Segmen Bloglist Kataubaid Nov 2013

16 kritikan
Segmen 


TAMAT : 11.59PM - 2 Nov 2013

Player

20 kritikan
 Ini bukan kisah seorang kaki perempuan atau kaki lelaki (??) jauh sekali kaki ayam mahupun kaki itik. 

7 Kalimat Yang Harus Kita Biasakan

10 kritikan
Assalamualaikum.. Ini adalah antara kalimat yang kita mesti biasakan dalam kehidupan harian kita :) . Harap perbetulkan mana yang terkurang ye :) Jumpa dalam fb. terus kopi pasta~

  1. Bismillahirrahmannirrahim - Setiap kali hendak melakukan sesuatu.
  2. Alhamdulillah - Setiap kali habis melakukan sesuatu.
  3. Astaghfirullah - Jika melakukan sesuatu yang buruk.
  4. InsyaAllah - Jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.
  5. Laa hawla walaaquwwata illaah billaah - Bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.
  6. Innalillahi wainna ilaihi rojiun - Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khabar kematian.
  7. Lailaha illallah - Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya.

Dream

25 kritikan
Dream

Segmen: Pencarian Bloglist Bulan November

16 kritikan
Segmen 


Tamat : 30 Oktober 2013

앱아 앨잇야

Mira Cake House

19 kritikan
Kek Lapis Sarawak

Sayang Abang Poslaju

23 kritikan
Ahaha.. maaf kerana tajuk yang sedikit menggatal itu.. Seperti yang Aefa post sebelum ini, Aefa ada order clutch purse dari Beskot. Dan akhirnya, hari ini ia sampai ke tangan Aefa. Ah gembiranya. 

Running Man

GIVEAWAY CAMBODIA BY fyapelangi.com

6 kritikan

Giveaway Me & My Family 2013

5 kritikan
Giveaway
Klik untuk baca syarat-syarat penyertaan


Tarikh tutup : 2 Nov 2013

Blogger and Google+ Comments

14 kritikan
komen 

Tada~ sekarang dah boleh komen kat mana-mana yang anda suka.
Nampak tak ada tanda Blogger dan G+ tu.
Klik tu untuk tukar platform komen ni ye.
Yippi~~

Terima kasih Akmal :)


**ngantok dan lapar selepas tukar-tukar coding**

앱아 앨잇야

Entah Tajuk Ape yang Sesuai

17 kritikan
Hello~ Selamat malam runner~ Hari ni mood baik tahap you suruh je Aefa buat pape, Aefa memang akan buat tanpa banyak soal. Kenapa? Ini sebab dia~~

Bilakah Kita Akan Mati

6 kritikan
Mati

UiTM Kampus Bandaraya Melaka

5 kritikan
UiTM KBM
UiTM Kampus Bandaraya Melaka

Dia yang Bertuah~ Pemenang GA Running Man & Me

0 kritikan
Congratulation 

GA


sile PM Aefa di FB pages selewat-lewatnya jumaat ini. terima kasih.
Andaikata tidak ada yang menuntutnya, Aefa akan pilih insan yang bertuah sekali lagi :)
bukti saya jujur. guna random n tak kenal pun sape pemenang ni ye.

Wordless Wednesday - Find Me If You Can

4 kritikan
5 Al-Farabi 1
SMK Tunku Abdul Rahman 2005 - 5 Al-Farabi 1


Kelmarin kawan sekelas post gambar ni kat FB.
Rindunya zaman persekolahan. :(
Nampak tak Aefa? :D

앱아 앨잇야

UPDATED - Senarai peserta GA RM & Me

0 kritikan
Kalau nama takde tolong inform ye. :)
Sila inform sebelum pukul 12 tengah hari (23/10/2013).
Masa untuk cari pemenang pulak :)

Al-Fatihah

0 kritikan
Alhamdulillah jenazah atok selamat dikebumikan pagi tadi. Selepas beberapa hari terbaring sakit, atok menghembuskan nafas terakhirnya pada pukul 5.40 petang semalam. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang mukmin. Amiinnn.. :(

Giveaway - Running Man and Me

1 kritikan
It's GA Time!!!!

Running Man


TAMAT




Senarai Peserta :)

Kau Pergi Jua.. :(

0 kritikan
Joo Won 

1st Giveaway by Miss Fluffy

0 kritikan
Giveaway 

Klik banner untuk join :)

Twitter oh Twitter

0 kritikan
Twitter

Sejak semalam Aefa pelik dengan twitter. Tiba-tiba ramai Korean follow Aefa. Kenapa kah? Ye memang betul Aefa nak carik kawan dari Korea, tapi bila dalam satu hari lebih dari 10 orang follow ia mendatangkan tanda tanya. Btw, saya bukan retis. Ok bai. hahahahaha

앱아 앨잇야

Orini Craft Simple Giveaway

0 kritikan
Orini Craft Simple Giveaway 

Sila click banner untuk join ye :D

Karaoke-ing LOL

0 kritikan


Our Farewell

1 kritikan
Ini entry lama yang Aefa edit semula. Sebenarnya Aefa dalam proses membuang entry lama yang entah pape je. Bosan pun post entry. -.-' Sape la yang nak baca kan. hehe..

Ini farewell bersama dengan dak-dak umah sewa di KL. Kami menyewa di Vista Angkasa. 6 bulan je bersama. Tapi rasa cam dah lama dah kenal. Alhamdulillah semoga ikatan terus terjalin walaupun dah dipisahkan oleh lautan yang luas.

Kami ada dua kali farewell. haha.. Dalam bahasa lainnya kami ni suka pergi makan-makan. Tak kisah la jauh ke dekat, kami redah jugak janji dapat makan. :) Farewell pertama kami di Kedai Makan Andalusia dan Secret Recipe Bangsar South. Kali ni makan yang ringan-ringan je (yeke ringan). Kami makan kerang bakar, jus gelas besar, dan Choc. Indg. Kedai Makan Andalusia ni memang tempat makan paling dekat dengan rumah kami. Lagi pun kedai ni buka sampai lewat malam. Jadi sesuailah dengan kami yang selalu kelaparan di tengah malam :D. 

Kerang Bakar
Elergik belakang kira. Janji dapat makan :D

Mee Tarik Warisan Asli, Sungai Besi

4 kritikan
Mee Tarik Warisan Asli 

Ada sesiapa yang pernah makan di sini? Berhampiran LRT Sungai Besi kalau ingatan tak menipu Aefa lah hehe.. Aefa pernah makan kat kedai ni sekali je. Tu pun masa Aefa stay kat KL dulu. Kalau ikut cerita akak-akak office dulu mee kat kedai ni memang sedap. Tapi. Mase pergi kedai ni, Aefa tak makan mee. Aefa memang tak suka makan mee. Kalau ada pilihan lain selain dari mee, memang Aefa akan pilih pilihan lain tu. Tapi bila diingat balik, rasa rugi pulak tak cuba mee tu. Bukan selalu pun kan pergi kat kedai ni. uhukkk

Dulu masa Aefa makan kat sini, kedai ni nampak biasa je. Takde nampak special sangat. Tapi pelanggan dia memang ramai. Jadi walaupun tak cuba mee tu, Aefa boleh agak memang mee kedai ni sedap. Oh ya. Akak-akak tu kata pemilik kedai ni Cina Muslim. Mungkin dia kot dalam gambar atas ni. :D

Sesiapa berminat nak cuba mee kat sini, ini ada sedikit info.

MEE TARIK WARISAN ASLI (ENCIK HASSAN)
51A, Jalan Tasik Utama 3, Medan Niaga Tasik Damai, Sg. Besi 57000 Kuala Lumpur
57000 Kuala Lumpur, Malaysia
03-9054 3209

Map Mee Tarik Warisan

Selamat Hari Raya Aidiladha

0 kritikan
Korban 

Salam Aidiladha kawan-kawan. Comel tak gambar atas ni. Ambik dari FB EM. :D

Obses atau ..... ?

0 kritikan
Post ini takde kena mengena dengan obesiti.

Setiap minggu Aefa mesti ada update status listening to Pimsleur Korean. Kadang-kadang kawan sangka itu hanya update kosong. Takde maksud apa-apa. Tapi sebenarnya memang Aefa tengah self-study Hangul. Bukan senang nak belajar bahasa asing tanpa petunjuk atau tunjuk ajar dari orang lain. Kalau takde minat memang akan jadi angan-angan kosong je. 

Hangul 
Buat masa ini, Aefa tertumpu kepada komunikasi sahaja. Aefa tidak fokus kepada ejaan. Thanks to akak Lieya kita sebab ada post pasal Hangul jugak. Boleh la Aefa tumpang belajar kat situ sekali. :) Setakat ini Aefa masih belajar di tahap I, iaitu belajar mengenai komunikasi-komunikasi asas seharian. 

Happy Birthday Nurul Faranessha

0 kritikan
Birthday Fara 
Alhamdulillah. Selesai sudah majlis kesyukuran sempena hari kelahiran my niece.
Abaikan kartun di atas kek berkenaan. Lain yang sambut birthday, lain pulak yang pilih kek.

Saya Mahu Jadi Televisyen

0 kritikan
Teknologi
Teknologi

Seorang guru wanita sedang menyemak satu persatu karangan anak mu ridnya. Sewaktu melihat satu karangan yang ditulis oleh seorang pelajarnya, dia menjadi sangat emosi dan setelah melihat nama di muka hadapan buku itu, dia menangis teresak-esak. Lalu ditanya oleh suaminya

'Kenapa menangis ni?'

'Lihatlah karangan budak ni..'

Suaminya pun membaca dengan penuh khusyuk.

Jadikan Saya Sebuah Televisyen

Jangan Bersedih

0 kritikan
"Tiada suatu kegembiraan pun yang engkau rasakan bersifat kekal
dan tiada gunanya bersedih hati
kerana ia tidak akan mengembalikan orang yang tiada kepadamu.."

Si Pelik

0 kritikan
Chopstick
Chopstick baru

Siapa ada tabiat pelik kat sini? haha. Sebenarnya Aefa sendiri tak pasti ia pelik ke tak. Tapi kat rumah memang Aefa sorang je buat macam ni. hehe. Kat rumah saudara mara pun takde sapa buat macam ni. So Aefa simpulkan sendiri memang tabiat Aefa tu pelik.

Tabiat apa yang Aefa maksudkan? Tabiat simpan cawan dalan peti ais. Nampak biasa kan? Tapi Aefa bukan simpan cawan yang berair, Aefa simpan cawan kosong. Nampak tak peliknye perangai budak ni? Kadang-kadang Aefa saje tak habiskan sedikit air di dalam cawan tu. So bila family tanya, Aefa boleh jawab air tak habis lagi. -.-''

Aefa sendiri tak pasti bila tabiat pelik ni bermula. Aefa perasan pun sebab kena tegur. Harap bakal mak mertua tak baca. Tak pasal-pasal kena reject. hahaha. Ok bai. 


**semalam dpt 2 lg CPUV. i heart you nuffy**

앱아 앨잇야

Ketika Hati Gelisah

0 kritikan
Doa


Wordless Wednesday - 091013

0 kritikan
Suatu ketika...
Unplanned holiday :)

Colmar Tropicale
Suasana Siang

Nasi Lemak

0 kritikan
Nasi Lemak
Nasi Lemak

Selamat Hari Lahir

0 kritikan
Post ini didedikasikan khas buat atok. Atok sebelah mak. Maaf cucu mu yang nakal ini tidak berkesempatan menghadiri majlis kesyukuran nenda tersayang. Alhamdulillah. Syukur ke hadrat ilahi kerana dipanjangkan usia atok. Tahun ni atok berusia 93 tahun. Walaupun atok lupa nama cucu dia ni (isk isk isk), Aefa tak pernah lupa atok tau tau tau~ :D 

Tahun demi tahun, atok sedikit demi sedikit melupai apa yang ada disekelilingnya. Atok ingat perkara-perkara lama. Cucu-cucu sulung sentiasa ada dalam ingatannya. Tapi kami cucu-cucu yang terkemudian memang takde dalam list. Setiap kali balik kampung, kami kena perkenalkan diri, nama dan anak siapa. Cukuplah sekadar untuk pengetahuan atok saat itu sahaja sebab selang beberapa minit selepas perkenalkan diri tu dia akan tanya balik kita siapa. Ok kita layan gambar yang anak buah Aefa amek ni ye. Lokasi di Kampung Beradek, Kuching. Gambar amatur. Budak-budak amik biasalah kualiti dia macam ni :D

Amboi~ posing nampak :D

Sengalian

0 kritikan
Dikeningan Dikeheningan malam~ termenungku berseorang.. tak lena mata dipejam...~ lalalala. Sambil dengar lagu sambil buat entry.

Malam-malam macam ni tiba-tiba teringat dengan dak Sengalian. Sesuai dengan nama, semua ahli sengal-sengal belaka. Bahasa pon sengal jugak. Tapi Aefa masih tak master lagi bahasa ni. Kena ambik masa sikit nak memahaminya hehehe -.-'' Group kami ada presiden. Group awak ada? haha. Dulu, facebook belum famous lagi so kami ada medium sendiri untuk berkumpul.  Di situ, setiap group ada rumah sendiri. Setiap kali ada rumah baru, mesti berebut2 nak jadi orang pertama masuk. hehe. lawak pulak bila dikenang balik.

Ayat Sengal
Contoh ayat sengal paling mudah

Kalau tak silap, Aefa dah kenal mereka hampir 7-8 tahun. Di sini, Aefa ada bonda, uncle2, auntie2, kakak2, and abang. Seronokkan ada family lain selain dari family sendiri. Bermula dari alam maya, hubungan ini terus terjalin di dunia nyata. Dan alhamdulillah hubungan masih kekal sehingga ke hari ini. Aefa harap hubungan ini kekal sampai bila-bila. Aminnn.. Cuma sedikit terkilan, Aefa masih belum berkesempatan bertemu dengan semua. Faktor geografi. ehehe..

Bila berblogging ni pun Aefa teringin nak jumpa kawan-kawan macam ni. Tak perlu gah. Tak perlu famous. Cukuplah sekadar saling mengeratkan hubungan satu sama lain. Saling mengambil berat. Rasanya tu pun dah cukup.

Ok. till we meet again.. kehkehkeh.. Maaf ye takde upload gambar dak sengalian. Jaga privasi. hehe. Kalau ada nampak Aefa bersembang guna bahasa pelik kat facebook tu (bukan bahasa sarawak ye) daktu la Sengalian. :D

*entry semalam. tapi tertido. tak sempat post*


앱아 앨잇야

Kambing dan Bola Sepak

0 kritikan
Kambing

 Memandangkan pasukan RELA busy hari ni,
kambing sukerela menjadi pengawal  :D



Kambing

Tengah tunggu bas/van untuk pergi tengok bola malam ni.
Hekkk


앱아 앨잇야

Busy.. Sentiasa Busy..

0 kritikan
Busy



nampak tak busy. 
bar atas, bar bawah semua penuh -.-'

Jumaat (^_^)v

0 kritikan
Assalamualaikum. Apa khabar. Aefa yakin kawan-kawan sangat energetic hari ini. Well. Jumaat kan. Esok Sabtu. Cuti~ Aefa pun seronok bila Jumaat tiba. Sebab ini menunjukkan Isnin bakal menjelma. :) Yeahuuuuuu. Ramai yang hairan kenapa Aefa suka Isnin. "Ape kes budak ni gembira hari isnin?" kan kan kan. Sebab Isnin dan Selasa ada cerita favourite Aefa.. hihi.. Good Doctor.. Joo Won.. 

Semalam... Erm.. lupakan isu semalam. Hari ini lebih penting. :) Hari ni tak dapat nak blogwalking lama. Seperti yang sedia maklum, jadual Aefa sudah mula sibuk. Sebab tu Aefa terpaksa tamatkan Giveaway tu lebih awal. Aefa belum sempat lagi update nama peserta baru. Maaf. Celcom mencemburui kita. Nanti Aefa update ye. 

Oklah. Nanti Aefa update lagi. Nak pergi laut~ :D


**Tak sempat balas bw**
**Tak sempat balas komen**

앱아 앨잇야

Feeling Down

0 kritikan
Mood
Mood

Sad
Me
Not surprisingly, this happen.
No one support me.
And surprisingly, It hurts me a lot.

Quote
And maybe...


Bad Day
Bilakah?

**Self-healing** 

Semangat Bujang Senang ~ Sayoters

0 kritikan
Tol
Jualan Tiket di Tol Zecon

Follower And Following

0 kritikan
Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Semoga kawan-kawan blogging sihat dan gembira hari ni. Yela esok kan Jumaat. :D 

Sebenarnya lama dah nak tukar kata ganti diri yang Aefa guna bila menaip. Selalu kan guna aku. Tapi kadang-kadang rasa tak best pulak bila kawan-kawan baca "aku". Sebab Aefa tak pernah guna "aku" sebagai ganti nama bila bercakap dengan orang yang tak close dengan Aefa. Jadi mulai hari ini nak tukar kata ganti diri. Biar nampak lebih sopan. :)

Wordless Wednesday

0 kritikan
Kereta
Ada berani nak curi?

Sedang kita berlumba-lumba mencipta teknologi canggih mengelak kecurian kereta... mereka biarkan sahaja semuanya terbuka.. -.-'

Bahaya Earphone

0 kritikan
Milo
Milo

Yuhuu selamat hari selasa. :) Setiap pagi kena mulakan dengan minum Milo. Baru cergas dan bertenaga. Phuiii.. :{ Hari ini breakfast dengan ayah kat luar. Ayah cuti sebab nak teman aku pergi servis kereta. Best kan ayah aku :D Selepas breakfast pagi tadi aku pergi servis kereta. Biasa la. Kaki rempit kena selalu servis kereta. LOL. Servis sekali dengan cuci dan tukar tayar belakang around 300 kot tadi.. Aku tak pasti la tu murah ke mahal. Sebab before ni servis percuma kan :D . 

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets