Tutorial : Letak "Pages" di Blog


Tutorial ni untuk anak buah Aefa yang sedang berjinak-jinak dalam dunia blogging.
Semalam dia tanya macam mana nak buat pages kat atas blog tu :D

Login ke dashboard blogger dulu ye.

Tutorial 

Mula-mula dari dashboard, pilih PAGES seperti gambar di atas.



Tutorial 

Kemudian pilih BLANK PAGE untuk buka satu muka baru dalam blog selain page utama.


Tutorial 

1. Masukkan tajuk page baru anda.
2. Isikan ruangan ini dengan apa yang anda inginkan.
3. PUBLISH

Tutorial 

1. Pilih TOP TABS supaya PAGE tersebut muncul di bahagian atas blog.
2. Kemudian VIEW blog anda.


Tutorial 

Page tadi akan muncul seperti di atas.


Tutorial 

Klik page tadi.
Tada... Siap sudah page yang anda inginkan :)

앱아 앨잇야


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

12 kritikan:

siara elina on November 15, 2013 at 11:11 AM said...

nice sharing hehe

Putri Sukoco on November 15, 2013 at 11:59 AM said...

kunjungan perdana, salam persahabatan

Aefa Aerisya on November 15, 2013 at 12:16 PM said...

@Siara Elina eheh.. :D

@Putri Sukoco tq singgah sini :D

Pha Is on November 15, 2013 at 12:26 PM said...

tutorial asas... berguna buat mereka yg baru.. bagus la, dapat jugak bntu mereka..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on November 15, 2013 at 12:56 PM said...

perkongsian yang baik.. :D

Anne Nurain on November 15, 2013 at 12:58 PM said...

rajinnya aefa.. hihi..

Sabrina SA on November 15, 2013 at 1:52 PM said...

Nice sharing ;D

Aefa Aerisya on November 15, 2013 at 2:20 PM said...

@Pha Is hehe.. tu la..

@Mizz Aiza hihi :D

@Anne anak buah tanye lah anne.. susah nak ajr dr FB. kena buat tutorial :D

@Sabrina hihi :P

nanakimie on November 15, 2013 at 5:13 PM said...

hihi,dedulu ngk orang ada pages,sibuk nak buat jugak.sekarang ni buat tak pandang je pages tu:)

Affy Afiqah on November 17, 2013 at 12:56 AM said...

lagi tuto dari aefa yang sangat berguna kepada blogger lain :)

Aefa Aerisya on November 17, 2013 at 10:05 AM said...

@Ika tq :)

Khir Khalid on November 17, 2013 at 10:15 PM said...

Nice sharing.. menabung churp2 di sini.. :)

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets