• Kahwin

    Ini kisah lama dahulu.
    Kat Melaka..

    Pantai
    Gediks kan :P

    Tahun lepas Aefa, Ziera, Yan, dan Izan,
    ikut Mek pergi majlis kawen kawan dia.
    Kat Kampung Hailam, Masjid Tanah.

    Di pendekkan cerita masing-masing tak tahu rumah pengantin katne.
    So SESAT adalah satu sinonim bagi situasi begini.

    Sepatutnya tak sesat sebab kitorang de guna peta n GPS.
    Tapi... nama pon amatur kan.
    Canggih mane pon teknologi, kalau tak pandai pakai
    memang confirm salah jalan jugak lah!

    Kitorang salah masuk simpang kat satu bulatan tu.
    Condifent Confident je jalan terus ikut laluan tu.
    Rupa-rupanya salah!
    Nasib baik tergerak hati nak tanya orang kampung tu.
    Kalau tak memang berkenduri di jalanan la kitorang.

    Alhamdulillah. Selamat jugak sampai ke kampung Hailam tu.
    Luas jugak pengalaman jalan-jalan jauh camni.
    Dapat la cuci mata. Eh?

    Kampung Hailam
    Tadaaa.. Bukti nih.. hee

    Pengantin
    Tahniah buat kedua mempelai

    Pengantin
    Dapat bergambar gn pengantin huhuu
    Before balik ke bandar semula
    sempat jugak singgah kat Pantai Klebang.
    Tengok orang main wau..
    Main2 dengan air..
    Melukis di pasir..
    Akhirnya terhasillah...

    Art
    Art yang tak berapa nak menjadi haha

    Okey.
    Sekian.

    **nak g kampung len plak. lalalala**
    13/07/2012



    앱아 앨잇야
  • 21 kritikan:

    missSenget said...

    nanti turn aefa, jgn laa jemput kitorg...walaupn mcm jauh kan.. hihih..

    Aefa Aerisya said...

    jgn jemputt??? ishh.. hahaha.. ye2.. nanti jemput advance 6 bulan spy xde alasan xdpt beli tiket g s'wak kan :P

    Ziera Ieyah said...

    macam tipu je gmbo yg first tu hehehe

    Aefa Aerisya said...

    ops... terkantoi sudaaa hohoo

    Rain said...

    amik berkat.. nanti merasa debar jadi pengantin hehe

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. tu la kan.. huhu

    miralily said...

    time kaseh kerana meng edit saya dgn begitu gedik sekaliiiiiiiiii....maceh..maceh..maccehhhhhh

    Kisah Si Dairy said...

    main kawen kawen pulak..pantai klebang dah cantik...suka pergi sana,.sambey cuci mata...

    Sally Samsaiman said...

    makcik bila kawen..? nak tempah tiket flight ni!

    asha hana said...

    masjid tanah? rindu gila nak lepak sana. :(

    Pha Is said...

    tuan blog bila lagi.

    adrianna syaz said...

    Datang la mlk lg..bleh dating2 mkn kupang kat pntai klebang..hehe.. :)

    Afiqah Adzan said...

    Boleh pulak sesat ye walaupun dah ada gps..

    Kak aefa ditag :

    http://afiqahadzan.blogspot.com/2013/11/novel-giveaway-by-hanis-masturina.html

    Azlan Strider said...

    lain mcam jer nama kampung tu..hehe..tapi kalau kalau sesat ramai2 nie bg sy seronok..seronok dapat gelakkan siapa yang paling confident..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    Affy Afiqah said...

    aefa punya wed nti jgn lupa jemput ika ya, beritahu awal2 tau ihiks ;)

    Amanina Mads said...

    nampak disitu angin bertiup kencang.. hehehe. kalau kt pantai mmang suka lukis2. hihi

    nanakimie said...

    ololo...tomeynya pengantin:)

    eh mana satu aefa tu,tak cam,heee

    Aefa Aerisya said...

    Kak Ferd tu la.. mmg plan nak lepak kat klebang lagi ni ehe

    Sally belum lagi.. tak cukup duit lagi ni hahah

    hana hehe.. g la lepak~ hihi

    Pha Is haha.. blom.. lambat lagi :D

    Sya haha.. ok! nanti aefa dtg! ~

    Afiqah masing2 buta GPS.. camtu la hehe

    Azlan kan.. seronok sesat ramai2 ni.. boleh wat hiburan seoanjang perjalanan hehe

    Ika InsyaAllah.. belum lagi la yang.. banyak belum selesai haha

    Amanina kan.. aktiviti conteng2 atas pasir tu mesti ade. :D

    Nana Aefa putih+purple hehe

    Khir Khalid said...

    Alhamdulillah.. x lama lg giliran tuan blog pulak.. aamiin.. :) :)

    Fatanah Khirizan said...

    hehe,saya pun bukannya terer sgt guna GPS semua tu,haha :D amboi,akak bila pulak? :p

    Aefa Aerisya said...

    Khir hehe.. aminn.. tp lambat sket kot :D

    Fatanah akak belum lagii dik.. sabar ye hehe

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3