Holiday - Colmar Tropicale

1 kritikan
Seronok~~
tu je mampu aefa kongsi.
yang lain2 nye tengok gambar je.
bole kan?
hek

Aidiladha kali ni Aefa sambut kat perantauan (lagi~).
Kawan-kawan semua balik ke kampung halaman masing-masing.
So pagi-pagi raya tu Aefa beraya sorang-sorang kat rumah sewa.
Tak sempat nak melayan perasaan sedih. haha
Sebab banyak benda yang Aefa kena buat kat rumah.

Terima kasih pada mereka yang invite Aefa beraya bersama mereka.
Sorry sebab terpaksa tolak.
Aefa dah ada plan lain untuk raya ni :)

************************************************

Malam raya tu Aefa gerak pergi ke rumah Bonda kat Taman Kencana.
Kena datang awal sikit sebab pastu Bonda nak g ambik Kak Cha plak.
Aefa pon ikut jugak pergi LCCT malam tu.
Sesajer.. Lame dah tak pergi airport. hahah

Memandangkan malam tu semua kepenatan (erk??)
Jadi, sampai jek kat umah semua teros rebah atas tilam
kecuali Amrin.. Sempat lagi die men plants and zombie. -.-'

************************************************

Pagi-pagi sabtu tu Kak Ummi sampai di rumah bonda.
Ni kali kedua Aefa jumpa kak Ummi.
Kali pertama dulu entah tahun bila hahha
Lame sangat da..

Kak Ummi and Bonda yang hantar kitorg pergi ke Bukit Tinggi tu.
Sebelum tu singgah sekejap kat kedai sebab nak beli jajan.
Setelah ready semuanya,
kami pun memulakan perjalanan.

RNR

Kami berhenti minum pagi kat Genting Sempah.
Tak banyak kedai yang bukak.
Maklumlah orang tengah cuti raya lagi kan. hihi
So tak susah la nak carik parking.
Kalau ikutkan Uncle Bob,
kat Genting Sempah ni memang selalu penuh dengan pelanggan
pada hari-hari biasa.

Nasi Lemak

Kami sarapan dengan nasi lemak.
Ade jugak yang makan nasi goreng.
Tak kisah la makan ape pon.
Yang penting kena alas perut dulu.

parking

See..
Tak susah kan nak dapatkan parking.
Tempat orang kurang upaya pon kitorg belasah haha.
Dekat sikit. kalau parking kat tempat lain jauh sangat nak jalan :P

Colmar Tropicale

Ni lah antara view yang kita boleh tengok sepanjang perjalanan.
Cantik.
Sesiapa yang suka tengok view cantik2 tu, meh la datang!

Colmar Tropicale

For me, masjid ni agak jauh la dari resort tu.
Tapi rasanya dorang sediakan transportation untuk pergi ke sini.
Kalau nak jalan kaki silap2 sampai masjid kena solat smbil dudukk. hohoh

Colmar Tropicale

Lupe plak nama bangunan ni.
Tapi cantik.
Macam istana lama..
**
Ok dah tau dah nama dia.
The Chateau, Spa & Organic Wellness Resort.
Ada kat first page The Sun hari ni.
Tempat ni exclusive la..
Tapi cantik sangat. :)

Colmar Tropicale

Ni pintu masok ke Reservation Counter Colmar.
Nice kan design dia.
Aefa masuk2 je kawasan ni terus lupe diri hahah.
Konon kat oversea la.. :P

Colmar Tropicale

Memandangkan kami sampai sini awal sangat.
So tak boleh nak check in dulu.
Kena tunggu pukul 2.
Jadi kami jalan-jalan and posing sane sini dahulu. hihi

Colmar Tropicale

Yang ni view kat tepi counter tu.

Colmar Tropicale

Jambatan penghubung Colmar Tropicale dan The Chateau.

Colmar Tropicale

Dari tempat check-in ni nampak dah The Chateau.
Jalan kaki je boleh sampai sane.

Colmar Tropicale

Tada.. Sekarang anda boleh berangan anda berada di France.
hahaha.

Colmar Tropicale

Walk-way to The Chateau

Colmar Tropicale

Semangat nak jalan-jalan sampai terbuka semua ikatan kasut hihi

Colmar Tropicale

Colmar front view.
Bilik kitorang kat bangunan pink tu.
Sebelah kanan pintu gerbang.

Colmar Tropicale

Amrin dan black swan. hihi
Mula-mula dia takut jugak nak bergambar dengan swan tu.


Colmar Tropicale

Bermain di mini fun fair.

Colmar Tropicale

Dan akhirnya Amrin menang patung comel ini. heeh

Colmar Tropicale


Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Live performance - China Acrobatic

Colmar Tropicale

Naik mini bus untuk pergi melawat ke tempat lain.
Seram jugak naik bas ni.
takde tingkap. huhuh

Colmar Tropicale

Tak tahu ape nama benda ni.

Colmar Tropicale

Kena jalan kaki untuk naik ke atas.
Penat tau.
huhu

Colmar Tropicale

Tak clear plak gambar ni.
Ni kitorang naik ke Japanese Garden.
Nak try Tatami Spa?
Silakan.. hahahaha

Colmar Tropicale

Japanese shop.
ade jual gifts. souvenir.

Colmar Tropicale

Antara bangunan-bangunan yang ada di Colmar.

Colmar Tropicale

Cantik design dia kan.

Colmar Tropicale

Kolam renang.

Colmar Tropicale

This is our dinner.

Colmar Tropicale

Ni first trip.
Ade lagi second trip pastu hahahaa

Colmar Tropicale

Ni pemandangan malam dari atas menara.
Meriah dengan pelancong.

Colmar Tropicale

Jalan-jalan lagi sampai puas hati. hihi

Colmar Tropicale

Penat dah jalan-jalan kat bawah.
Masa untuk minum malam. huhu

Colmar Tropicale

Adik-adik bermain PS2 kat ruang tamu.

**************************************

The next day :)
Colmar Tropicale

Pemandangan pagi yang indah..

Colmar Tropicale

Tenang je suasana di pagi hari ni.

Colmar Tropicale

Sebab masih terlalu awal pagi,
so belum ada pengunjung yang berkeliaran.

Colmar Tropicale

Breakfast untuk pagi ini.
Pilih je nak western ke Malay food. huhu


Pas isi perut,
buang plak lemak-lemak di badan kat Gym.
Sebelah gym ni ade sauna.
Maaf la takde gambar sauna. haha



Colmar Tropicale

Hilang dah suasana Malaysia nye. huhu


Colmar Tropicale

Sebelum balik,
kami singgah sekejap kat Taman Arnab.

Colmar Tropicale

Dan sebelum tamatnya percutian,
karok dulu seround dua. hahahaha

Okeyh. sekian saja cerita pengembaraan kami..
kehkeh.

sehingga bertemu kembali.~~

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets