Me as A Cashier


Yippie~~
Hari ni dah selesai satu audit..
Tadi sebelum balik sempat audit sekejap.
Cashier Audit!
LOL dah boleh jadi cashier bertauliah la ni kan? hekhek

+Sally Samsaiman nak tukar masuk HR sini ke?
Meh.. meh..
Apply la kat sini..
hahaha..

+Paperbag Head Aefa HR la..
Cashier tu tugas tambahan je.. :)
Kami HR setiap hujung minggu akan jadi
Cashier Support Team. :)

Kenapa HR pun kena ada Cashier Audit?
Sebab dalam retail, ada masa-masa tertentu
semua staff dalam office akan turun jugak jadi cashier dalam store.

Sepanjang minggu lepas Aefa enjoy belajar jadi cashier.
Hari-hari mengadap customer.
Pelbagai kerenah yang nak perlu kita handle dengan bijak.

Sape pandang rendah kat cashier tu?
Try dulu berdiri dari pagi sampai petang kat tempat dorang.
Sile rasa peritnye tahan perasaan bila kita jadi tempat customer untuk
lepaskan kemarahan.

Jadi.. pesanan umum kat sini..
Jangan pandang rendah kerja orang lain.
Dalam sesebuah organisasi,
semua pihak memainkan peranan penting dalam
memastikan urusan seharian berjalan dengan lancar.


Sehingga bertemu kembali~~
Esok pun ada Audit.
Wish me luck~!

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

25 kritikan:

Akeyla Azmi on December 17, 2013 at 12:56 AM said...

Nononoo jgn pandang rendah dkt sape2 je :D
Hihihihih

fatin wawa on December 17, 2013 at 1:02 AM said...

Gudluck aefa! :D

Khir Khalid on December 17, 2013 at 1:53 AM said...

All the best Aefa.. :)

Pha Is on December 17, 2013 at 2:39 AM said...

good luck meng-audit..

Huny eda on December 17, 2013 at 6:38 AM said...

gud luck

Kenit Cinonet on December 17, 2013 at 8:37 AM said...

you know what dear, jika ditakdirkan kenit lebih suka kerja sebagai cashier, sebab kagum diaorg boleh handle ramai customer sepanjang hari tanpa mengeluh. Its a tough job! so ignore orang yg kata tak elok tu ok (^_^)

ctfand on December 17, 2013 at 9:44 AM said...

betul..kerja apapun..sama je.. masing2 nak cari rezeki yang halal.. :)

Fatanah Khirizan on December 17, 2013 at 9:51 AM said...

setuju setuju... jangan pandang rendah dekat sesiapa pun kan... btw,gud gud luck kak aefa!!! <3333

acik idah on December 17, 2013 at 11:30 AM said...

Dalam sesebuah organisasi... setiap orang memainkan peranan yang penting.. contohnya.. katakan cleaner kat tempat kerja kita keja main2... kadang2 mc.. kadang2 el.. pastu cuci pun ikut suka jer... dah tentu pekerja yang lain akan menjadi tidak selesa untuk bekerja disitu... dan sekaligus merugikan organisasi kan... :D

twinscraftlife on December 17, 2013 at 12:04 PM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lieya Von Jay on December 17, 2013 at 12:14 PM said...

bagus lah aefa . yg pting kerja enjoy :)

Hafiza AizZawa on December 17, 2013 at 2:14 PM said...

tak kisah la kerja apa pun janji mencari duit secara halal.. betul tak..

Sally Samsaiman on December 17, 2013 at 2:33 PM said...

hahaha...sila simpan satu jawatan utk saya dlm HR tu...lepas dpt degree akan ku kesana...kalau ada jawatan CEO pun simpan jugak..hahahaha

adrianna syaz on December 17, 2013 at 2:36 PM said...

Keje dgn pnuh semngat tau aefa..chaiyok2 :)

ct aman on December 17, 2013 at 3:29 PM said...

sokong...jgn pndang rndah pade org lain...ok...sekian;D hihhihihi

Afiqah Adzan on December 17, 2013 at 8:27 PM said...

Teringin nak jadi cashier . Main2 dengan mesin duit tu , tapi comfirm penat kan layan karenah customer

asha hana on December 17, 2013 at 8:49 PM said...

haha marah sangat nie yank. chill ok. biasa la tu. hana pown prnah kena. biarkan. dorang tak rasa apa yg kita rasa :)

Cikgu Norazimah on December 17, 2013 at 9:19 PM said...

setiap tugas ada kepentingannya ;)

Azlan Strider on December 17, 2013 at 10:18 PM said...

sy lepas sekolah dulu pernah jadi cashier kat 7-eleven...memang syok keje tu sbb rasa macam kumpul duit pulak walaupun duit tu bukan kita yang punya..hahaha

Regards,
-Strider-

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on December 17, 2013 at 11:08 PM said...

betul tu.. jangan sesekali memandang rendah terhadap kerjaya orang lain.. setiap pekerja adalah penting..

Anne Nurain on December 17, 2013 at 11:10 PM said...

pernah jadi cashier time kat sekolah dulu.. tu pun jadi cashier kat koperasi sekolah, memang agak mencabar jugak la sebab takda mesin kira.. kena main congak kat otak ja.. haha..

Lilynn Wifey Sham on December 18, 2013 at 2:14 PM said...

sebenarnya tak boleh pandang rendah pada sesiapa sebab kita juga bukan sesiapa..

Niesa on December 18, 2013 at 2:21 PM said...

masing2 ada tanggungjwb msing..sapa rasa jd cashier yg senang suh daknya cuba juak lok..hihi..kmk pn pnh jd cashier..apa2 pn happy working aefa! :)

nanakimie on December 18, 2013 at 2:48 PM said...

penah sekali je jadi cashier,tu pun cashier kiosk,hihi....

Aefa Aerisya on December 18, 2013 at 11:18 PM said...

Qila >> betul. jgn pandang rendah kat org lain. kita tak tau bila kita pulak yg berada di bawah.. :)

Wawa >> tq dear :)

Khir >> tq en. khir :)

Pha Is >> tq pha is :D

Hunyeda >> tq awak :D

Kenit >> betul kak.. aefa enjoy keja sbg cashier spanjang minggu ni.. macam nak mintak tukar department je hihi

Ctfand >> kan kak.. tapi ramai yg pandang rendah gn cashier -.-;;

Fatanah >> tq syg :)

Acik Idah >> betul tu kak.. semua org ada peranan penting dlm organisasi.. bygkn semua cleaner mogok seminggu.. haa.. baru padan muka..

Lieya >> kan kak.. bile enjoy buat keje, tak rasa stress sgt hihi

Fiza >> betul tu fiza.. jgn keje gaji tinggi tp makan duit haram..

Sally >> haha.. nak jawatan CEO ke? kena jwp gn manager jepun la jawap nyee

Yana >> hihi.. semestinya.. hari2 pegi keja dgn penuh smgt :D

ctaman >> hiihihi.. betul tu. :D

afiqah >> yup.. mmg penat layan ragam dorg.. tp worth trying la dik.. lagi2 kalau kat company yg disiplin die kaw2 punye.

Hana >> haha.. tak marah la.. just nk remind yg lain.. jgn pdg rendah kat sape2.. :D

CN >> betul tu cikgu :D

Azlan >> haha.. syok la ari2 sales smpi riban2 ye tak.. hihih

Mizz Aiza >> betul kak.. kita sama2 ada peranan masing2 dlm company kan..

Anne >> haha.. bawak la kalkulator.. kat sini pen, kalkulator, stapler tu wajib.. hihi

Lilynn >> betul tu kak.. tak boleh pdg rendah kat sape2.. kita pun tak selamanya berada di atas kan :)

Niesa >> yalah.. sapa yg pernah jadi cashier tau la betapa susahnya mok entertain customer nak oo. hihi

Nana >> hihi.. takpe.. same je tu.. kena layan ragam cust kan hihi

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets