Bertaburan Di Muka Bumi


Cuba teka apa yang bertaburan di muka bumi tu?
:D
Ada lagi segmen teka meneka ni. :P

Sebenarnya, yang bertaburan tu adalah widget di blog ini.
Sebelum kawan-kawan mencari,
baik Aefa terangkan terlebih dahulu.

Kedudukan Widget
Post Pendek

Sesetengah widget tidak muncul di laman utama.
Sesetengahnya pula hanya muncul di post page.
Side-by-side widget di bahagian bawah tu automatik.
Bila post pendek, widget tersebut akan lepak di bawah entry.
Bila post panjang, dia akan kembali ke kedudukan asal.
Ini memudahkan pembaca.
Jadi tak perlulah scroll sampai ke bawah hanya untuk mencari widget tersebut.

Kedudukan Widget
Post Panjang

Nuffy pun telah di pindahkan.
Takde floating lagi.
Sebab semalam ahkak ctfand bagitau nuffy yang floating tu mengganggu.
Bagi yang view guna screen kecil, memang iklan tu agak mengganggu.
Sebab template ni bukan fixed.
Template ni flexible ikut screen resolution pembaca.
Jadi untuk keselesaan, Aefa pindah kembali ke kedudukan asal.

Ok tu je.
Sekarang tengah buat kerja-kerja belakang tabir.
Kalau berlaku sesuatu yang tak dijangka tu,
paham-paham la ye. hehe :D

Happy Blogging~


앱아 앨잇야


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

24 kritikan:

Fatanah Khirizan on November 18, 2013 at 1:11 PM said...

oh,ingatkan apa yg bertaburan atas muka bumi ni,haha :) oh,macam tu..jadi entry ni kira post pendek la sebab widget tu lepak bawah entry ni,hehe :)

Lieya Von Jay on November 18, 2013 at 2:24 PM said...

eh dh berwajah baru sejak bila ni ?

Kisah Si Dairy on November 18, 2013 at 2:55 PM said...

wah...blog berwajah baru
dik jom Join Mini GA akak..
http://www.kisahsidairy.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b_18.html

ros_reeza on November 18, 2013 at 3:00 PM said...

oh, Ros baru je tukar iklan nuff tu jadi floating.. dulu tak.. mengganggu ek..

Aefa Aerisya on November 18, 2013 at 3:25 PM said...

Fatanah aah.. ni entry pendek. sbb tu dorg lepak kat bwh tu hihi

Kak Lieya baru tukar semalam hihi

Kak Ferd insyaAllah.. nanti Aefa join ye kak :)

Ros yup floating ni mengganggu kalau org view guna screen kecik. ros try restore down window ros tu. dari situ boleh nampak :)

Sally Samsaiman on November 18, 2013 at 3:58 PM said...

amboih! bersungguh dia..hahaha :D

Niesa on November 18, 2013 at 4:37 PM said...

nang kejap jak ktk nuka semua bnda ya eafa?mun kmk maok terkial2 kali molah bnda ya semua..huhu

fatin wawa on November 18, 2013 at 5:24 PM said...

blogwalking dan follow sini.. jemput singgah ke blog saya ye.:)

Anne Nurain on November 18, 2013 at 6:17 PM said...

still under maintenance lagi la ni eh? slow2 bt maintenance eh? hehe

Nurfaezah Abdullah on November 18, 2013 at 6:26 PM said...

blog skrg nmpk simple dan tersusun :)

Affy Afiqah on November 18, 2013 at 6:54 PM said...

wahhhh, perubahan drastik kat blog aefa :)

asha hana on November 18, 2013 at 8:03 PM said...

dah tak boleh komen dekat google lg ke? hehe tp siyes blog aefa cantik. sejak bilakah ? :D

Lilynn Wifey Sham on November 18, 2013 at 8:46 PM said...

wah dear aefa ku cyg..transformasi yang wow !! #sukesukesuke.. pandainyer dia edit.. :)

Afiqah Adzan on November 18, 2013 at 10:37 PM said...

Wahh blog dah nampak makin teratur lah

Vee Lea on November 18, 2013 at 11:55 PM said...

Kmk blur indah ehh!! Hahaha ..

Ainim Suju on November 19, 2013 at 12:13 AM said...

nice

Pha Is on November 19, 2013 at 12:14 AM said...

bleh plak widget tu main pindah2 yer.. hebat betol.. hehe

Aefa Aerisya on November 19, 2013 at 2:17 AM said...

Sally mesti la. mane boleh main2 :P

Niesa Take time juak.. hahaha.. kmk rajin ngaco coding blog :D ya kmk eran dolok kmk sikmok ambik computer science haha

Fatin tq :)

Anne aok.. tp keja2 disebalik tabir jak.. xnmpk gilak hehe

Fae tq syg~ :D

Ika hehe.. ahad xramai yg online.. jadi senang nk fokus kat blog :D

Hana aah tak boleh dah. :( tq~ semalam tukar hehehe

Lilynn time kasih akak :D

Afiqah tq :D

Vee hahha blur indah~~

Ainim TQ :)

Pha Is hehe die cam floating.. boleh tukar2 :D

Khir Khalid on November 19, 2013 at 3:45 AM said...

Semoga terus sukses.. :)

OhSemmm! on November 19, 2013 at 7:24 AM said...

blog yg menarik..jom lawat:
http://clixhost.com/ohsemmm/shaheizy-sam-ditanam-hidup-hidup/

Shaheizy Sam kna tanam hidup2? Baca kisah selanjutnya di blog kami. OhSemmmm!

Invisible Me on November 19, 2013 at 9:31 AM said...

Untuk kebaikan bersama. Rasa macam lajulah template baru ni :)

Aefa Aerisya on November 20, 2013 at 1:44 AM said...

Khir tq :D

IM hehe.. tgh usaha nk kurangkn load lagi :D

nanakimie on November 20, 2013 at 9:02 PM said...

oo..tak bagusla aefa ye buh iklan floating gitu..huhu...

Aefa Aerisya on November 21, 2013 at 2:01 AM said...

Nana boleh letak. tapi kena ada button utk close iklan tu :)

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets