• Ini Kisah Benar

    bace cerita ini. dan tulis summary anda tidak kurang dari 100 patah perkataan. hahaha

    *******************

    Minah : Tak sihat la. Teman pergi klinik boleh?
    Tipah : Klinik mane bukak time ni?
    Minah : Klinik 24 jam la.
    Tipah : {membisu}
    Minah : {Terus berlalu kerana tahu duduk bangun situasi ketika itu}

    Beberapa minit kemudian...

    Minah : Teman saya pergi klinik sekejap boleh?
    Mary dan Ketty : Ok. Awak pergi klinik 24 jam tu ke?
    Minah : Ye. Saya tak larat dah nak lawan sakit ni.
    Mary dan Ketty : Ok nanti kami teman awak.
    Minah : { Rasa lega }

    Selepas turun dari bas.. Sekitar jam 12 tengah malam.
    Tipah ke utara.. Kami ke Selatan..
    Tiba-tiba..

    Tipah : Eh. Korang dua nak pergi mana? [bace dengan intonasi tak puas hati]
    Mary : Teman Minah pergi klinik la. Dia tak sihat.
    Ketty : Awak nak balik terus ke?
    Tipah : {Muka ketat}
    Minah : [dalam hati.. ] errr.. then you expect i akan pergi klinik sorang diri tengah malam ni?
    Tipah : Tau tak klinik 24 jam tu jauh. bla.. bla.. blaa...
    Minah : [dalam hati lagi.. sebab malas nak bertekak dengan orang macam ni] kalau aku larat lagi memang aku sanggup bertahan sampai pagi. sebab dah tak mampu lawan sakit ni la aku sanggup jalan jauh ni tau tak!!!


    Dalam klinik...

    Mary : Saya ngantuk [menguap]
    Minah : Sorry susahkan awak.. :(
    Mary : Eh takpelah. kan tengah malam. mengantuk la. lagipun penat balik kerja kan.
    Minah : [masih rasa bersalah sebab susahkan kawan-kawan]
    Tipah : Jom kita dua balik. Nanti Ketty teman Minah kat sini.
    Minah : [DALAM HATI] what the fishh. Tinggalkan kami berdua je???
    Mary : Eh takpelah. takkan nak tinggalkan mereka berdua je..
    Tipahh : [muka ketat lagi]


    TAMAT

    fyi.. Minah tu Aefa..
    Nama watak lain tu Aefa tukar.
  • 33 kritikan:

    Affy Afiqah said...

    adakah betul2 nak teman ata tidak tu sebenarnya??
    so macam mana pi klinik?? dah ok sikit?? amik cuti tak?

    Affy Afiqah said...

    *atau

    Nur Shafiq said...

    macam tak patut ja si tipah..minta dijauhkan kawan macam tu :l

    ikhwan yusuff said...

    mcm ni org..saat kita senang semua cri tapi kalau susah langsung xkan tlong...

    aisya said...

    kmk pulang yg geram nangga tipah ya. mun dah mok balit sia, balit jak lah owh.. sian ktk, nasib bait ada juak yg nak neman.. rehat cukup2, ubat boh lupak makan.. mudahan cepat2 sembuh.. :)

    Anne Nurain said...

    memang kureng sungguh tipah tu tau.. aefa dah ok? take care tau.. rajin2 mkn ubat.. hehe..

    Akeyla Azmi said...

    tipah tu mcm mintak simbah air je duduk muka ketat je haih qila panas betul huhuhu.

    Hm poor poor kak aefa :(
    Get well soon. Takpe lah jauh sikit, dah sakit nak buat acane....... :D

    Inshaallah nanti 100% sihat balik ok!!!

    Huny eda said...

    sanggupnya c tipah tgk aefa dlm kesakitan

    nanakimie said...

    alahai..bukan mintak teman g dating pun kan......sabar ye aefa..moga aefa cepat sembuh..banyakkan minum air k:)

    Mazni Munawar said...

    tipah tu kejam ea. org tengah demam dia buat tak kisah pulak --

    Cik Tieka said...

    alahai..ada jgk kawan selfish mcm ni.. kalau dia sakit nanti pastuh takda org temankan p klinik, baru dia rasa tu.. semoga cepat sembuh yer :)

    Afiqah Adzan said...

    Sabar jelah .. Ada jugak ye kawan macam ni .. Haih tipah tipah

    Lieya Von Jay said...

    buruk nya perangai si Tipah tu kan.. tunggu lah time dia sakit nanti macam mana pulak perasaan dia. nasib baik baik ada mary dan kety tu

    fatin wawa said...

    nanti bila tiba turn dia plk yg sakit, xde org nak temankan baru dia tau.. get well soon ya aefa.. :)

    Pha Is said...

    kesian..
    beberapa bulan lepas, pernah gak sakittengah malam pukul 2 pagi.. ajak member pi klinik 24. alhamdulillah, beliau sangup tolong dari A sampai Z...

    asha hana said...

    kawan mcm tipah tu patut dihapuskan. org mcm tu la yang memudarat kan diri sendiri jugak. aefa now dah ok tak? get well soon :)

    Kenit Cinonet said...

    semoga aefa cepat sembuh ye dik. Hurmm tak tau la nak kata aa kat tipah tu. Geleng paler membayangkannya.

    Vee Lea said...

    Sikpa. Org kedak ya , cara mok bukak matanya kitak perlu bait ngan nya. Mun nya susah next time, ktk tolong jak seikhlasnya. Sak nya sedar :)

    acik idah said...

    Aefa... bersyukur kerana masih ada rakan2 yang masih prihatin walaupun ada sekor yang menjengkelkan... :D

    Sally Samsaiman said...

    summary less than 100? okay! let's start!!

    Haiya! itu org mmg sgt kejam haa...dah tau org sakit lagi dia nak byk bunyi...mmg gitu la kekdahnya...selalu time susah mesti cari kita, time kita susah dia takde pun nak dtg tlg...nak lari lagi ada...phuihhh...ini org..hahahahahah

    Invisible Me said...

    Tebayang macam manalah dia agaknya kalau dia sakit nanti. Btw, moga cepat sembuh :)

    Nurul Farahizzati said...

    teman time susah, susah nak cari kan.. sbr sis.. huhu..

    Lilynn Wifey Sham said...

    aefa.. aefa sakit apa dear?.. dah ok ke?..aefa..mmg melayu skrg banyak perangai yang macam tu.. tak tau lah kenapa .. macam k.lilynn.. selalu kuar.. yg tegur k.lilynn , anak and husband is chinese dan indian..klu malay ni adika berdiri kt kaki dia boleh jeling maut kat adika and k.lilynn macam VAVI perangai malay macam ni.. tak tau nape ntah bangga riak angkuh sangat melayu sekarang.. sombong dan tak beradab.. tak cukup 100pp kan aefa.. huhuhu

    zulhilmi tempoyak said...

    hmmmm... comflicatednya...

    semua ni berjalan kaki ke apa..?

    adrianna syaz said...

    Aefa..lama x snggh sini..rindu bgt sama kamu..hehe

    Kin Naz said...

    hmmm sabar je la aefa.

    Niesa said...

    semoga tabah aefa..siney2 mmg akan ada org cm ya..ktk dh sihat lom?

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    aefa tak sihat ya? semoga cepat sembuh demam..

    zuhdi sanusi said...

    ape punya kwan la cam tu.,

    Hafiza AizZawa said...

    ermmm... kawan bergembira mmg ramai.. tp kawan duka mmg entah ade atau tak.. semoga aefa cpt sembuh...

    tenku butang said...

    kesian aefa.. tipah tak patutt

    Invisible Me said...

    mcm rindu ja nak baca entry kat sini :p

    Aya Zuki said...

    hmm lain orang lain perangainyaa..sabo jela..susah nk cari kawan time susah..yg ikhlas :(

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3