Situasi 1 dan 2


Situasi 1 : Ketika Menonton Mnet Asian Music Awards di rumah seorang diri

Saya : Wah Bigbang!!

setiap beberapa minit..

"eh crayon pop" "rain makin ensem la pas kuar training" "infinite" "GD" "GD menang lagi" "eh lagu ni" "eh ni pelakon cita ..............."

dan banyak lagi dialog.



Situasi 2 : Ketika Menonton ASK 2013 di KFC

Saya  : FBI.. Err Awal kan.. Perempuan tu sape?
Dia    : entah.
Saya  : Penyanyi lagu Pulangkan yang hantu tu?
Dia    : Macam tak je.
Saya  : Pelakon drama ni kot.
Saya  : Ke Nabila? 
Dia    : Nabila sape?
Saya  : Eh. Bukan ade ke artis nama Nabila bapak dia artis jugak
Dia    : ::angkat bahu::
Saya  : Seksi plak anak cikgu ni.
Dia    : Cikgu mane pulak ni?
Saya  : Cikgu AF. yang sharifah2 tu.
Dia    : -.-''

Setiap kali pencalonan....

Saya : "Eh cite ape ni? Tak pernah tengok pun" "sape laki ni" "ni pelakon ke" "laa dia ni artis Malaysia ye"

sampai habis ASK penuh dengan persoalan. -.-''


Iklan : kepada peminat-peminat Barefoot Friends, BF akan menamatkan episodnya. last episod : Shinee. So nampak muka shinee tu episod terakhir lah ye :D

cc : kak +Lieya Von Jay 

앱아 앨잇야

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

34 kritikan:

Yan Keaii on November 30, 2013 at 12:04 AM said...

sama laa..hahaa..kpop punya artis kenal..artis malaysia..emm..

Afiqah Adzan on November 30, 2013 at 12:05 AM said...

Haha amboii ni kes minat korea lebih lah aefa ni kan haha

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 12:15 AM said...

Yan hahaha.. ko la bawak pengaruh korea ni yannn

Afiqah hahah.. tu la pasal.. -.-''

Paperbag Head on November 30, 2013 at 12:23 AM said...

wah..terer la aefa ni. bole ingat nama artis...sye? hmm...5 minit lepasa cite, dah lupe sape nama. hahah

adrianna syaz on November 30, 2013 at 12:24 AM said...

Semasa mnet itu..mataku hnya tertumpu kpd top yang kacak..hahaha..tetba rasa jtuh cinta 80 juta kali..ngeh..ngeh..

fatin wawa on November 30, 2013 at 12:31 AM said...

hahaha..

Anne Nurain on November 30, 2013 at 12:48 AM said...

KFC pun pasang ASK juak owh? KFC ctok channel sukan jak.. boring.. hehehe..

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 1:44 AM said...

Rizal ahhaa. artis korea ingat. artis malaysia tak haha

Sya haha.. mata kami pulak pada GD~~ <3

Wawa :P :P

Anne hehe. KFC sitok ekot permintaan ramai haha..

Liyana yan on November 30, 2013 at 1:50 AM said...

Samelah kiteee >__<

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 2:04 AM said...

Liyana heheh give me five :D

Khir Khalid on November 30, 2013 at 3:35 AM said...

Belum reti nk minat kpop lah.. layan running man je :D :D

Affy Afiqah on November 30, 2013 at 6:19 AM said...

ika dua2 tak berapa familiar, jarang tengok tv pun sebenarnya mihmihmih
aefa ika tau dah memang into korean so much mihmihmih

Fatanah Khirizan on November 30, 2013 at 8:00 AM said...

yang korea semua dia tahu,haha :p

ct aman on November 30, 2013 at 8:57 AM said...

ea??hihihi...ct pn x tgk angrah skreen tu...meluat...tp korea pn xmnat jgk...alahai,..*ct layan katun je ngan aqim 24 hour...hehehe

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 9:07 AM said...

Khir hehehe.. ok lah tu.. dari RM pon boleh kenal artis korea :D

Ika hehehe.. tu la.. TV tu kalau boleh bercakap mmg bosan tgk korea jee hhuhu

Fatanah hahaha.. eh akak kan org korea :P :P

Ctaman tu terpaksa tgk.. hahaa.. kebetulan KFC tyg anugerah tu.. hahaha.. xpelah.. tau karakter kartun pon ok huhu

Fatanah Khirizan on November 30, 2013 at 9:16 AM said...

orang korea la sangat,haha :p

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 9:18 AM said...

Fatanah haha xcaye ke :P :P

Niesa on November 30, 2013 at 9:35 AM said...

kinek smua org lebih kenal artis korea drpd retis malaysia...gelombang kpop la katakan..hihi

Izzati Amira on November 30, 2013 at 10:02 AM said...

hahaa.. bese lah tuu.. tp pelakon Melayu memang kenal laa.. cuma sesetengah drama tu cam payah je.. maklumla.. jarang tgok tv.. on9 jaaa..hehe

Lieya Von Jay on November 30, 2013 at 10:21 AM said...

alahai barefoot dh tak da yer lepas ni. sadis... kikiki tak kenal artis malaysia tu mmg setuju sgt2 .. skrg ni ja bru kenal sikit2 tu pon sbb adik2 dok tgk ceta melayu kalo x mmg xkenal kalo artis2 baru ni.. yg smlm tu nad zainal kot klo xsalah kak. ada gak ternampak.. kikiki

Akeyla Azmi on November 30, 2013 at 10:31 AM said...

AHAHAHAHAAHAH KAK AEFA SEPPP!!!
QILA PON TAK MINAT DGN MELAYU PUNYA SAMPAI TAK KENAL HAHAHAH.

Ingat qila je yang tak kenal. ihihihihi. Sepp sepp!!

Takyah kenal pon takpe malaysian punya tu huhuhuhu

Aefa Aerisya on November 30, 2013 at 10:41 AM said...

Niesa haha.. yalah tek.. tapi cam lamak juak gelombang kpop tok bertahan hehe

Izzati haha.. tu la.. jarang da tgk cite melayu skrg ni.. tu yg tak tau serba serbi tu :D

Lieya aah kak.. da abes da -.-'' nad zainal? pes taim dgr nama die hikhik.. kat umah ni mak je yg tgk drama melayu. tu pon die tgk kat bilik die -.-''

Qila yezzaaa..kite gengggg hikhikk

Azlan Strider on November 30, 2013 at 1:30 PM said...

hahaha..saya pun tak sempat tengok ASK semalam..tengok ASK kat KFC ker??hehehe

Regards,
-Strider-

Nurfaezah Abdullah on November 30, 2013 at 1:50 PM said...

nak tonton ASK online je, kalo rajin hihi.

Hafiza AizZawa on November 30, 2013 at 5:46 PM said...

sama la kite.. 24 jam duk layan korea jer.. cite melayu mmg tak tahu langsung.. pelakon pun sume tak kenal..

Sally Samsaiman on November 30, 2013 at 7:01 PM said...

bila last episode BF..?

Sally Samsaiman on November 30, 2013 at 7:01 PM said...

bila last episode BF..?

asha hana on November 30, 2013 at 11:39 PM said...

hahahha memang selalu jd dekat hana :D

Aefa Aerisya on December 1, 2013 at 12:26 AM said...

Azlan haha.. aah.. kan before ni update lama tak mkn kfc.. rezeki ade org nk belanje :D

Fae hihi.. aefa malas kalau bab tonton online ni.. tapi kalau download aefa rajin :D

Aefa Aerisya on December 1, 2013 at 12:28 AM said...

Fiza ahah.. tu la.. sampai jiran2 pun tau dah kegemaran aefa.. hihi

Sally err.. bila ada shinee? haha.. mungkin nexweek org minggu satu lagi..

Hana tiruuu :P :P

Pha Is on December 1, 2013 at 5:56 AM said...

hahaha.. lagi terrer dunia hiburan korea dari dunia hiburan tanah air..

Aefa Aerisya on December 2, 2013 at 9:44 PM said...

Pha Is hahaha.. masalah besar ni kan hihi

nanakimie on December 6, 2013 at 3:03 PM said...

hihi....sebutla memana artis korea confirm kenal ye,kalau tanya nana sorang pun tak kenal,hahaha

Aefa Aerisya on December 8, 2013 at 1:35 AM said...

Nana haha.. artis malaysia cane?

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets