• Alexa Traffic Rank

    Alexa Traffic Rank
    Alexa Traffic Rank

    Nampak tak gambar atas tu?
    Ke kecik sangat?

    bagi yang masih belum tahu,
    ada cara mudah nak tahu trafik blog kita tanpa buka website Alexa
    mahupun tanpa letak widget tu di blog.
    Hanya dengan install extension Alexa di browser.
    Semudah ABC :P

    Widget-widget yang kurang penting tu
    kalau boleh tak perlu letak kat blog.
    Hamster, ikan, kura2, segala jenis binatang peliharaan tu.
    Kalau nak letak jugak,
    tak perlu letak kat main page.
    Cadangan saje ye :)

    Okbai.
    Pendekkan entry ni.
    Busy sket :D


    앱아 앨잇야

  • 14 kritikan:

    ♥♥ Nur ♥♥ said...

    tak nampak rank keberapa...huhuh
    saya punya berpuluh ribu...jauh lagi nak daki

    nanakimie said...

    alexa nana ntah ke berapa tah

    p/s: mmg senang cara tu dear tapi reading list nana xkeluar...so xboleh guna cara tu.kalau tak mmg setel da,huhu

    Aefa Aerisya said...

    Nur hehe.. aefa pun beribu2 jugak.. ni just nak inform sesiapa yg nak tahu rank mereka. :)

    Nana Selalunya Aefa pon xkisah gn rank ni. Kdg2 takde wat pape baru aefa sibuk nk tgk.

    Sally Samsaiman said...

    hot setaff...siap ber ranking tu..heehhe :P

    Sylarius Yusof said...

    Tahniah, ranking dah cecah ke ratus-ratus ribu :-)

    Bukan senang nak capai ke tahap macam ni. Ada setengah bertahun tunggu baru bole dapat.

    Anne Nurain said...

    kmk malas mok tau rank blog kmk cz kmk tau mesti jauh gilak sampey bjuta2.. haha..

    adrianna syaz said...

    Katak bleh katak..sungguh comel ok...ada ranking ke blog sya eh :)

    asha hana said...

    hana jauh lg nak capai. hik2. :D

    Aefa Aerisya said...

    Sally xdak la hottt~~

    Sylarius heheh tq.. :D

    Anne hhaa.. xda lahh. try tangga

    Sya haha.. xyah letak la :P :P

    Hana hhee. xpe pelan2

    Invisible Me said...

    Selalu tegok jugak tapi tak letak lagi kat blog..

    Aefa Aerisya said...

    IM hehe.. takyah letak kat blog.. boleh tgk guna browser je :D

    Khir Khalid said...

    Kesian binatan2 peliharaan tu kena pindah hahaa.. Thanks sharing :)

    Aefa Aerisya said...

    Khir haha.. kalau nak blog ringan terpaksa la :D

    broda said...

    Thanks for sharing wonderful post about Alexa Traffic. I enjoyed your post like other online readers.

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3