• Boys Before Flowers

    Sebenarnya masih confuse. haha
    dari dulu sampai sekarang.
    Entah berapa kali dah tengok cerita ni.
    Tapi masih confuse setiap kali nak search cerita ni online.

    Boys Before Flowers
    or
    Boys Over Flowers

    hahahha
    Mana-mana korang la ye.
    Janji tau cite apa yang Aefa maksudkan hehe

    Bagi mereka-mereka yang masih tak tau pasal cerita ni
    (erkk ade ke yang tak tau?)
    Cerita ni berkisar mengenai sekumpulan
    lelaki-lelaki handsome, segak, kaya lagi bergaya (terlebey sudaa),
    iaitu Goo Joon Pyo (Lee Min Ho)
    Yoon Ji Hoo (Kim Hyun Joong)
    So Yi Jung (Kim Bum)
    Song Woo Bin (Kim Joon)
    yang lebih di kenali sebagai F4,
    dan seorang perempuan miskin yang dikenali sebagai
    Cerita ni ada dalam versi
    dan Taiwan (Meteor Garden).

    Kumpulan 4F terdiri daripada anak2 jutawan,
    yang di ketuai Joon Pyo.
    Mereka berkuasa di Shinhwa High School.
    Ape je dorang buat pihak sekolah memang tak ambik kisah.
    Almaklum la mak bapak dorang yang banyak
    bagi sumbangan kat sekolah tu.
    Kalau dorang tak puas hati dengan seseorang,
    habis la budak tu dapat kad merah dari F4.
    Kalau dah naik kad merah tu sah-sah budak tu akan
    jadi mangsa oleh budak-budak lain.

    Cite ni jadi lebih menarik bila Jandi
    masuk ke sekolah tersebut.
    Jandi lah satu-satunya pelajar yang berani melawan
    kumpulan F4.

    Seterusnya ikuti episod-episod cerita ni sendiri ya.
    Tak rugi.
    Sambil tengok cerita sambil cuci mata la katakan hikk
    Korang pilih la nak tengok dalam versi yang mana satu.
    Yang pasti cinta hati Aefa tetap~
    Lee Min Ho.

    okbai




    My Fav Song!
  • 22 kritikan:

    Akeyla Azmi said...

    oh sama je? Lahhh qila ingat baru dah tadi hihihihihi

    qila takpernah tengok XD
    Umi dgn adik sgt gila cerita ni hmm sbb qila kureng heroin tu huhuhuhuhu
    comel sgt sampai menyampah hahahaha

    Maicher said...

    eh samala! kite pon suka gak cite ni. :D
    and hero pilihan haruslah jun pyo kan masa memula tengok dulu hikhikss.

    cite ni sangatlah best sebab dalam masa yg sama kita dapat tengok tempat² yang menarik cam macau and private island tu. ntah apa nama dia lupa plak ngaaak

    Muhammad Khairuddin Lim said...

    best

    memmetlenggeng said...

    akak tengok tebuk-tebuk sebab rasanya bagi akak, macam meteor garden lebih best. Mungkin sebab drama ni yg first sekali akak tgk ialah meteor garden kut.

    Hafiza AizZawa said...

    best cite nie.. sm cm cite meteor garden taiwan..

    Anne Nurain said...

    kmk layan versi korea, jepun ngan taiwan jak.. kmk x suka versi china.. hehehe.. best watak lee min ho dlm cerita tok.. hihi

    Niesa said...

    Kmk pernah nangga versi taiwan tp versi korea lom penah tngga gk..tp byk geng kmk yg gila nangga cita tok aefa..hehe

    Pha Is said...

    saya suka lagi yg versi jepun...

    Lieya Von Jay said...

    drama pertama lee min ho yg akak tengok. terus jatuh centa @_@

    Sally Samsaiman said...

    Meteor garden will always be my no one.. :)

    Puan Mell said...

    sy suka versi meteor garden lagi.. :)

    ct aman said...

    kalau aefa nk tau...crite ni la y ct tgk dari mule smpi abis!!ni la antare crite y ct tgk...cite korea la...slain dr full house n my girl...hehehe...btw lee minho ni mmng hensem abis...

    asha hana said...

    fav hana. paling hana suka kim joon.sebab dia dah macam abang. sangat protector. hana memang suka lelaki mcm nie. :D

    aisya said...

    orang rame suka cerita tok tapi kmk sik berapa minat gilak. hehe

    Khir Khalid said...

    Saya lagilah tak tau.. dtg sini klik inti & inti je.. :D

    Afiqah Adzan said...

    Suka sangat tengok cite nii .. Walaupun cite ni dah lama dikeluarkan .. Best kan cite ni kak .. Hensem semua laki tu .

    nuranne (formerly simplyseoul) said...

    i know this drama. tp bila ingat-ingat balik, it's kinda ridiculous.

    Affy Afiqah said...

    ika ada dvd cite ni...dah lamaaaa sangat dah cerita ni ahahaha....

    nanakimie said...

    ramai betul peminat LMH ni ye,nsem sangat ke dia,hihi...

    Lilynn Wifey Sham said...

    alamak.. tak tau langsung lah syg.. huuhuhu..

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    akak tak pernah tengok dan tak mengikutinya.. hihi..

    Gee Lion said...

    oh mai.. citer ni la yg saya tengok sampai terus jatuh hati kat 4-4 encem boy tu. harap sangat Jun Pyo couple dgn Jandi kat realiti. tapi tak.. huhu..

    tapi paling kesian Jinho..

    sequel depa pon ada : BOF 5 years later.. selamat menonton.. (:

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3