat Umang-Umang Chalet, Kuala Linggi.
    Nice place.
    Baru je mula beroperasi bulan 5 lepas kalau tak silap.
    So kalau ade ape2 kekurangan tu biasa la kan.

    I pergi dengan kawan-kawan.
    Unplanned ni/
    Sebab actually I plan lain
    Follow akak member sebenarnya.
    Akak die and the geng ade aktiviti kat sana.
    Kitorg plak join sekaki.

    So sabtu ahad tu enjoy la tengok dorang wat aktiviiti.
    Siap ade karok lagi tu memalam.
    Tambah lagi kat kawasan tu mmg tengah meriah sbb
    ada perasmian RTC.

    Ok tu je report kali ni.
    Pic len kali la yek.
    Sebab pic kat fara. huhu
  • Holiday - Colmar Tropicale

    Holiday - Colmar Tropicale

    Seronok~~
    tu je mampu aefa kongsi.
    yang lain2 nye tengok gambar je.
    bole kan?
    hek

    Aidiladha kali ni Aefa sambut kat perantauan (lagi~).
    Kawan-kawan semua balik ke kampung halaman masing-masing.
    So pagi-pagi raya tu Aefa beraya sorang-sorang kat rumah sewa.
    Tak sempat nak melayan perasaan sedih. haha
    Sebab banyak benda yang Aefa kena buat kat rumah.

    Terima kasih pada mereka yang invite Aefa beraya bersama mereka.
    Sorry sebab terpaksa tolak.
    Aefa dah ada plan lain untuk raya ni :)

    ************************************************

    Malam raya tu Aefa gerak pergi ke rumah Bonda kat Taman Kencana.
    Kena datang awal sikit sebab pastu Bonda nak g ambik Kak Cha plak.
    Aefa pon ikut jugak pergi LCCT malam tu.
    Sesajer.. Lame dah tak pergi airport. hahah

    Memandangkan malam tu semua kepenatan (erk??)
    Jadi, sampai jek kat umah semua teros rebah atas tilam
    kecuali Amrin.. Sempat lagi die men plants and zombie. -.-'

    ************************************************

    Pagi-pagi sabtu tu Kak Ummi sampai di rumah bonda.
    Ni kali kedua Aefa jumpa kak Ummi.
    Kali pertama dulu entah tahun bila hahha
    Lame sangat da..

    Kak Ummi and Bonda yang hantar kitorg pergi ke Bukit Tinggi tu.
    Sebelum tu singgah sekejap kat kedai sebab nak beli jajan.
    Setelah ready semuanya,
    kami pun memulakan perjalanan.

    RNR

    Kami berhenti minum pagi kat Genting Sempah.
    Tak banyak kedai yang bukak.
    Maklumlah orang tengah cuti raya lagi kan. hihi
    So tak susah la nak carik parking.
    Kalau ikutkan Uncle Bob,
    kat Genting Sempah ni memang selalu penuh dengan pelanggan
    pada hari-hari biasa.

    Nasi Lemak

    Kami sarapan dengan nasi lemak.
    Ade jugak yang makan nasi goreng.
    Tak kisah la makan ape pon.
    Yang penting kena alas perut dulu.

    parking

    See..
    Tak susah kan nak dapatkan parking.
    Tempat orang kurang upaya pon kitorg belasah haha.
    Dekat sikit. kalau parking kat tempat lain jauh sangat nak jalan :P

    Colmar Tropicale

    Ni lah antara view yang kita boleh tengok sepanjang perjalanan.
    Cantik.
    Sesiapa yang suka tengok view cantik2 tu, meh la datang!

    Colmar Tropicale

    For me, masjid ni agak jauh la dari resort tu.
    Tapi rasanya dorang sediakan transportation untuk pergi ke sini.
    Kalau nak jalan kaki silap2 sampai masjid kena solat smbil dudukk. hohoh

    Colmar Tropicale

    Lupe plak nama bangunan ni.
    Tapi cantik.
    Macam istana lama..
    **
    Ok dah tau dah nama dia.
    The Chateau, Spa & Organic Wellness Resort.
    Ada kat first page The Sun hari ni.
    Tempat ni exclusive la..
    Tapi cantik sangat. :)

    Colmar Tropicale

    Ni pintu masok ke Reservation Counter Colmar.
    Nice kan design dia.
    Aefa masuk2 je kawasan ni terus lupe diri hahah.
    Konon kat oversea la.. :P

    Colmar Tropicale

    Memandangkan kami sampai sini awal sangat.
    So tak boleh nak check in dulu.
    Kena tunggu pukul 2.
    Jadi kami jalan-jalan and posing sane sini dahulu. hihi

    Colmar Tropicale

    Yang ni view kat tepi counter tu.

    Colmar Tropicale

    Jambatan penghubung Colmar Tropicale dan The Chateau.

    Colmar Tropicale

    Dari tempat check-in ni nampak dah The Chateau.
    Jalan kaki je boleh sampai sane.

    Colmar Tropicale

    Tada.. Sekarang anda boleh berangan anda berada di France.
    hahaha.

    Colmar Tropicale

    Walk-way to The Chateau

    Colmar Tropicale

    Semangat nak jalan-jalan sampai terbuka semua ikatan kasut hihi

    Colmar Tropicale

    Colmar front view.
    Bilik kitorang kat bangunan pink tu.
    Sebelah kanan pintu gerbang.

    Colmar Tropicale

    Amrin dan black swan. hihi
    Mula-mula dia takut jugak nak bergambar dengan swan tu.


    Colmar Tropicale

    Bermain di mini fun fair.

    Colmar Tropicale

    Dan akhirnya Amrin menang patung comel ini. heeh

    Colmar Tropicale


    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Naik mini bus untuk pergi melawat ke tempat lain.
    Seram jugak naik bas ni.
    takde tingkap. huhuh

    Colmar Tropicale

    Tak tahu ape nama benda ni.

    Colmar Tropicale

    Kena jalan kaki untuk naik ke atas.
    Penat tau.
    huhu

    Colmar Tropicale

    Tak clear plak gambar ni.
    Ni kitorang naik ke Japanese Garden.
    Nak try Tatami Spa?
    Silakan.. hahahaha

    Colmar Tropicale

    Japanese shop.
    ade jual gifts. souvenir.

    Colmar Tropicale

    Antara bangunan-bangunan yang ada di Colmar.

    Colmar Tropicale

    Cantik design dia kan.

    Colmar Tropicale

    Kolam renang.

    Colmar Tropicale

    This is our dinner.

    Colmar Tropicale

    Ni first trip.
    Ade lagi second trip pastu hahahaa

    Colmar Tropicale

    Ni pemandangan malam dari atas menara.
    Meriah dengan pelancong.

    Colmar Tropicale

    Jalan-jalan lagi sampai puas hati. hihi

    Colmar Tropicale

    Penat dah jalan-jalan kat bawah.
    Masa untuk minum malam. huhu

    Colmar Tropicale

    Adik-adik bermain PS2 kat ruang tamu.

    **************************************

    The next day :)
    Colmar Tropicale

    Pemandangan pagi yang indah..

    Colmar Tropicale

    Tenang je suasana di pagi hari ni.

    Colmar Tropicale

    Sebab masih terlalu awal pagi,
    so belum ada pengunjung yang berkeliaran.

    Colmar Tropicale

    Breakfast untuk pagi ini.
    Pilih je nak western ke Malay food. huhu


    Pas isi perut,
    buang plak lemak-lemak di badan kat Gym.
    Sebelah gym ni ade sauna.
    Maaf la takde gambar sauna. haha



    Colmar Tropicale

    Hilang dah suasana Malaysia nye. huhu


    Colmar Tropicale

    Sebelum balik,
    kami singgah sekejap kat Taman Arnab.

    Colmar Tropicale

    Dan sebelum tamatnya percutian,
    karok dulu seround dua. hahahaha

    Okeyh. sekian saja cerita pengembaraan kami..
    kehkeh.

    sehingga bertemu kembali.~~
  • Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3