Obses atau ..... ?


Post ini takde kena mengena dengan obesiti.

Setiap minggu Aefa mesti ada update status listening to Pimsleur Korean. Kadang-kadang kawan sangka itu hanya update kosong. Takde maksud apa-apa. Tapi sebenarnya memang Aefa tengah self-study Hangul. Bukan senang nak belajar bahasa asing tanpa petunjuk atau tunjuk ajar dari orang lain. Kalau takde minat memang akan jadi angan-angan kosong je. 

Hangul 
Buat masa ini, Aefa tertumpu kepada komunikasi sahaja. Aefa tidak fokus kepada ejaan. Thanks to akak Lieya kita sebab ada post pasal Hangul jugak. Boleh la Aefa tumpang belajar kat situ sekali. :) Setakat ini Aefa masih belajar di tahap I, iaitu belajar mengenai komunikasi-komunikasi asas seharian. 


Hangul

Setiap tahap ada 2 pembahagian lagi. dan dalam setiap bahagian ada lebih kurang 15 perbualan yang akan dipelajari. So far Aefa memang seronok belajar Hangul. Kadang-kadang sampai sakit kepala sebab terlebih input. Tapi tu lah, Aefa tak pasti ini kategori obses ke minat. hehee

Hangul
Setiap unit ~ 30 minit

Btw, Aefa pon ada Pimsleur Mandarin. Sesiapa berminat nak belajar Mandarin boleh la mintak ye. Ok tu je. dadidu

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

0 kritikan:

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets