• UiTM Kampus Bandaraya Melaka

  UiTM KBM
  UiTM Kampus Bandaraya Melaka
  Terima kasih kepada mereka yang search mengenai UiTM Bandaraya Melaka di blog Aefa. Pelajar baru ye? hehe. Dulu-dulu Aefa main redah je carik UiTM Melaka ni. Sebab dengar cite UiTM ni tengah-tengah bandar so dari mane-mane je boleh nampak. Memang betul boleh nampak sebab UiTM ni bangunan setinggi 16 tingkat. Tapi yang jadi masalahnya nak cari jalan ke sana. Sekitar UiTM tu jalan dia kebanyakkannya sehala sahaja. Jadi kalau silap jalan memang tak best. Dulu-dulu, UiTM Bandaraya Melaka ni takde dalam Google Maps. So, kalau nak pergi ke sana kena search Graha Maju, Jalan Graha Maju. Bangunan dia bersebelahan je. 
  UiTM KBM
  Parking
  Belajar kat kampus ni anda akan menikmati musim sejuk sepanjang tahun. Kecuali tiba-tiba kemarau melanda, anda akan berpeluang merasai musim panas kering. :D Kalau anda memang tak tahan kesejukan, sila bawa baju tebal-tebal sebab aircond dalam kampus ni standardize. Takde suis on off. On pukul 8 pagi, pukul 10 malam baru off.
  UiTM KBM
  Parking
  Selain bangunan yang Aefa tunjuk kat atas tu, bilik kuliah juga terdapat di Bangunan Graha Maju. Jadi, jalan terpantas untuk sampai ke bilik kuliah terutamanya pada waktu puncak adalah menggunakan tangga. Hanya ada 3 lift yang bebas digunakan oleh pelajar. Akan tetapi, lift tersebut tidak mampu untuk menampung jumlah keseluruhan pelajar yang turun naik ke bilik kuliah masing-masing. Kadang-kadang ada pelajar yang sangat annoying, naik 1 2 tingkat pun nak guna lift. Nampak tak bontotnye yang berat tu. :D

  Sekian. Info ringkas mengenai kampus Aefa dulu :)
  UiTM KBM
  UiTM dari rumah sewa. 
 • 5 kritikan:

  Mr.Clive said...

  wahhh...dah sem ke 5 yer?
  dah makin berusia la tu...heheh
  anyway,salam perkenalan! :)

  kakcik said...

  Semoga Aefa berya mendaki tangga ke puncak jaya. InsyaAllah. :)

  Aefa Aerisya said...

  @mr.clive hehe.. aah.. makin berusia dah :( hikhik.. salam perkenalan jugak..

  @bonda.. insyaAllah.. setahun je lagi nk abes stdy :)

  Marhamah said...

  harap2 ke menara gading jgn guna "lift" la heeee

  Aefa Aerisya said...

  hehe.. alhamdulillah.. berjaya ke puncak dengan mendaki anak tangga satu persatu.. :D

  Tempah Kek Lapis di Sini

  Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

  Yahoo Messenger

  aefa_aerisya

  EMAIL

  aefa_aerisya@yahoo.com

  Line

  aefaaerisya

  Youtube

  aefaa3