• Holiday - Colmar Tropicale

    Seronok~~
    tu je mampu aefa kongsi.
    yang lain2 nye tengok gambar je.
    bole kan?
    hek

    Aidiladha kali ni Aefa sambut kat perantauan (lagi~).
    Kawan-kawan semua balik ke kampung halaman masing-masing.
    So pagi-pagi raya tu Aefa beraya sorang-sorang kat rumah sewa.
    Tak sempat nak melayan perasaan sedih. haha
    Sebab banyak benda yang Aefa kena buat kat rumah.

    Terima kasih pada mereka yang invite Aefa beraya bersama mereka.
    Sorry sebab terpaksa tolak.
    Aefa dah ada plan lain untuk raya ni :)

    ************************************************

    Malam raya tu Aefa gerak pergi ke rumah Bonda kat Taman Kencana.
    Kena datang awal sikit sebab pastu Bonda nak g ambik Kak Cha plak.
    Aefa pon ikut jugak pergi LCCT malam tu.
    Sesajer.. Lame dah tak pergi airport. hahah

    Memandangkan malam tu semua kepenatan (erk??)
    Jadi, sampai jek kat umah semua teros rebah atas tilam
    kecuali Amrin.. Sempat lagi die men plants and zombie. -.-'

    ************************************************

    Pagi-pagi sabtu tu Kak Ummi sampai di rumah bonda.
    Ni kali kedua Aefa jumpa kak Ummi.
    Kali pertama dulu entah tahun bila hahha
    Lame sangat da..

    Kak Ummi and Bonda yang hantar kitorg pergi ke Bukit Tinggi tu.
    Sebelum tu singgah sekejap kat kedai sebab nak beli jajan.
    Setelah ready semuanya,
    kami pun memulakan perjalanan.

    RNR

    Kami berhenti minum pagi kat Genting Sempah.
    Tak banyak kedai yang bukak.
    Maklumlah orang tengah cuti raya lagi kan. hihi
    So tak susah la nak carik parking.
    Kalau ikutkan Uncle Bob,
    kat Genting Sempah ni memang selalu penuh dengan pelanggan
    pada hari-hari biasa.

    Nasi Lemak

    Kami sarapan dengan nasi lemak.
    Ade jugak yang makan nasi goreng.
    Tak kisah la makan ape pon.
    Yang penting kena alas perut dulu.

    parking

    See..
    Tak susah kan nak dapatkan parking.
    Tempat orang kurang upaya pon kitorg belasah haha.
    Dekat sikit. kalau parking kat tempat lain jauh sangat nak jalan :P

    Colmar Tropicale

    Ni lah antara view yang kita boleh tengok sepanjang perjalanan.
    Cantik.
    Sesiapa yang suka tengok view cantik2 tu, meh la datang!

    Colmar Tropicale

    For me, masjid ni agak jauh la dari resort tu.
    Tapi rasanya dorang sediakan transportation untuk pergi ke sini.
    Kalau nak jalan kaki silap2 sampai masjid kena solat smbil dudukk. hohoh

    Colmar Tropicale

    Lupe plak nama bangunan ni.
    Tapi cantik.
    Macam istana lama..
    **
    Ok dah tau dah nama dia.
    The Chateau, Spa & Organic Wellness Resort.
    Ada kat first page The Sun hari ni.
    Tempat ni exclusive la..
    Tapi cantik sangat. :)

    Colmar Tropicale

    Ni pintu masok ke Reservation Counter Colmar.
    Nice kan design dia.
    Aefa masuk2 je kawasan ni terus lupe diri hahah.
    Konon kat oversea la.. :P

    Colmar Tropicale

    Memandangkan kami sampai sini awal sangat.
    So tak boleh nak check in dulu.
    Kena tunggu pukul 2.
    Jadi kami jalan-jalan and posing sane sini dahulu. hihi

    Colmar Tropicale

    Yang ni view kat tepi counter tu.

    Colmar Tropicale

    Jambatan penghubung Colmar Tropicale dan The Chateau.

    Colmar Tropicale

    Dari tempat check-in ni nampak dah The Chateau.
    Jalan kaki je boleh sampai sane.

    Colmar Tropicale

    Tada.. Sekarang anda boleh berangan anda berada di France.
    hahaha.

    Colmar Tropicale

    Walk-way to The Chateau

    Colmar Tropicale

    Semangat nak jalan-jalan sampai terbuka semua ikatan kasut hihi

    Colmar Tropicale

    Colmar front view.
    Bilik kitorang kat bangunan pink tu.
    Sebelah kanan pintu gerbang.

    Colmar Tropicale

    Amrin dan black swan. hihi
    Mula-mula dia takut jugak nak bergambar dengan swan tu.


    Colmar Tropicale

    Bermain di mini fun fair.

    Colmar Tropicale

    Dan akhirnya Amrin menang patung comel ini. heeh

    Colmar Tropicale


    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Live performance - China Acrobatic

    Colmar Tropicale

    Naik mini bus untuk pergi melawat ke tempat lain.
    Seram jugak naik bas ni.
    takde tingkap. huhuh

    Colmar Tropicale

    Tak tahu ape nama benda ni.

    Colmar Tropicale

    Kena jalan kaki untuk naik ke atas.
    Penat tau.
    huhu

    Colmar Tropicale

    Tak clear plak gambar ni.
    Ni kitorang naik ke Japanese Garden.
    Nak try Tatami Spa?
    Silakan.. hahahaha

    Colmar Tropicale

    Japanese shop.
    ade jual gifts. souvenir.

    Colmar Tropicale

    Antara bangunan-bangunan yang ada di Colmar.

    Colmar Tropicale

    Cantik design dia kan.

    Colmar Tropicale

    Kolam renang.

    Colmar Tropicale

    This is our dinner.

    Colmar Tropicale

    Ni first trip.
    Ade lagi second trip pastu hahahaa

    Colmar Tropicale

    Ni pemandangan malam dari atas menara.
    Meriah dengan pelancong.

    Colmar Tropicale

    Jalan-jalan lagi sampai puas hati. hihi

    Colmar Tropicale

    Penat dah jalan-jalan kat bawah.
    Masa untuk minum malam. huhu

    Colmar Tropicale

    Adik-adik bermain PS2 kat ruang tamu.

    **************************************

    The next day :)
    Colmar Tropicale

    Pemandangan pagi yang indah..

    Colmar Tropicale

    Tenang je suasana di pagi hari ni.

    Colmar Tropicale

    Sebab masih terlalu awal pagi,
    so belum ada pengunjung yang berkeliaran.

    Colmar Tropicale

    Breakfast untuk pagi ini.
    Pilih je nak western ke Malay food. huhu


    Pas isi perut,
    buang plak lemak-lemak di badan kat Gym.
    Sebelah gym ni ade sauna.
    Maaf la takde gambar sauna. haha



    Colmar Tropicale

    Hilang dah suasana Malaysia nye. huhu


    Colmar Tropicale

    Sebelum balik,
    kami singgah sekejap kat Taman Arnab.

    Colmar Tropicale

    Dan sebelum tamatnya percutian,
    karok dulu seround dua. hahahaha

    Okeyh. sekian saja cerita pengembaraan kami..
    kehkeh.

    sehingga bertemu kembali.~~
  • 1 kritikan:

    Kakcik Nur said...

    Rugi Bonda tak dapat menyertai percutian itu kerana banyak urusan yang perlu diselesaikan...

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3