• Alhamdulillah~ Rezeki

    Makanan



    Makanan


    Sape tau makanan ni? Tak boleh google! :P


    *haha dah habis baru ingat nak ambik gambar*



    앱아 앨잇야
  • 22 kritikan:

    Nur Shafiq said...

    kaki ayam dengan jeruk kurma haha

    Nurfaezah Abdullah said...

    the first pic tak tau. the second one macam.... kembayau? hihi..

    Anne Nurain said...

    tak tahu.. nak google pun tak tau nak taip apa.. hehe..

    Niesa said...

    lala ngan buah dabey!haha..musim dabey kinek..nyaman eh..

    Sally Samsaiman said...

    yg atas tu seafood...ape tah nama dia...etak..? eh, yeke..? yg bawah tu dh macam sunsweet je..hikhik

    Aefa Aerisya said...

    Shafiq salah.. hahaha

    Anne haha.. kalau search jenis2 makanan tu mungkin jumpa :P

    Niesa hahha. yala musim dah.. best na mun diam sibu eh

    Sally salah sally.. salah :P

    Aefa Aerisya said...

    fae kembayau? first time aefa dgr hihih

    Nuriesya Nadia said...

    No 1 : Pahat.
    No 2 : Takde idea. Hahahaha

    Jawapan dia apa ?? ^^

    Aefa Aerisya said...

    Nadia haha.. no satu betul.. tp kitorg panggil ambal. no dua.. buah dabai~ kalau tak silap takde kat sana :D

    Normi Nieza said...

    apa tu?huhu

    Izzaty Azma said...

    buah dabey! lamak dah sik nangga buah dabey tok

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    first time akak tengok.. buah dabai tu akak ada terbaca dalam entri blogger cik akak (blog madah cinta).. unik semuanya.. :D

    ima salsuzaima said...

    yg pic pertama tu x pasti apa. yg kedua tu dabai..hihi..kami d lawas panggil kembayau. :p

    Fatanah Khirizan said...

    oho! yg bawah tu buah dabai rupanya,hehe :) saya ada baca satu entry kat blog cik akak pasal buah dabai ni...katanya,sekarang ni musim,hihi...bolehla akak pos sikit buah dabai tu kat saya :p tak pernah rasa lagi

    Anne Nurain said...

    buah dabey kmk dah penah dengar tapi x penah nangga gik.. ya la buah dabey owh? hehe..

    asha hana said...

    yg atas tu mcm kaki ayam. haha tak tahu la dear. tak pernah tengok pown. uhuhu

    Affy Afiqah said...

    yang first tu ika pernah tengok, family order masa kitorang pi makan kat satu restoren ni berdekatan pantai..tapi ika tak tahu namanya hewhew

    yang second, tak tahu apa, nampak macam buah..hohoho

    Ainim Suju said...

    yang atas tu kakak saya pernah beli tapi kami tak makan cuma dia kata rasanya macam kerang

    Pha Is said...

    mcm kurma pun ader..

    Aefa Aerisya said...

    Normi hehe ambal/pepahat dan buah dabai/kembayau

    Izzati haha musim nektok :D

    Mizz Aiza hehe tengah musim skrg ni kak :D

    Ima hehe.. 1. Ambal/pepahat.. okey! tq.. baru tau :D

    Fatanah aah tengah musim.. kat tempat cik akak tu murah.. sbb buah tu mmg tumbuh kat situ..

    Anne Aok. yala buah dabey.. best mun diam sibu. murah2 jak -.-''

    Hana haha ape pulak kaku ayam.. seafod la.. ambal/pepahat.. dgn buah dabai :D

    Ika hhii.. seafood... ambal/pepahat.. :D

    Ainim aah mcm kerang.. :D

    Pha Is hehe.. bukan2~~ :D

    nanakimie said...

    tau yang atas tu je,pepahat sebab pernah tgk blogger eyriqaz makan kat bagan lalang tak silap,heee

    bawah tu buah dabai?1st time dgr...:)

    Aefa Aerisya said...

    Nana aah buah dabai.. skrg tgh musim. jadi kat sarawak ni tgh melambak gn buah ni je hehe

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3