• Obses atau ..... ?

    Post ini takde kena mengena dengan obesiti.

    Setiap minggu Aefa mesti ada update status listening to Pimsleur Korean. Kadang-kadang kawan sangka itu hanya update kosong. Takde maksud apa-apa. Tapi sebenarnya memang Aefa tengah self-study Hangul. Bukan senang nak belajar bahasa asing tanpa petunjuk atau tunjuk ajar dari orang lain. Kalau takde minat memang akan jadi angan-angan kosong je. 

    Hangul 
    Buat masa ini, Aefa tertumpu kepada komunikasi sahaja. Aefa tidak fokus kepada ejaan. Thanks to akak Lieya kita sebab ada post pasal Hangul jugak. Boleh la Aefa tumpang belajar kat situ sekali. :) Setakat ini Aefa masih belajar di tahap I, iaitu belajar mengenai komunikasi-komunikasi asas seharian. 


    Hangul

    Setiap tahap ada 2 pembahagian lagi. dan dalam setiap bahagian ada lebih kurang 15 perbualan yang akan dipelajari. So far Aefa memang seronok belajar Hangul. Kadang-kadang sampai sakit kepala sebab terlebih input. Tapi tu lah, Aefa tak pasti ini kategori obses ke minat. hehee

    Hangul
    Setiap unit ~ 30 minit

    Btw, Aefa pon ada Pimsleur Mandarin. Sesiapa berminat nak belajar Mandarin boleh la mintak ye. Ok tu je. dadidu
  • 0 kritikan:

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3