• Tutorial : Letak Iklan Bawah Header

    Ok kali ni tutorial khas untuk ahkak ctfand :)
    Ahkak nak letak nuffy beliau kat bawah header seperti di bawah ni.

    Tutorial



    Ok. Mula-mula pergi ke Template.

    Tutorial 



    Kemudian Edit HTML.

    Tutorial 


    Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
    Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

    Tutorial 



    Kotak SEARCH mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah.

    Tutorial 



    Kemudian, taip </header dalam kotak search dan tekan ENTER

    Tutorial 

    Dah jumpa </header dalam kotak coding?
    Kemudian masukkan kod nuffy sebelum </header.
    Sila preview sebelum save template :)

    Selamat Mencuba :D


    앱아 앨잇야
  • 11 kritikan:

    Kin Naz said...

    aefa, camne buat donate churp2 tu menarik plak. ajar sikit

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    perkongsian yang bermanfaat adik.. :D

    Afiqah Adzan said...

    Nice tutorial .. Really useful

    Khir Khalid said...

    T kasih diatas perkongsian.. t kasih.. :)

    adrianna syaz said...

    Aefa klu pki tab pun leh wat cenggini kan?sbb yg sya buat tu sya letak kat layout je.tu ttp abes tajuk entry tu..huhu..laptop takde

    Aefa Aerisya said...

    @Kinah done :D

    @Mizz Aiza time kasih akak :)

    @Afiqah Adzan tq :)

    @Khir sama-sama :)

    @Adrianna td aefa reply kat cbox. takut xperasan hehe.. iklan yg bhgn atas tu mmg kena edit template dia. kalau guna layout mmg lain sket. rasanya boleh je guna tab. aefa tak pernah cube heee :D

    ctfand said...

    wkwkwkwk..tqvm aefa.. bila baby hani tido ahkak try buat guna laptop. Most of d time ahkak online guna BlackBerry.. tq sgt2 :))

    Affy Afiqah said...

    rajin sangat aefa buat tuto :)

    Aefa Aerisya said...

    @ctfand same2 akk :)

    @Ika aefa wat tuto kalau ade request je ika :D

    Aniq Bukhary said...

    Saya try tuto nie.. tp iklan yg saya nak letak kat bawah header tu ada kat atas header plak.. macam2. saya try lg nti :)

    Aefa Aerisya said...

    oh..iklan tu mmg kena letak betul2 sebelum /header tu.

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3