• Situasi 1 dan 2

    Situasi 1 : Ketika Menonton Mnet Asian Music Awards di rumah seorang diri

    Saya : Wah Bigbang!!

    setiap beberapa minit..

    "eh crayon pop" "rain makin ensem la pas kuar training" "infinite" "GD" "GD menang lagi" "eh lagu ni" "eh ni pelakon cita ..............."

    dan banyak lagi dialog.



    Situasi 2 : Ketika Menonton ASK 2013 di KFC

    Saya  : FBI.. Err Awal kan.. Perempuan tu sape?
    Dia    : entah.
    Saya  : Penyanyi lagu Pulangkan yang hantu tu?
    Dia    : Macam tak je.
    Saya  : Pelakon drama ni kot.
    Saya  : Ke Nabila? 
    Dia    : Nabila sape?
    Saya  : Eh. Bukan ade ke artis nama Nabila bapak dia artis jugak
    Dia    : ::angkat bahu::
    Saya  : Seksi plak anak cikgu ni.
    Dia    : Cikgu mane pulak ni?
    Saya  : Cikgu AF. yang sharifah2 tu.
    Dia    : -.-''

    Setiap kali pencalonan....

    Saya : "Eh cite ape ni? Tak pernah tengok pun" "sape laki ni" "ni pelakon ke" "laa dia ni artis Malaysia ye"

    sampai habis ASK penuh dengan persoalan. -.-''


    Iklan : kepada peminat-peminat Barefoot Friends, BF akan menamatkan episodnya. last episod : Shinee. So nampak muka shinee tu episod terakhir lah ye :D

    cc : kak +Lieya Von Jay 

    앱아 앨잇야
  • 34 kritikan:

    Yan Keaii said...

    sama laa..hahaa..kpop punya artis kenal..artis malaysia..emm..

    Afiqah Adzan said...

    Haha amboii ni kes minat korea lebih lah aefa ni kan haha

    Aefa Aerisya said...

    Yan hahaha.. ko la bawak pengaruh korea ni yannn

    Afiqah hahah.. tu la pasal.. -.-''

    Paperbag Head said...

    wah..terer la aefa ni. bole ingat nama artis...sye? hmm...5 minit lepasa cite, dah lupe sape nama. hahah

    adrianna syaz said...

    Semasa mnet itu..mataku hnya tertumpu kpd top yang kacak..hahaha..tetba rasa jtuh cinta 80 juta kali..ngeh..ngeh..

    fatin wawa said...

    hahaha..

    Anne Nurain said...

    KFC pun pasang ASK juak owh? KFC ctok channel sukan jak.. boring.. hehehe..

    Aefa Aerisya said...

    Rizal ahhaa. artis korea ingat. artis malaysia tak haha

    Sya haha.. mata kami pulak pada GD~~ <3

    Wawa :P :P

    Anne hehe. KFC sitok ekot permintaan ramai haha..

    Liyana yan said...

    Samelah kiteee >__<

    Aefa Aerisya said...

    Liyana heheh give me five :D

    Khir Khalid said...

    Belum reti nk minat kpop lah.. layan running man je :D :D

    Affy Afiqah said...

    ika dua2 tak berapa familiar, jarang tengok tv pun sebenarnya mihmihmih
    aefa ika tau dah memang into korean so much mihmihmih

    Fatanah Khirizan said...

    yang korea semua dia tahu,haha :p

    ct aman said...

    ea??hihihi...ct pn x tgk angrah skreen tu...meluat...tp korea pn xmnat jgk...alahai,..*ct layan katun je ngan aqim 24 hour...hehehe

    Aefa Aerisya said...

    Khir hehehe.. ok lah tu.. dari RM pon boleh kenal artis korea :D

    Ika hehehe.. tu la.. TV tu kalau boleh bercakap mmg bosan tgk korea jee hhuhu

    Fatanah hahaha.. eh akak kan org korea :P :P

    Ctaman tu terpaksa tgk.. hahaa.. kebetulan KFC tyg anugerah tu.. hahaha.. xpelah.. tau karakter kartun pon ok huhu

    Fatanah Khirizan said...

    orang korea la sangat,haha :p

    Aefa Aerisya said...

    Fatanah haha xcaye ke :P :P

    Niesa said...

    kinek smua org lebih kenal artis korea drpd retis malaysia...gelombang kpop la katakan..hihi

    Izzati Amira said...

    hahaa.. bese lah tuu.. tp pelakon Melayu memang kenal laa.. cuma sesetengah drama tu cam payah je.. maklumla.. jarang tgok tv.. on9 jaaa..hehe

    Lieya Von Jay said...

    alahai barefoot dh tak da yer lepas ni. sadis... kikiki tak kenal artis malaysia tu mmg setuju sgt2 .. skrg ni ja bru kenal sikit2 tu pon sbb adik2 dok tgk ceta melayu kalo x mmg xkenal kalo artis2 baru ni.. yg smlm tu nad zainal kot klo xsalah kak. ada gak ternampak.. kikiki

    Akeyla Azmi said...

    AHAHAHAHAAHAH KAK AEFA SEPPP!!!
    QILA PON TAK MINAT DGN MELAYU PUNYA SAMPAI TAK KENAL HAHAHAH.

    Ingat qila je yang tak kenal. ihihihihi. Sepp sepp!!

    Takyah kenal pon takpe malaysian punya tu huhuhuhu

    Aefa Aerisya said...

    Niesa haha.. yalah tek.. tapi cam lamak juak gelombang kpop tok bertahan hehe

    Izzati haha.. tu la.. jarang da tgk cite melayu skrg ni.. tu yg tak tau serba serbi tu :D

    Lieya aah kak.. da abes da -.-'' nad zainal? pes taim dgr nama die hikhik.. kat umah ni mak je yg tgk drama melayu. tu pon die tgk kat bilik die -.-''

    Qila yezzaaa..kite gengggg hikhikk

    Azlan Strider said...

    hahaha..saya pun tak sempat tengok ASK semalam..tengok ASK kat KFC ker??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    Nurfaezah Abdullah said...

    nak tonton ASK online je, kalo rajin hihi.

    Hafiza AizZawa said...

    sama la kite.. 24 jam duk layan korea jer.. cite melayu mmg tak tahu langsung.. pelakon pun sume tak kenal..

    Sally Samsaiman said...

    bila last episode BF..?

    Sally Samsaiman said...

    bila last episode BF..?

    asha hana said...

    hahahha memang selalu jd dekat hana :D

    Aefa Aerisya said...

    Azlan haha.. aah.. kan before ni update lama tak mkn kfc.. rezeki ade org nk belanje :D

    Fae hihi.. aefa malas kalau bab tonton online ni.. tapi kalau download aefa rajin :D

    Aefa Aerisya said...

    Fiza ahah.. tu la.. sampai jiran2 pun tau dah kegemaran aefa.. hihi

    Sally err.. bila ada shinee? haha.. mungkin nexweek org minggu satu lagi..

    Hana tiruuu :P :P

    Pha Is said...

    hahaha.. lagi terrer dunia hiburan korea dari dunia hiburan tanah air..

    Aefa Aerisya said...

    Pha Is hahaha.. masalah besar ni kan hihi

    nanakimie said...

    hihi....sebutla memana artis korea confirm kenal ye,kalau tanya nana sorang pun tak kenal,hahaha

    Aefa Aerisya said...

    Nana haha.. artis malaysia cane?

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3