Alhamdulillah~ Rezeki


Makanan



Makanan


Sape tau makanan ni? Tak boleh google! :P


*haha dah habis baru ingat nak ambik gambar*



앱아 앨잇야

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

22 kritikan:

Nur Shafiq on November 17, 2013 at 10:30 PM said...

kaki ayam dengan jeruk kurma haha

Nurfaezah Abdullah on November 17, 2013 at 10:52 PM said...

the first pic tak tau. the second one macam.... kembayau? hihi..

Anne Nurain on November 17, 2013 at 10:53 PM said...

tak tahu.. nak google pun tak tau nak taip apa.. hehe..

Niesa on November 18, 2013 at 8:29 AM said...

lala ngan buah dabey!haha..musim dabey kinek..nyaman eh..

Sally Samsaiman on November 18, 2013 at 9:35 AM said...

yg atas tu seafood...ape tah nama dia...etak..? eh, yeke..? yg bawah tu dh macam sunsweet je..hikhik

Aefa Aerisya on November 18, 2013 at 9:50 AM said...

Shafiq salah.. hahaha

Anne haha.. kalau search jenis2 makanan tu mungkin jumpa :P

Niesa hahha. yala musim dah.. best na mun diam sibu eh

Sally salah sally.. salah :P

Aefa Aerisya on November 18, 2013 at 9:50 AM said...

fae kembayau? first time aefa dgr hihih

Nuriesya Nadia on November 18, 2013 at 9:58 AM said...

No 1 : Pahat.
No 2 : Takde idea. Hahahaha

Jawapan dia apa ?? ^^

Aefa Aerisya on November 18, 2013 at 10:08 AM said...

Nadia haha.. no satu betul.. tp kitorg panggil ambal. no dua.. buah dabai~ kalau tak silap takde kat sana :D

Normi Nieza on November 18, 2013 at 10:30 AM said...

apa tu?huhu

Izzaty Azma on November 18, 2013 at 11:59 AM said...

buah dabey! lamak dah sik nangga buah dabey tok

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on November 18, 2013 at 12:25 PM said...

first time akak tengok.. buah dabai tu akak ada terbaca dalam entri blogger cik akak (blog madah cinta).. unik semuanya.. :D

ima salsuzaima on November 18, 2013 at 12:58 PM said...

yg pic pertama tu x pasti apa. yg kedua tu dabai..hihi..kami d lawas panggil kembayau. :p

Fatanah Khirizan on November 18, 2013 at 1:14 PM said...

oho! yg bawah tu buah dabai rupanya,hehe :) saya ada baca satu entry kat blog cik akak pasal buah dabai ni...katanya,sekarang ni musim,hihi...bolehla akak pos sikit buah dabai tu kat saya :p tak pernah rasa lagi

Anne Nurain on November 18, 2013 at 5:22 PM said...

buah dabey kmk dah penah dengar tapi x penah nangga gik.. ya la buah dabey owh? hehe..

asha hana on November 18, 2013 at 8:06 PM said...

yg atas tu mcm kaki ayam. haha tak tahu la dear. tak pernah tengok pown. uhuhu

Affy Afiqah on November 18, 2013 at 10:52 PM said...

yang first tu ika pernah tengok, family order masa kitorang pi makan kat satu restoren ni berdekatan pantai..tapi ika tak tahu namanya hewhew

yang second, tak tahu apa, nampak macam buah..hohoho

Ainim Suju on November 19, 2013 at 12:15 AM said...

yang atas tu kakak saya pernah beli tapi kami tak makan cuma dia kata rasanya macam kerang

Pha Is on November 19, 2013 at 12:16 AM said...

mcm kurma pun ader..

Aefa Aerisya on November 19, 2013 at 2:34 AM said...

Normi hehe ambal/pepahat dan buah dabai/kembayau

Izzati haha musim nektok :D

Mizz Aiza hehe tengah musim skrg ni kak :D

Ima hehe.. 1. Ambal/pepahat.. okey! tq.. baru tau :D

Fatanah aah tengah musim.. kat tempat cik akak tu murah.. sbb buah tu mmg tumbuh kat situ..

Anne Aok. yala buah dabey.. best mun diam sibu. murah2 jak -.-''

Hana haha ape pulak kaku ayam.. seafod la.. ambal/pepahat.. dgn buah dabai :D

Ika hhii.. seafood... ambal/pepahat.. :D

Ainim aah mcm kerang.. :D

Pha Is hehe.. bukan2~~ :D

nanakimie on November 20, 2013 at 9:06 PM said...

tau yang atas tu je,pepahat sebab pernah tgk blogger eyriqaz makan kat bagan lalang tak silap,heee

bawah tu buah dabai?1st time dgr...:)

Aefa Aerisya on November 21, 2013 at 1:56 AM said...

Nana aah buah dabai.. skrg tgh musim. jadi kat sarawak ni tgh melambak gn buah ni je hehe

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets