• Sungkyunkwan Scandal



    Siapa minat cerita ni? Gerakkan telinga kiri~ Sungkyunkwan Scandal ni cerita lama. Dilakonkan oleh Park Yuchun. Nama pelakon perempuan tu Aefa lupa haha.. Biasala kan ingat pelakon ensem je :P Drama ni berkisar kisah seorang perempuan yang terpaksa menyamar jadi seorang lelaki semata-mata untuk menuntut ilmu. Payahnya zaman dahulu ye. Tempat belajar untuk kaum lelaki je. 

    Tak ramai yang minat cerita genre ni. Berlatarbelakangkan zaman Joseon, nama lama bagi Korea. Moron?Soron? Namin? Kalau awak layan cerita genre ni mesti tau perbezaan ketiga-tiga perkataan tersebut. Setiap rakyat ada pengkelasan. Ape kite panggil ek.. Kasta kan? Maaf kalau salah. 


    Sungkyunkwan Scandal

    Aefa suka drama begini. Sebab lelaki dalam drama tu akan nampak kemas dan ensem. hihi.. Sekarang di Astro ada siaran ulangan drama ni. Sesiapa yang tak pernah tengok, boleh la jenguk-jenguk channel korea di Astro. 392 dan 393. 
      

    앱아 앨잇야
  • 19 kritikan:

    amy azuha said...

    waaa...micky yoochun laa..!!

    cliché said...

    ske cte ni! :))

    Aefa Aerisya said...

    amy azuha ~~ hep2.. xleh curik. hhaha


    cloche ~~ kankan.. best cite ni.huuh

    Miss SurferParadise said...

    micky park yuchun!!
    wawawaaaa ... ske gilerr dye ..
    especially all tvxq members ....
    alamakk .. cter ne xdpt lyn ... better beli cd.. ngeh3x <3 ="D

    Aefa Aerisya said...

    alala.. miss surferparadise.. kita osom la sape dpt micky. hikhik
    aefa xpernah jumpa cita ni kat kedai. huaaa.. nak jugak dvd cita ni~

    prince kais said...

    bez ke citer ni???
    kena download jgak ler utk stok cuti ni..huhuhu

    shila said...

    dh tgk cite ni..best gak
    yang penting hero hensem2..i like..heheh

    Cik_Shiqah said...

    wahh cm best jer. kena tngok nih. huhu. aipp mcm mana gambar lee dong wook ada kat cni, ptut lah takda kat cni rupanya dah kena ambik!
    hahah gurau2. wee~ :D

    Aefa Aerisya said...

    prince kais ~~ best2.. jom2 tgk. hehe


    shila ~~ tau xpe.. makin ensem hero makin best cite. haha


    cik_shiqah ~~ hahaha.. jgn curik lee dong wook sayaaaa~~

    nora said...

    apasl diorng comel sangat ni woiii, eeeee

    Aefa Aerisya said...

    nora ~~ susah lak nak jwb soalan tu. huhu

    Heni Puspita said...

    Waaa, my favourite drama!!! I love Micky Yoochun, Song Joong Ki & Yoo Ah In ^^

    roslita thalib said...

    dah tenguk... memang best sangat sangat

    Aefa Aerisya said...

    yea~ aefa pon suka cite ni. mmg best.. hihi

    Acik Wawa said...

    saya pon peminat drama zaman epik korea .... zaman Joseon ye .... paling minat The Jewel In The Palace, Dong Yi, baru lepas tgk Jang Ok Jung ... pasni nak layan ni plak ... tq info

    Affy Afiqah said...

    ika ada tengok park yuchun berlakon dalam drama rofftop prince hewhew

    Aefa Aerisya said...

    oh.. aefa tak tgk lagi jang ok jung hihi.. nnti nk tgk cite tu lah hehe

    Aefa Aerisya said...

    ohh cite tu.. yg tu aefa kurang minat wpun pelakon die sama hihi

    Nida Husna said...

    tak pernah tgk lagi cerita ni. macam kena tgk je haha

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3