• Kimbab & Snek Versi Malas

    Hello~~
    Hari ni tiba-tiba nak makan ala-ala korea gitu~
    Tetapi.. tak cukup bahan. sobss..
    So Aefa campak je apa yang ada..
    Ubah-ubah bahan masakan tu.
    Sepatutnya guna ayam dan daging,
    Aefa tukar jadi hotdog dan ketam.

    Dan terhasilah~
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Snek
    Snek yang di Melayu kan haha

    Kimbab
    Kimbab versi malas

    Haha.. Nampak tak semua main campak je.
    Kimbab pun pelbagai saiz.
    Snek tu jadi macam papadom plak :D
    Tambah dengan cheese dan thousand island.
    Jadi bahan-bahan kat atas tu melekat kat atas kulit dumpling :D
  • 23 kritikan:

    Asha Lya said...

    ok la juga tu tetap ada ala2 korea kat situ :)

    Nuriesya Nadia said...

    Dalam malas pun rajin. :D

    Kisah Si Dairy said...

    amboi....korean food gitu..nak sikit..

    Mazni Munawar said...

    walaupun versi malas tpi nampak mcm sedap jee. siap letak cheese cair lagi. nak rasa boleh? xD saya tak makan lagi huhu

    fatin wawa said...

    nampak sedap.. :D

    missShila Nget said...

    kimbab tu mcm pizza ke..?

    Affy Afiqah said...

    wahhhh, terbaik ni aefa,
    share laa resepi nanti hewhew

    Sally Samsaiman said...

    janji dapat feefeeeling korea...jom g makan jom..? sally belanja..hahaha...ingat nak g blk ni..hahaha

    Fizah Mohd said...

    oklah tu nampak sedap :)

    ZalinZalina said...

    Malam tadi baru tengok Barefoot friends diorang masak Kimbab...anak kak ina teringin la nak buat kimbab ni..aiseymen ibunya tak reti nak buat..he he..pandai awak buat yek :)

    Afiqah Adzan said...

    Wahh makanan ala korea tu ..

    Anis Zahidi said...

    macam sodap jo :p

    Anne Nurain said...

    amboi aefa.. mood korean2 hari tok owh.. menu kmk hari tok nasi bungkus jak.. x dapat masak, gas habis.haha..

    Fatanah Khirizan said...

    nampak sedap je,hehe :D amboi, bagi saya sikit,hehe :)

    Nurfaezah Abdullah said...

    xpe aefa , yg penting berani mencuba resepi mix and match ;)

    Hafiza AizZawa said...

    simple dan npk sedap tu..

    Amanina Mads said...

    nampak sedap la efa.. nyum2 :)

    nanakimie said...

    wah...apa rasanya aefa?nana tak pernah makan,hihi....

    p/s:bestla blog aefa berwajah baru ni,lain dari lain:)

    Azlan Strider said...

    owh..ini makanan korea ker??nampak macam menarik..hehehe...rasanya macam mana??

    Regards,
    -Strider-

    Aefa Aerisya said...

    Asha tu la haha

    Nadia haha.. jadi bukan malas sepenuhnya ;P

    Kak Ferd mai sini :P

    Mazni hehe.. esok wat lagi. meh la sini :D

    Fatin eehhe boleh laa hahah

    Shila kimbab mcm sushi la syg~

    Ika haha.. men tikam2 je ni ika.. :D

    Sally haha.. prektis wat utk kim tan :P :P

    Fizah hehe tq :)

    Zalina aefa pon suke tgk barefoot friend kak! hehe.. kalau ada snek2 simple tu aefa akan salin resepi die hehe

    Afiqah hehe meh makn :D

    Anis boleh la ahha

    Anne iboh masak.. beli kat luar jak senang :P

    Fatanah esok akak wat utk adik :D

    Fae kan.. tak boleh nk ikut resepi dorg sangat :D taste berbeza heeh

    Fiza hehe. tq :D

    Amanina hihi tq :D

    Nana rase die? sedap laa ahaha kena puji diri sndiri ni :P

    Azlan rase die errr susah nak explain hehe.. esok nk wat lagi :D

    Khir Khalid said...

    Nampak sedap.. menabung churp2 sini.. :)

    Aefa Aerisya said...

    Khir hehe tq :D

    plain83 said...

    eh ok la tu, mesti sedap kan? ^^

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3