• Bertaburan Di Muka Bumi

    Cuba teka apa yang bertaburan di muka bumi tu?
    :D
    Ada lagi segmen teka meneka ni. :P

    Sebenarnya, yang bertaburan tu adalah widget di blog ini.
    Sebelum kawan-kawan mencari,
    baik Aefa terangkan terlebih dahulu.

    Kedudukan Widget
    Post Pendek

    Sesetengah widget tidak muncul di laman utama.
    Sesetengahnya pula hanya muncul di post page.
    Side-by-side widget di bahagian bawah tu automatik.
    Bila post pendek, widget tersebut akan lepak di bawah entry.
    Bila post panjang, dia akan kembali ke kedudukan asal.
    Ini memudahkan pembaca.
    Jadi tak perlulah scroll sampai ke bawah hanya untuk mencari widget tersebut.

    Kedudukan Widget
    Post Panjang

    Nuffy pun telah di pindahkan.
    Takde floating lagi.
    Sebab semalam ahkak ctfand bagitau nuffy yang floating tu mengganggu.
    Bagi yang view guna screen kecil, memang iklan tu agak mengganggu.
    Sebab template ni bukan fixed.
    Template ni flexible ikut screen resolution pembaca.
    Jadi untuk keselesaan, Aefa pindah kembali ke kedudukan asal.

    Ok tu je.
    Sekarang tengah buat kerja-kerja belakang tabir.
    Kalau berlaku sesuatu yang tak dijangka tu,
    paham-paham la ye. hehe :D

    Happy Blogging~


    앱아 앨잇야

  • 24 kritikan:

    Fatanah Khirizan said...

    oh,ingatkan apa yg bertaburan atas muka bumi ni,haha :) oh,macam tu..jadi entry ni kira post pendek la sebab widget tu lepak bawah entry ni,hehe :)

    Lieya Von Jay said...

    eh dh berwajah baru sejak bila ni ?

    Kisah Si Dairy said...

    wah...blog berwajah baru
    dik jom Join Mini GA akak..
    http://www.kisahsidairy.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b_18.html

    ros_reeza said...

    oh, Ros baru je tukar iklan nuff tu jadi floating.. dulu tak.. mengganggu ek..

    Aefa Aerisya said...

    Fatanah aah.. ni entry pendek. sbb tu dorg lepak kat bwh tu hihi

    Kak Lieya baru tukar semalam hihi

    Kak Ferd insyaAllah.. nanti Aefa join ye kak :)

    Ros yup floating ni mengganggu kalau org view guna screen kecik. ros try restore down window ros tu. dari situ boleh nampak :)

    Sally Samsaiman said...

    amboih! bersungguh dia..hahaha :D

    Niesa said...

    nang kejap jak ktk nuka semua bnda ya eafa?mun kmk maok terkial2 kali molah bnda ya semua..huhu

    fatin wawa said...

    blogwalking dan follow sini.. jemput singgah ke blog saya ye.:)

    Anne Nurain said...

    still under maintenance lagi la ni eh? slow2 bt maintenance eh? hehe

    Nurfaezah Abdullah said...

    blog skrg nmpk simple dan tersusun :)

    Affy Afiqah said...

    wahhhh, perubahan drastik kat blog aefa :)

    asha hana said...

    dah tak boleh komen dekat google lg ke? hehe tp siyes blog aefa cantik. sejak bilakah ? :D

    Lilynn Wifey Sham said...

    wah dear aefa ku cyg..transformasi yang wow !! #sukesukesuke.. pandainyer dia edit.. :)

    Afiqah Adzan said...

    Wahh blog dah nampak makin teratur lah

    Vee Lea said...

    Kmk blur indah ehh!! Hahaha ..

    Ainim Suju said...

    nice

    Pha Is said...

    bleh plak widget tu main pindah2 yer.. hebat betol.. hehe

    Aefa Aerisya said...

    Sally mesti la. mane boleh main2 :P

    Niesa Take time juak.. hahaha.. kmk rajin ngaco coding blog :D ya kmk eran dolok kmk sikmok ambik computer science haha

    Fatin tq :)

    Anne aok.. tp keja2 disebalik tabir jak.. xnmpk gilak hehe

    Fae tq syg~ :D

    Ika hehe.. ahad xramai yg online.. jadi senang nk fokus kat blog :D

    Hana aah tak boleh dah. :( tq~ semalam tukar hehehe

    Lilynn time kasih akak :D

    Afiqah tq :D

    Vee hahha blur indah~~

    Ainim TQ :)

    Pha Is hehe die cam floating.. boleh tukar2 :D

    Khir Khalid said...

    Semoga terus sukses.. :)

    OhSemmm! said...

    blog yg menarik..jom lawat:
    http://clixhost.com/ohsemmm/shaheizy-sam-ditanam-hidup-hidup/

    Shaheizy Sam kna tanam hidup2? Baca kisah selanjutnya di blog kami. OhSemmmm!

    Invisible Me said...

    Untuk kebaikan bersama. Rasa macam lajulah template baru ni :)

    Aefa Aerisya said...

    Khir tq :D

    IM hehe.. tgh usaha nk kurangkn load lagi :D

    nanakimie said...

    oo..tak bagusla aefa ye buh iklan floating gitu..huhu...

    Aefa Aerisya said...

    Nana boleh letak. tapi kena ada button utk close iklan tu :)

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3