The Man From Nowhere


"How many cavities do you have?
I run a pawnshop.
I take gold teeth.
I'll keep the gold teeth.
And I'll chew up everything else!"

Ini dialog dari movie The Man From Nowhere ataupun Ajeossi.
Siapa lagi yang belum tengok movie ni? Aefa sarankan tontonlah cerita ni.
Lebih seronok dari drama dot dot dot dot.. heeee

Cerita ni berkisar mengenai seorang pemilik kedai pajak yang berkorban demi
menyelamatkan anak jiran dia.
Nampak macam cerita biasa kan, tapi try tengok dulu.
Don't judge the movie by its synopsis :P

Ni filem aksi ye. Tapi sedih. Mereka yang jiwa sensitif tu mesti nangis-nangis.
Jadi sedialah tisu~
Peminat cerita Korea tak tahu cerita ni?
Gugurlah taraf anda haha.
Ade ke patut kipas susah mati tak tau cerita ni.
One of the best movie ni~

The Man From Nowhere

Oh ye!
Pelakon dia Won Bin.
Takkan tak kenal Si kacak di atas ni.
lama tak tengok Won Bin kat tv.
Apa khabarkah kamu wahai kekasihku~
lama kita tak bersua~

Perasan tak dialog yang same jugak ade dalam drama Good Doctor?
Tak tengok la tu.
Sebab tu tak tahu. :P


*Link untuk download sila cari sendiri ye haha*



앱아 앨잇야


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

17 kritikan:

Nurfaezah Abdullah on November 19, 2013 at 7:56 PM said...

fae x lyn citer korea except for running man hihi

Qaseh Wee on November 19, 2013 at 8:05 PM said...

peminat tegar korea tapi lum tgk movie nih . p/s ; masukkan muka tu kat air dengan mata terbuka @ cuci mata guna sireh

Azlan Strider on November 19, 2013 at 8:19 PM said...

sipnosis dia macam menarik..kena plak citer aksi, sy pun jarang tengok filem aksi dari korea nie..hehe

Regards,
-Strider-

adrianna syaz on November 19, 2013 at 9:19 PM said...

Aefa..tkar layout ke?lama x kayuh beskal oelan2 ke sini..ngeh2

ezyra daniel on November 19, 2013 at 10:02 PM said...

dah lama tak tgk won bin kan...dia beru je abis khidmat tentera..sekrang de movie bru dia,mesti ramai fans dia suka

Teena Tna on November 19, 2013 at 10:31 PM said...

Sorang pun kita tak kenal. Tak tengok sangat korea

adrianna syaz on November 19, 2013 at 10:42 PM said...

Yuhuu..x leh komen kat shoutbox..huhu..won bin sya punya ok..haha

Affy Afiqah on November 20, 2013 at 12:41 AM said...

kalau ika tengok ni, habis laa satu kerja tak jalan nanti kihkih
lama dah tak layan drama korea sebenarnya huk

Aefa Aerisya on November 20, 2013 at 1:24 AM said...

Fae hehe.. kalau aefa, RM tu wajib dah hihi

Qaseh sile tgk. best :D oh begitu.. nanti nk try lah. :) tq :)

Azlan sile2.. hihi.. cite ni mmg best. xrugi tgk :D

Sya yup.. ahad tu tukar.. takpe.. paham2. hihi. won bin? amboi.. mane boleh amek pakwe org :P

Zyra tu la.. ramai gak yg dah habis training skrg ni. :D

Teena hehe.. takpe :D

Ika hehe.. filem je ni ika.. boleh la tgk sekejap :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on November 20, 2013 at 1:34 AM said...

nampak menarik sinopsisnya.. sekarang ni jarang layan drama..

Aefa Aerisya on November 20, 2013 at 1:42 AM said...

Mizz Aiza hehe.. try tgk kak.. pendek je.. movie :D

Cik Itah@RRP on November 20, 2013 at 9:00 AM said...

macam best ja :)

isi tabung proride dan himalaya :)

Fatanah Khirizan on November 20, 2013 at 11:22 AM said...

macam best je...nak tengokla nanti,hehe... :D

asha hana on November 20, 2013 at 1:24 PM said...

filem aksi? hana minat cerita2 mcm nie yank. kena tengok nie. haha

Afiqah Adzan on November 20, 2013 at 3:15 PM said...

Best ke ? tapi fiqah x minat sangat filem aksi

nanakimie on November 20, 2013 at 8:52 PM said...

memang tak tahu pun apa...dedua tak pernah tengok:)

Aefa Aerisya on November 21, 2013 at 1:50 AM said...

Cik Itah best. tak nyesal tgk :D

Fatanah tengok dik. best :D

Hana suke tumbuk2 la tu hahah

Afiqah aah cite ni more to aksi.. try tengok dulu :)

Nana heheh tgk la movie ni. best :D

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets