• Postman To Heaven

    Postman To Heaven
    Postman To Heaven

    Bosan sangat sampai tonton balik movie ni.
    Cite die takde la best mane pon.
    Sebab Jejung ensem, tengok berkali-kali pun takpe :D

    Beg pun tak berisi pape lagi .
    Bila lah mood rajin nak menjelma ni.
    Nanti baru nak terhegeh-hegeh packing barang.
    Ada je la yang tertinggal.

    Sebenarnya nak tanya, smart casual tu pakaian macam mana ye?
    haha Dah google,
    yang keluar amoi blonde dengan skirt pendek.
    Jadi kalau untuk perempuan bertudung macam mana?

    nak shopping esok ni. haa. sape nak ikut :D


    앱아 앨잇야
  • 32 kritikan:

    Niesa said...

    wahh..dh nk shopping hwo..hehe..

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    bab berpakaian ni akak selalu hentam je.. hehe..

    Huny eda said...

    setahu saya...mcm pakaian pejabat kot..kalau casule ja..baru sempoi..hahaha..tak tahu jugalah dear..xox0

    mirza syazwina said...

    macam pakaian formal kot,hehee..tak reti sangat :p

    nanakimie said...

    office wear la kot dear,kemeja gitu,hihi..nana pun xtau...

    Nadratul Syazwana said...

    Haha amboi, tengok berkali-kali. Memnag minat Korea ke apa ni?

    ct aman said...

    mcm baju nk g pjabat kot...hikhikhik....waa...syok sopim...

    athiqi ariff said...

    amboi aefa..mnt btul dia korea,hantu korea ke pe ni..hehe..nt bila aefa msk kolej blk?

    NUR ANNISA said...

    jaejoong mang handsome giler...minat:)

    Izzati Amira said...

    dah lame tengok cite ni.. bese2 je... untung sebab hero hensem.. tu yg ase best sikit tu.. haha

    Fatanah Khirizan said...

    cerita ni saya tak tengok lagi pun...
    saya selalu ikut suka hati je nak pakai baju apa,hehe...
    akak nak shopping? woa,nak ikut! :p

    Nurul Farahizzati said...

    untung r banyak duit gi shopping.. huhu.. smart casual ek.. pakaian casual yang nampak smart.. faham x? hehe... btol, citer tu best pown.. hehe..

    ezyra daniel said...

    pernah gak tengok movie nie dlu..tapi cte nie sedih2 je aishh apa la..jaejong tu dah mati kan?hmm

    Pha Is said...

    tajuk bukan main..

    Siara Elina said...

    casual adalah pakaian biasa2 jer . simple but nice n bergaya.. ^^ dulu pun sibuk gak search internet sebab tak tau kahkahkah. aihh, BM -.-

    adrianna syaz said...

    Pakai baju kemeja dgn seluar slack kut aefa..nak ikut..nak ikut.. :D

    adrianna syaz said...

    Pakai baju kemeja dgn seluar slack kut aefa..nak ikut..nak ikut.. :D

    fatin wawa said...

    bestnya shopping.. nk ikut jugak.. hee~~ :D

    Anne Nurain said...

    ikut shopping!!! haha..
    jaejoong ensem ooo.. boipren no.2 kmk.. haha..

    Khir Khalid said...

    Tu pakaian yg santai2 je tp smart.. baju kurung bolehlah dikategorikan mcm tu, paling x pun seluar dgn baju yg kemas.. bukan formal.. :D

    Aefa Aerisya said...

    Niesa hehe..perlu baju kerja~~

    Mizz Aiza haha.. xboleh hentam dulu kak.. dlm surat tulis dress code :D

    Hunyeda haha.. tu la.. kalau die tulis siap2 pakaian pejabat kan senang -.-''

    Mirza haha.. mungkin jugak kan.. adoii

    nana haha.. ramai gak yg kate office wear :D

    Nad hahah.. sebati dgn jiwa dah hahahah

    ctaman haha jom2 join.. tadi dah pre-shopping haha..

    Tiqi aefa gn korea selari la tiqi hehehe.. kolej??? -.-'' org dah nak keje da :P :P

    Annisa kann. ensem.. sbb tu sanggup tgk 5 6 kali :D

    Izzati haha tu la.. cita biasa je.. hero je ensem :D

    Fatanah jom2.. esok akak soping~~

    Zizie maksudnya pakaian g jenjalan tu la kan.. ?

    Zyra dia koma je.. hihi.. pastu hidup balik :D

    Pha Is haha.. tajuk cerita tu :D

    Siara ohh.. ok.. maksehhh :D

    Sya haha.. jom2. esok shopinggg. bawak duit sendri2 ok :P

    Wawa boleh2.. esok jumpa kat simpang kedai pak mat :D

    Anne haha. jum! the spring :P hahaha.. no 2? ermm.. kmk sik pasti nya no brapa.. haha..

    Aefa Aerisya said...

    Khir ok noted.. tq :D esok boleh shopping dgn senang hati dah :D

    Affy Afiqah said...

    kalau pendapat ika, untuk lelaki, category smart casual ni macam pakai bju kemeja + coat + seluar jeans, tak formal tapi macam santai...

    kalau perempuan, baju kurung, kemeja dengan seluar slack, again bukan pakaian formal tapi akan nampak kemas :)

    nak ikut juga shopping huuu ;D *macam dekat je

    artiirhamna said...

    belum nonton lah drama ni, saya tengah nak selesaikan drama "Who Are You" best tuh drama... :D

    Aefa Aerisya said...

    Ika oh.. ihihi.. blur pulak kalau bab2 pakaian ni huhu.. jom soping ptg nanti :D

    Irhamna hihi.. siapa pelakon drama tu ye?

    Fatanah Khirizan said...

    hari ni akak nak shopping kan? hehe :)

    Aefa Aerisya said...

    Fatanah aah. tp xjadik la nk bawak adik g same ;P :P

    Azlan Strider said...

    smart casual pakaian yang paling sempoi sekali..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    Hafiza AizZawa said...

    jae jung ex dbsk.. muke kiut mcm kucing.. saranghae oppa.. hehe

    Sally Samsaiman said...

    smart casual more to half-office wear...simple...tp bukan t-shirt okay?

    asha hana said...

    hana nak ikut. haha boleh jd tukang designer pakaian utk aefa. :D

    #aefa jangan malas2 ok? hik2. smart casual macam pakaian ke office dear. rasanya lah ^_^

    Aefa Aerisya said...

    Azlan haha. yeke ni??

    Fiza haha. sempat pulak die luahkan cinta pada jaejung hihi

    Sally arrasooo~ mcm penin g pulak carik baju2 tu huhu

    Hana xyah la.. dah balik da pon haha..

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3