Tutorial : Letak Iklan Bawah Header


Ok kali ni tutorial khas untuk ahkak ctfand :)
Ahkak nak letak nuffy beliau kat bawah header seperti di bawah ni.

Tutorial



Ok. Mula-mula pergi ke Template.

Tutorial 



Kemudian Edit HTML.

Tutorial 


Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

Tutorial 



Kotak SEARCH mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah.

Tutorial 



Kemudian, taip </header dalam kotak search dan tekan ENTER

Tutorial 

Dah jumpa </header dalam kotak coding?
Kemudian masukkan kod nuffy sebelum </header.
Sila preview sebelum save template :)

Selamat Mencuba :D


앱아 앨잇야

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

11 kritikan:

Kin Naz on November 16, 2013 at 8:26 PM said...

aefa, camne buat donate churp2 tu menarik plak. ajar sikit

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on November 16, 2013 at 8:41 PM said...

perkongsian yang bermanfaat adik.. :D

Afiqah Adzan on November 16, 2013 at 9:56 PM said...

Nice tutorial .. Really useful

Khir Khalid on November 16, 2013 at 9:57 PM said...

T kasih diatas perkongsian.. t kasih.. :)

adrianna syaz on November 16, 2013 at 10:00 PM said...

Aefa klu pki tab pun leh wat cenggini kan?sbb yg sya buat tu sya letak kat layout je.tu ttp abes tajuk entry tu..huhu..laptop takde

Aefa Aerisya on November 16, 2013 at 10:26 PM said...

@Kinah done :D

@Mizz Aiza time kasih akak :)

@Afiqah Adzan tq :)

@Khir sama-sama :)

@Adrianna td aefa reply kat cbox. takut xperasan hehe.. iklan yg bhgn atas tu mmg kena edit template dia. kalau guna layout mmg lain sket. rasanya boleh je guna tab. aefa tak pernah cube heee :D

ctfand on November 16, 2013 at 10:33 PM said...

wkwkwkwk..tqvm aefa.. bila baby hani tido ahkak try buat guna laptop. Most of d time ahkak online guna BlackBerry.. tq sgt2 :))

Affy Afiqah on November 17, 2013 at 12:36 AM said...

rajin sangat aefa buat tuto :)

Aefa Aerisya on November 17, 2013 at 10:02 AM said...

@ctfand same2 akk :)

@Ika aefa wat tuto kalau ade request je ika :D

Aniq Bukhary on February 1, 2014 at 6:29 PM said...

Saya try tuto nie.. tp iklan yg saya nak letak kat bawah header tu ada kat atas header plak.. macam2. saya try lg nti :)

Aefa Aerisya on February 2, 2014 at 2:31 AM said...

oh..iklan tu mmg kena letak betul2 sebelum /header tu.

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets