A Week Holiday - 2 Days Convocation = 5 Great Days


sky
Langit biru~ mawi? kekekeke


11 Mei
Awas. Jangan mengada-ngada nak turun KL esp. near Jalan TAR pada hujung minggu tanpa booking hotel in advance. Landing je kaki kat KL haritu, Aefa terus busy carik hotel. Nak dijadikan cerita, smpi mghrb Aefa merayau keluar masuk hotel. Sebab family terlalu ramai, susah nak dapatkan family room. Kebanyakkan yang available adalah standard room. Tu pun ade 2 3 bilik je. Memang xcukup la untuk my big family.


12 Mei
Awas lagi sekali! Jangan nak sengal sangat pergi konvo tanpa book hotel. Sekali lagi Aefa terpaksa merayau di Shah Alam untuk mencari hotel. Alhamdulillah. Rezeki. First hotel yang Aefa masuk kebetulan ade orang check out. So Aefa dapat bilik for me n my parents! yeay.


13 Mei
Konvokesyen! Ini pun sengal jugak perangai Aefa  Datang Shah Alam tanpa amik no phone pemandu-pemandu teksi. Ni mencari padah sendiri namenye. 8.30 pagi Aefa masih terpacak depan EV World Hotel. Orang lain dah beratur nak masuk dewan. Minta tolong kat abang photographer yang kebetulan ade berhampiran. Alhamdulillah. Sampai jugak Aefa kat tempat konvo. Semoga Allah kurniakan kebahagiaan dan kejayaan kepada abg berkenaan. Selesai je sidang Aefa dengan sepantas kilat meninggalkan lokasi jenayah dan balik ke KL.


Train
Malam.. Baik ambik katil so boleh tido.

14 Mei
Keretapi Senandung Malam Langkawi berlepas dari KL Sentral pada pukul 9.30 malam  dan tiba ni Stesen Arau kira-kira pukul 7.30 pagi. Aefa bangun awal. Before subuh mate Aefa dah segar dah. Mane tak segar, naik je katil tu Aefa terus lelapkan mata. Jadi pagi tu hasrat Aefa nak tengok sawah TERCAPAI!!! hahaha Naik teksi pulak sampai Jeti Kuala PerlisSawah! Sawah! dan Sawah lagi!!!

Sawah
Matahari dah naik. so da boleh ambil gambar sawah

Kat jeti kami uruskan segalanya, homestay 3 bilik dan van for 500. Aefa tak pasti yang ni murah ke mahal. kekekee First day kat Langkawi jalan-jalan berdekatan Pekan Kuah..
Makam Mahsuri
Makam Mahsuri
Beras Terbakar
Tapak Beras Terbakar
Makam Mahsuri dan Beras Terbakar. Survey apa yang patut. Nanti boleh grab je mane yg dah berkenan tu hiks.

Underwater World
Terpegun tengok 3 ni..
15 Mei
Dengan berpandukan peta Langkawi, kami memandu ke destinasi. Kilang Gamat - Oriental Village - Telaga Tujuh Waterfalls- Telaga Harbour ParkUnderwater World - Dataran Lang.

Gamat
Memasak gamat

Gamat
Family Aefa borong sakan ni

Telaga Tujuh
dah separuh dah perjalanan sebelum sampai ke tempat mandi

Telaga Tujuh
Cuci mata :D
Jangan tanye nape takde Cable Car! Sedih. Rupanya haritu maintenance day. Ciskek betol. Kecewa!! Island Hopping pun takde ye kawan-kawan. Sebab pakcik Aefa kata hometown kami pon banyak pulau dan pantai. nape sibuk nak pergi sini? kate beliau~~~

Tiket
Terlepas dah feri sebelum ni
16 Mei
Aefa dan sepupu tertinggal ferry. -.-' jap jap jap! Mula-mula Aefa ingatkan feri ni boleh naik kereta sekali.

Feri
Feri? Bot ekspres? Ikut suke lah nak panggil ape :D

Sebab selama ni kat Kuching feri mcm ni Aefa panggil bot ekspres. Tak tau la kalau Aefa sorang je yang panggil camtu haha.. Dan dalm fikiran Aefa feri ni boleh masuk kereta sekali. heee


17 Mei
Bermulalah sesi membeli-belah.
Jalan TAR, Times Square, Mid Valley.


18 Mei
Sebelum berangkat ke airport, kami memborong barang dari pasar malam plak haha. Aefa semestinya beli puyuh goreng, kek coklat, dan serunding untuk di bawa balik ke Sarawak heee. Selagi tak masuk ke dalam kapal terbang, selagi tu masih membeli! Kat airport borong roti plak.. huaaaa


Sekian..
Kisah lame yang takdan nak update before ni hihih
See u soon KL~
Aefa datang lagi! haha

앱아 앨잇야

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

26 kritikan:

Ana Farhana on June 15, 2013 at 5:54 PM said...

Berjalan sakan yaa... :)

Aefa Aerisya on June 16, 2013 at 12:23 AM said...

hehe.. kebetulan tarikh konvo n tarikh holiday tu same..

Santan Manis on November 4, 2013 at 1:46 AM said...

waaa.... untunglaa :D

http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/mata-heliza-helmi-memang-betul-betul.html

Affy Afiqah on November 4, 2013 at 5:16 AM said...

wahhhh, bestnya aefa, jalan TAR and TS tu memang tempat ika jenjalan shopping kalau kat KL.. :)

Anne Nurain on November 4, 2013 at 7:34 AM said...

orang sabah sarawak tak miss kalau tak borong roti banyak2 sebelum balik kan?
hehehe..

Super Girl on November 4, 2013 at 9:38 AM said...

deeya baru baca entry ni . btw , congrats kak aefa :D

Hafiza AizZawa on November 4, 2013 at 10:58 AM said...

Tak de rezeki nak naik kabel car ey.. tak silap Fiza mmg time tu dorg wat maintanance sbb masa bln satu Fiza ke langkawi, org2 kat sn dah bgth..

tenku butang on November 4, 2013 at 12:03 PM said...

yunk.. jemput join my 1st GA sempena ulangtahun blog tengkubutang yang pertama.. hadiah dia hebat2 belaka tauu.. hee... mana tau bertuah??

jomm..http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

Izzati Amira on November 4, 2013 at 2:11 PM said...

haritu g langkawi gak.. dah lame da... tapi tempat mandi tu cantik laaa.. rugi tak pergi ):

Aku Penghibur on November 4, 2013 at 4:47 PM said...

wahhh berjalan2 sakan ye :) jangan lupa minyak gamat

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 8:54 PM said...

hehe.. untunglah semua org support :D

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 9:06 PM said...

same! haha.. kdg2 aefa merayau sorg2 je kat 2 tmpt tu.. sbb kalo bwa dak lain melambatkn perjalanan je heheh

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:20 PM said...

hehe tu laa.. dah jadi habit skrg ni.. hehe

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:21 PM said...

hehe.. takpe.. thanks dear :)

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:22 PM said...

tu la.. nnti nk g lagi.. tak puas hati tak dpt naik tu hehe

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:28 PM said...

penat naik ke tmpt mandi tu.. tp air die sejuk sgt~ best~ berbaloi naik hehe

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:29 PM said...

insyaAllah.. kalau tenet ni mengizinkan aefa akan join :)

Aefa Aerisya on November 4, 2013 at 10:30 PM said...

haha.. dah borong myk gamat tu.. terpaksa beli beg baru -.-''

Sally Samsaiman on November 5, 2013 at 12:06 AM said...

pnye lama sory simpan -_-

Aefa Aerisya on November 5, 2013 at 3:26 AM said...

hahaa... masih tahun 2013 lah :P

Nina Maslizza on November 5, 2013 at 3:22 PM said...

fuyooo,,syokk nye

Khir Khalid on November 5, 2013 at 4:32 PM said...

Wah seronok.. jauh perjalanan, luas pengalaman.. :)

Aefa Aerisya on November 5, 2013 at 8:49 PM said...

hehe jom g jenjalan :D

Aefa Aerisya on November 5, 2013 at 8:51 PM said...

hehe tu la.. sempat la dok belajar sejarah mahsuri sikit hehe

nanakimie on November 6, 2013 at 2:49 PM said...

rindu nak naik ketapi..heeee....1st time naik ketapi yang ada katil ni..xlena jugak nak tdo..sat sat jaga:)

Aefa Aerisya on November 6, 2013 at 7:43 PM said...

hehe.. mungkin sbb before naik ketapi tu aefa penat sgt rushing kl-shah alam-kl.. sbb tu lena je tido hihi

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets