Aefa

I am a Blogger

Aefa Aerisya

Bukan blogger terkenal, jauh sekali retis idaman ramai. Blogging itu hobi jadi menaip ikut hati. Kipas Susah Mati Korean Entertainment.

  • Cheras, Kuala Lumpur
  • aefa_aerisya@yahoo.com
  • http://aefaaerisya88.blogspot.my/
Me

About Me

Selalu perasan diri sangat berbakat dalam mengambil gambar. Selain daripada bersembang, bakat terpendam yang lain ialah, makan.

Facebooking 90%
Blogging 50%
Eating 95%
Travelling 60%

1

Under Construction

2

Under Construction

3

Under Construction

4

Under Construction

5

Under Construction

6

Under Construction

0
Visit Malaysia
0
Travel Abroad
0
Facebook Like
0
Blog Follower
  • Running Man & Me GA - Hadiah

    Running Man & Me GA - Hadiah

    Running Man
    Running Man T-Shirt
    PENTING

    Hye kawan-kawan.
    Saya terpaksa tamatkan GA ini lebih awal. :(
    Takut nanti bila tiba bulan 12 saya tak dapat nak uruskan hadiah tersebut.
    Jadi dengan ini, saya tukar tarikh tersebut kepada
    20 OKTOBER 2013 pada 23:59:59

    Saya dah fikirkan hadiah untuk Running Man GA.
    Siapa lagi nak ikut serta dipersilakan.
    Tak kisah anda minat Running Man atau tak.
    Saya alu-alukan sesiapa sahaja ikut serta.

    Syarat-syarat penyertaan ada disini.

    Setakat ini yang saya pasti saya akan bagi
    * Running Man T-Shirt + Rip Off Name Tag *

    Saya dah ada satu. Bila keluar lepak-lepak orang tegur baju. Bukan tegur saye! haha
    Oh ye! Hadiah tu pattern lain ye. Bukan seperti gambar di atas.
    Nanti saya bagi anda pilih sendiri pattern yang macam mana.
    InsyaAllah kalau ada rezeki lebih boleh dapat full set T-Shirt RM
    (kecuali seluar dan kasut hahaha)
    Fullset : t-shirt, rip off name tag, mini tags, bell, erk apa lagi ye. lupe pulak.
    Diimport khas dari Korea :)
    Tengok la business macam mana dulu hahaha. ok :D 


    Pssst~  nasib baik SUPER JUNIOR n INFINITE yang datang Malaysia,
    Kalau Running Man, silap-silap bagi tiket utk fan meeting je kan :D
  • Jodoh Itu Milik Kami

    Jodoh Itu Milik Kami

    Tengah merayau-rayau di facebook,
    terjumpa ini~~

    TADAAAA~~~

  • Kyuhyun 조규현 SuJu dan 앱아 앨잇야

    Kyuhyun 조규현 SuJu dan 앱아 앨잇야

    Kyuhyun
    Kyuhyun

  • Chatbox - Perlu atau Tidak?

    Chatbox - Perlu atau Tidak?

    Amboi.
    Tajuk macam orang nak wat perdebatan je.
    Perlu ke tak CBox di blog. haha
    Cbox
    yg atas2 tu ye. hari2 dtg sini, rajin beno~
    kalau perasan timing die post mesti sama ^_^

  • Segmen 1st Mama

    Segmen 1st Mama

    Segmen

    Tada...
    Sekali lagi kita meriahkan dunia blogging~ hehe
    Intro kena over :D
    Syarat-syarat senang je
    Tepek Gambar
    Link
    Follow
    Entry?
    Mama kata terpulang. Tapi buatlah. Baru nampak sokongan :)
    Like FB
    Submit URL

    -DONE-
  • Iklan Biasiswa Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTM 2014

    Iklan Biasiswa Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTM 2014

    • UiTM mempelawa Bumiputera Warganegara Malaysia yang dinamis dan ingin membina kerjaya dalam bidang pengajaran dan penyelidikan serta mempunyai kelayakan yang diperlukan untuk memohon biasiswa di bawah Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) Universiti Teknologi MARA Tahun 2014 bagi mengikuti kursus-kursus Ijazah Kedoktoran dan Ijazah Sarjana dalam bidang-bidang pengajian sepertimana yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Latihan & Pembangunan Staf (Induk) UiTM.
    • Calon-calon adalah diminta untuk mengisi borang permohonan Tenaga Pengajar Muda (TPM) secara atas talian pada pautan.
    • Iklan akan dibuka dari 17 September 2013 hingga 01 Oktober 2013.
    • Syarat-syarat kelayakan memohon adalah seperti yang diiklankan.
              IKLAN TPM TAHUN 2014
  • SEGMEN : Jom Follow by Kataubaid

    SEGMEN : Jom Follow by Kataubaid

    Segmen
    SEGMEN : Jom Follow

  • Wedding

    Wedding

    Dalam kekalutan mengejar masa, aku sempat lepak sejam dua kat majlis persandingan Khai. Seronok dapat jumpa kawan-kawan yang lain. Hai.. Semua membesar nampak. hihi.. Ok. Pendek saje entry kali ini. Ini salah satu gambar gojes. kahkah. perah-santan betul!!

    Aefa
    partner in crime. Jasmine & Cindy

  • Selesai Ijab dan Kabul :)

    Selesai Ijab dan Kabul :)

    Dulu masa kat UiTM aku pernah ambik Kekeluargaan Islam. Belajar macam mana sebuah keluarga terbentuk. Macam-macam lah yang kami belajar. Lebih kurang macam kursus kahwin. Tapi tak lengkap lah. Masuk je sem seterusnya belajar bab cerai-berai, talak ape semua, aku terus berhenti dari Kekeluargaan Islam. haha. Konon sebab tak nak bercerai. Tapi padahal sebab aku terjun dalam Track & Field pulak. Mane nak carik Ustazah jadi ahli sukan macam aku. [maaf. gurau je. jangan ambik serious ye]. Antara ayat yang selalu jadi gurauan kami. 

  • KLMJ

    KLMJ

    Hari ni aku jumpa kawan lama.. teringat kisah lama. Kisah zaman kecik-kecik dulu. Bila aku bandingkan dengan anak-anak buah aku sekarang, kecik-kecik dulu dunia aku luas. Luas terbentang di depan mata. Bebas untuk diterokai. Tapi, semestinya ada balasannya setiap hari. kehkeh.

    Aku dulu sangat sopan santun. haha. Penipu beno. Aku dari kecik memang bukan seorang yang ayu, santun, jalan lenggang lenggok. Takde! Tapi aku tahu batasannya. Adab2. Pantang larang. Aku respect dengan diri aku yang kecik dulu. Nakal macam mana pun, aku tak pernah tinggikan suara. Aku tak melawan cakap orang tua. Memang jiwa memberontak, tapi telan sendiri je. Bile aku tengok budak-budak sekarang... erm.. tapi tak semua lah..

  • Bila Mereka Mula Bertanya

    Bila Mereka Mula Bertanya

    RM

  • Good Doctor 굿 닥터

    Good Doctor 굿 닥터

    Sape layan cite ni sile angkat tangan! hehehe..
    Sebagai peminat setia drama-drama Korea,
    semestinya aku tak terlepas menonton cerita ni :)
    gile kau terlepas cerita best n pelakon handsome! haha
    Joo Won~~
    Good Doctor 굿 닥터
  • Selamat Hari Malaysia dan Jubli Emas Sarawak Merdeka

    Selamat Hari Malaysia dan Jubli Emas Sarawak Merdeka

    Selamat Hari Malaysia.
    Tahniah Sarawak.
    Sambutan Jubli Emas Sarawak Merdeka
    22 Julai 1963
    Dan 50 tahun Sarawak dalam Malaysia.
    Saya bangga menjadi rakyat Malaysia. :)

    Semalam sambutan di Waterfront, Kuching.
    Kalau diikutkan, memang sangat dekat dengan rumah.
    Tapi,
  • Kunci 2 in 1 - Rumah dan Kereta

    Kunci 2 in 1 - Rumah dan Kereta

    Selamat pagi.
    Dah bangun? mandi? breakfast? :)

    Pepagi lagi dah memalukan diri sendiri hehe.
    Entah fikiran melayang ke mane,
    sampai je rumah lock kereta dan main dengan ketam sekejap.

    Bila nak masuk rumah, 
    berdiri depan pintu, tekan kunci kereta balik.
    Konon2 pintu rumah automatik la.
    Tekan je pintu boleh terbuka sendiri hahah
    -.-'
    jiran sebelah tengok!
    Malu oke. haha

    Kunci


    nota kaki : maaf busy sehari dua ni. nanti sy balas kunjungan :)
  • 1Million Free Seats!!

    1Million Free Seats!!

    It's BACK~~~
      
    FREE SEATS 

    Tunggu apa lagi.
    Update profile anda.
    Kawan-kawan yang nak g Kuching nih,
    rogerla..
    Nanti saya bawak pergi tour~

  • SEGMEN : SUKA-SUKA JE LAH

    SEGMEN : SUKA-SUKA JE LAH

    Segmen  


  • McD's MALAYSIA dijamin 100% HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

    McD's MALAYSIA dijamin 100% HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

    From McD's Official Site & Fb 
    Sekali lagi, kami ingin menekankan bahawa kesemua produk yang dihidangkan oleh McDonald’s Malaysia, termasuk sos-sos yang diimport, dijamin 100% HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan Badan Pengesahan Halal yang diluluskan oleh JAKIM. Untuk pengesahan lanjut, anda juga boleh merujuk kepada artikel di sini.
    Pihak Pengurusan McDonald’s Malaysia
    ***
    Again, we wish to reassure our customers that all products, including all imported sauces, served by McDonald’s Malaysia are certified 100% HALAL by the Department of Islamic Development Malaysia (JAKIM) and Halal Authorities that are approved by JAKIM. For further clarification, you may also refer to the article here.
    Thank you for your support.
    The Management of McDonald’s Malaysia


    Sebenarnya kurang paham dengan rakyat kita. JAKIM tak keluarkan apa-apa notis mengenai menarik balik pengiktirafan HALAL pada produk-produk McD. Come on guys. Carik info dulu baru post..Report.Share.Retweet.

    Maaf kalau ada info yang salah. tolong betulkan. :)

    okbai.
  • Giveaway - Plan

    Giveaway - Plan

    Salam dan selamat sejahtera.
    Niat di hati ingin menganjurkan satu
    Giveaway :)
    Especially untuk Running Man Fans.
    Malaysia je lah.
    Jenuh pulah nak post hadiah sampai negara lain kan.


    Tapi..
    ade ke orang nak join? -.-'


    Previous contest.
    Hampir 3 tahun da berlalu..
  • Segmen Pertama Che Yam

    Segmen Pertama Che Yam

    Aku arini dengan bangganya merajinkan diri menyertai

    Lame dah aku tinggalkan kerja-kerja camni.
    Memandangkan aku free memanjang malam ni
    aku decide nak terjah mane2 blog.

    :)

    Meh la join. Takyah kuar duit pon :D

    Segmen
  • Topspot Seafood Kuching

    Topspot Seafood Kuching

    Hye Hye Hye
    Topspot!
    Mungkin masih ada yang tak tau mengenai tempat ini.
    Dan mungkin juga ada yang masih meragui tempat ini.
    Sijil halal terpampang kat situ.
    Was-was jugak?
    Pergilah kat kedai Muslim Seafood.
    Masih was-was?
    Sila bersedia turun ke laut tangkap n masak sendiri. :)

  • Jun Gong Foot Detox Patch III

    Jun Gong Foot Detox Patch III

    Gile ah.. Cerita pon ada siri III haha
    Ok ok aku akan habiskan cerita ni malam ni jugak.

    Selepas study sane sini carik maklumat.
    Jumpa la beberapa pemborong yang boleh dipercayai.
    Beware! Aku jumpa jugak peniaga yang ada sijil tipu.
    Harap korang tak tertipu lah.
    Sijil tu mmg nampak di edit.
    Siyes. wa tak tipu.
    Orang sekarang ni sanggup menipu demi wang.
    So aku decide nak try dulu produk dari supplier yang aku jumpa tu.
    Dan.. tadaaaa.

    Jun Gong Foot Detox Patch

    Ni gambar sample2 untuk setiap produk Jun Gong.
    Supplier tu dengan baik hatinya bagi aku free :D
    Aku nak jadi die punye agen lah! hahaha

  • Jun Gong Foot Detox Patch II

    Jun Gong Foot Detox Patch II

    Tak boleh blah tajuk ade I II III bagai -.-'

    Nak sambung cite semalam ni.
    Actually, kalau betul you guys minat nak beli,
    tolong buat study sikit pasal foot patch.
    Kalau tak nak pun takpe.
    Takde sape nak paksa.
    Tapi pastu jangan komplen kalau terbeli yang tak ori ok!

    Kalau dulu-dulu memang boleh bezakan mana ori mane tak.
    Ada sedikit perbezaan pada packaging.
    Tapi sekarang susah sikit.
    Packaging hampir2 sama.
    Lagi2 kita beli online ni.
    kadang-kadang seller tak upload stok foot patch yang dia ada.
    Dia guna gambar dari website.
    Haa amek kau.
    Acaner nak tau dia ori ke tak? heee

    First you kena tau dari mane seller tu dapat produk tu.
    Kadang-kadang peniaga tu reseller je.
    Dia sendiri tak tau supplier die dapat dari mane.
    Parah kan orang macam ni.
    Sebelum you distribute produk kat orang lain,
    you sendiri kena tau pasal produk tu.
    Jangan ingat nak untung je.


    _bersambung lagi_
    aku nak g survey barang dapo hoho
  • Jun Gong Foot Detox Patch

    Jun Gong Foot Detox Patch

    Lama dah aku dengar orang sibuk pasal foot patch ni.
    Tapi baru-baru ni kakak aku ngengader plak nak try.
    Jadi aku skrollllll skrollll skrolllll
    carik info pasal Jun Gong Foot patch ni.

    And now~~ aku da beli hahaha..
    Ingat aku men beli je ke!
    Aku wat study dulu lahhh.
    Memang tak dinafikan banyak yang memuji keberkesanannya.
    tak kurang pula yang mengutuk di tipu oleh peniaga.
    Persoalannya di sini, yeke kene tipu?
    Ke baru guna 3 4 kali terus kate xde kesan?
    kekeke statement maut

    _bersambung_
    aku nak tengok Barefoot Friends jap haha

  • PIC : I-City

    PIC : I-City

    Ini entry zaman tok kadok.


    I-City
    Simbol i-City

  • Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3