• Pasar Satok aka Satok Sunday Market

    Hari ni hari Sabtu.
    Sedih petang ni ada Super Show 5 yang Aefa tak dapat pergi!

    Super Show 5 - Malaysia
    Super Show 5 - Malaysia
    kan dah cakap.
    Setiap entry hari ni mesti sedih permulaan dia. :D

    Siapa yang pernah jalan-jalan di Kuching mungkin 
    pernah pergi ke Pasar Satok ni.
    Dulu pasar ni terletak di kawasan Satok,
    tapi sekarang dah dipindahkan ke Kubah Ria.

    Pasar ni dibuka setiap petang Sabtu dah pagi Ahad.
    Sekitar jam 3 petang dah boleh la membuang duit kat situ.
    Ahad pulak buka awal pagi dan tutup sekitar waktu tengah hari.

    Ade apa dengan Pasar Satok?
    Bahan mentah
    Pakaian
    Kraftangan Sarawak
    Ikan Terubok
    Kek Lapis
    Bunga
    Haiwan peliharaan.
    dan macam-macam lagi.

    Kaum lelaki jangan risau.
    kalau tak minat shopping,
    boleh la duduk minum di bangunan bersebelahan.
    Biarkan sahaja kaum perempuan dengan hobi mereka :)

    Aefa jarang pergi.
    Sebab malas nak cari tempat parking.
    Selalunya penuh.
    Yang menumpang senang la.
    Yang memandu ni sakit hati.
    Ok sekian sahaja
    entry untuk menenangkan hati ini :D




    앱아 앨잇야

    BJ9GSPGF72C8
  • 20 kritikan:

    Afiqah Adzan said...

    Wah baru tahu rupanya pasal pasar ni

    Aefa Aerisya said...

    Afiqah hehe.. yg dok kuching tau la pasar ni :D

    adrianna syaz said...

    Uik..aefa..jangn sedey2..tak dpt g tgk suju tau..ptt smlm suju takde kat mama kan?smlm top sngguh kacak..hehe

    Aefa Aerisya said...

    Sya stil kecewaaaa hohooo. GD ensem.. Lee Dong Wook ensem hihi..

    Sally Samsaiman said...

    so, boleh phm kan camne sally masa tak dapat g konsert cnblue..? hahaha..


    asyik sarawak jak...melaka pulak cerita!

    Anne Nurain said...

    time diploma dolok hampir tiap2 mggu pegi pasar satok.. pastu lepak rah wisma satok makan waffle.. rindu pulak.. knak xda gamba owh? hehe..

    Aefa Aerisya said...

    Sally huhu.. boleh la rasa.. ni terlebih lagi.. bkimtan + RM + KJK + SUJU hukhukk
    erkk.. melaka? alaa.. suh orang melaka la cite :P

    Anne oh.. waffle magic bite kat satok ya? kmk suka juak hehe. gambar? mogok.. xda gmbr.. haha

    Lieya Von Jay said...

    aefa nanti letak gambar sekali yer.. kak teringin gak nak tgk rupa pasar satok ni..

    Aefa Aerisya said...

    Lieya baik akak :D nanti aefa update :)

    Affy Afiqah said...

    macam menarik je ni pasar satok, teringin nak pergi sarawak --'

    Khir Khalid said...

    Sedap juga ada jual kek lapis.. mmg faveret sy tu.. :)

    ZalinZalina said...

    Teringin nak pegi Serawak :)

    asha hana said...

    tak pernah sampai lagi sana. haha :D

    #aefa la bawak hana jalan2 kat tempat aefa. :P

    ctfand said...

    Oo..pasar satok ni dulu tempat akak bertendang..hihi.. Kubah ria tu kat ne?

    nanakimie said...

    lor,xabes lagi sedihnya,hihi....unik nama pasar ni:)

    Aefa Aerisya said...

    Ika meh la g sini~ tp aefa takde kat sini dah huhu

    Khir ohoo.. minat ye.. aefa tak minat kek jhihi

    Zalina meh2 jenajalan kat sini kak :D

    Hana ahaha.. boleh je.. tp kena carik bile free la :D

    Ctfand Kubah Ria ni di seberang sungai selepas Satok lama tu kak :D

    Nana hehe.. dah tak sedih :D

    Azlan Strider said...

    owh...saya tak pernah sampai sarawk lagi..maybe nanti kalau saya datang sarawak sy boleh masukkan this place dalam list tempat perlu dikunjungi..hehe

    Regards,
    -Strider-

    Aefa Aerisya said...

    Azlan hehe.. sabtu dan ahad je ada tau.. hari lain xde :D

    ctfand said...

    Hmm... Sik ingat kmk. Last akak kat kch tahun 2008..

    Aefa Aerisya said...

    ctfand eheh.. takpe kak.. nnti aefa letak pic pulak. kot la ingt kan :D

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3