• A Week Holiday - 2 Days Convocation = 5 Great Days

    sky
    Langit biru~ mawi? kekekeke


    11 Mei
    Awas. Jangan mengada-ngada nak turun KL esp. near Jalan TAR pada hujung minggu tanpa booking hotel in advance. Landing je kaki kat KL haritu, Aefa terus busy carik hotel. Nak dijadikan cerita, smpi mghrb Aefa merayau keluar masuk hotel. Sebab family terlalu ramai, susah nak dapatkan family room. Kebanyakkan yang available adalah standard room. Tu pun ade 2 3 bilik je. Memang xcukup la untuk my big family.


    12 Mei
    Awas lagi sekali! Jangan nak sengal sangat pergi konvo tanpa book hotel. Sekali lagi Aefa terpaksa merayau di Shah Alam untuk mencari hotel. Alhamdulillah. Rezeki. First hotel yang Aefa masuk kebetulan ade orang check out. So Aefa dapat bilik for me n my parents! yeay.


    13 Mei
    Konvokesyen! Ini pun sengal jugak perangai Aefa  Datang Shah Alam tanpa amik no phone pemandu-pemandu teksi. Ni mencari padah sendiri namenye. 8.30 pagi Aefa masih terpacak depan EV World Hotel. Orang lain dah beratur nak masuk dewan. Minta tolong kat abang photographer yang kebetulan ade berhampiran. Alhamdulillah. Sampai jugak Aefa kat tempat konvo. Semoga Allah kurniakan kebahagiaan dan kejayaan kepada abg berkenaan. Selesai je sidang Aefa dengan sepantas kilat meninggalkan lokasi jenayah dan balik ke KL.


    Train
    Malam.. Baik ambik katil so boleh tido.

    14 Mei
    Keretapi Senandung Malam Langkawi berlepas dari KL Sentral pada pukul 9.30 malam  dan tiba ni Stesen Arau kira-kira pukul 7.30 pagi. Aefa bangun awal. Before subuh mate Aefa dah segar dah. Mane tak segar, naik je katil tu Aefa terus lelapkan mata. Jadi pagi tu hasrat Aefa nak tengok sawah TERCAPAI!!! hahaha Naik teksi pulak sampai Jeti Kuala PerlisSawah! Sawah! dan Sawah lagi!!!

    Sawah
    Matahari dah naik. so da boleh ambil gambar sawah

    Kat jeti kami uruskan segalanya, homestay 3 bilik dan van for 500. Aefa tak pasti yang ni murah ke mahal. kekekee First day kat Langkawi jalan-jalan berdekatan Pekan Kuah..
    Makam Mahsuri
    Makam Mahsuri
    Beras Terbakar
    Tapak Beras Terbakar
    Makam Mahsuri dan Beras Terbakar. Survey apa yang patut. Nanti boleh grab je mane yg dah berkenan tu hiks.

    Underwater World
    Terpegun tengok 3 ni..
    15 Mei
    Dengan berpandukan peta Langkawi, kami memandu ke destinasi. Kilang Gamat - Oriental Village - Telaga Tujuh Waterfalls- Telaga Harbour ParkUnderwater World - Dataran Lang.

    Gamat
    Memasak gamat

    Gamat
    Family Aefa borong sakan ni

    Telaga Tujuh
    dah separuh dah perjalanan sebelum sampai ke tempat mandi

    Telaga Tujuh
    Cuci mata :D
    Jangan tanye nape takde Cable Car! Sedih. Rupanya haritu maintenance day. Ciskek betol. Kecewa!! Island Hopping pun takde ye kawan-kawan. Sebab pakcik Aefa kata hometown kami pon banyak pulau dan pantai. nape sibuk nak pergi sini? kate beliau~~~

    Tiket
    Terlepas dah feri sebelum ni
    16 Mei
    Aefa dan sepupu tertinggal ferry. -.-' jap jap jap! Mula-mula Aefa ingatkan feri ni boleh naik kereta sekali.

    Feri
    Feri? Bot ekspres? Ikut suke lah nak panggil ape :D

    Sebab selama ni kat Kuching feri mcm ni Aefa panggil bot ekspres. Tak tau la kalau Aefa sorang je yang panggil camtu haha.. Dan dalm fikiran Aefa feri ni boleh masuk kereta sekali. heee


    17 Mei
    Bermulalah sesi membeli-belah.
    Jalan TAR, Times Square, Mid Valley.


    18 Mei
    Sebelum berangkat ke airport, kami memborong barang dari pasar malam plak haha. Aefa semestinya beli puyuh goreng, kek coklat, dan serunding untuk di bawa balik ke Sarawak heee. Selagi tak masuk ke dalam kapal terbang, selagi tu masih membeli! Kat airport borong roti plak.. huaaaa


    Sekian..
    Kisah lame yang takdan nak update before ni hihih
    See u soon KL~
    Aefa datang lagi! haha

    앱아 앨잇야
  • 26 kritikan:

    Ana Farhana said...

    Berjalan sakan yaa... :)

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. kebetulan tarikh konvo n tarikh holiday tu same..

    Santan Manis said...

    waaa.... untunglaa :D

    http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/mata-heliza-helmi-memang-betul-betul.html

    Affy Afiqah said...

    wahhhh, bestnya aefa, jalan TAR and TS tu memang tempat ika jenjalan shopping kalau kat KL.. :)

    Anne Nurain said...

    orang sabah sarawak tak miss kalau tak borong roti banyak2 sebelum balik kan?
    hehehe..

    Super Girl said...

    deeya baru baca entry ni . btw , congrats kak aefa :D

    Hafiza AizZawa said...

    Tak de rezeki nak naik kabel car ey.. tak silap Fiza mmg time tu dorg wat maintanance sbb masa bln satu Fiza ke langkawi, org2 kat sn dah bgth..

    tenku butang said...

    yunk.. jemput join my 1st GA sempena ulangtahun blog tengkubutang yang pertama.. hadiah dia hebat2 belaka tauu.. hee... mana tau bertuah??

    jomm..http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

    Izzati Amira said...

    haritu g langkawi gak.. dah lame da... tapi tempat mandi tu cantik laaa.. rugi tak pergi ):

    Aku Penghibur said...

    wahhh berjalan2 sakan ye :) jangan lupa minyak gamat

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. untunglah semua org support :D

    Aefa Aerisya said...

    same! haha.. kdg2 aefa merayau sorg2 je kat 2 tmpt tu.. sbb kalo bwa dak lain melambatkn perjalanan je heheh

    Aefa Aerisya said...

    hehe tu laa.. dah jadi habit skrg ni.. hehe

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. takpe.. thanks dear :)

    Aefa Aerisya said...

    tu la.. nnti nk g lagi.. tak puas hati tak dpt naik tu hehe

    Aefa Aerisya said...

    penat naik ke tmpt mandi tu.. tp air die sejuk sgt~ best~ berbaloi naik hehe

    Aefa Aerisya said...

    insyaAllah.. kalau tenet ni mengizinkan aefa akan join :)

    Aefa Aerisya said...

    haha.. dah borong myk gamat tu.. terpaksa beli beg baru -.-''

    Sally Samsaiman said...

    pnye lama sory simpan -_-

    Aefa Aerisya said...

    hahaa... masih tahun 2013 lah :P

    Nina Maslizza said...

    fuyooo,,syokk nye

    Khir Khalid said...

    Wah seronok.. jauh perjalanan, luas pengalaman.. :)

    Aefa Aerisya said...

    hehe jom g jenjalan :D

    Aefa Aerisya said...

    hehe tu la.. sempat la dok belajar sejarah mahsuri sikit hehe

    nanakimie said...

    rindu nak naik ketapi..heeee....1st time naik ketapi yang ada katil ni..xlena jugak nak tdo..sat sat jaga:)

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. mungkin sbb before naik ketapi tu aefa penat sgt rushing kl-shah alam-kl.. sbb tu lena je tido hihi

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3