• Me as A Cashier

    Yippie~~
    Hari ni dah selesai satu audit..
    Tadi sebelum balik sempat audit sekejap.
    Cashier Audit!
    LOL dah boleh jadi cashier bertauliah la ni kan? hekhek

    +Sally Samsaiman nak tukar masuk HR sini ke?
    Meh.. meh..
    Apply la kat sini..
    hahaha..

    +Paperbag Head Aefa HR la..
    Cashier tu tugas tambahan je.. :)
    Kami HR setiap hujung minggu akan jadi
    Cashier Support Team. :)

    Kenapa HR pun kena ada Cashier Audit?
    Sebab dalam retail, ada masa-masa tertentu
    semua staff dalam office akan turun jugak jadi cashier dalam store.

    Sepanjang minggu lepas Aefa enjoy belajar jadi cashier.
    Hari-hari mengadap customer.
    Pelbagai kerenah yang nak perlu kita handle dengan bijak.

    Sape pandang rendah kat cashier tu?
    Try dulu berdiri dari pagi sampai petang kat tempat dorang.
    Sile rasa peritnye tahan perasaan bila kita jadi tempat customer untuk
    lepaskan kemarahan.

    Jadi.. pesanan umum kat sini..
    Jangan pandang rendah kerja orang lain.
    Dalam sesebuah organisasi,
    semua pihak memainkan peranan penting dalam
    memastikan urusan seharian berjalan dengan lancar.


    Sehingga bertemu kembali~~
    Esok pun ada Audit.
    Wish me luck~!
  • 25 kritikan:

    Akeyla Azmi said...

    Nononoo jgn pandang rendah dkt sape2 je :D
    Hihihihih

    fatin wawa said...

    Gudluck aefa! :D

    Khir Khalid said...

    All the best Aefa.. :)

    Pha Is said...

    good luck meng-audit..

    Huny eda said...

    gud luck

    Kenit Cinonet said...

    you know what dear, jika ditakdirkan kenit lebih suka kerja sebagai cashier, sebab kagum diaorg boleh handle ramai customer sepanjang hari tanpa mengeluh. Its a tough job! so ignore orang yg kata tak elok tu ok (^_^)

    ctfand said...

    betul..kerja apapun..sama je.. masing2 nak cari rezeki yang halal.. :)

    Fatanah Khirizan said...

    setuju setuju... jangan pandang rendah dekat sesiapa pun kan... btw,gud gud luck kak aefa!!! <3333

    acik idah said...

    Dalam sesebuah organisasi... setiap orang memainkan peranan yang penting.. contohnya.. katakan cleaner kat tempat kerja kita keja main2... kadang2 mc.. kadang2 el.. pastu cuci pun ikut suka jer... dah tentu pekerja yang lain akan menjadi tidak selesa untuk bekerja disitu... dan sekaligus merugikan organisasi kan... :D

    twinscraftlife said...
    This comment has been removed by a blog administrator.
    Lieya Von Jay said...

    bagus lah aefa . yg pting kerja enjoy :)

    Hafiza AizZawa said...

    tak kisah la kerja apa pun janji mencari duit secara halal.. betul tak..

    Sally Samsaiman said...

    hahaha...sila simpan satu jawatan utk saya dlm HR tu...lepas dpt degree akan ku kesana...kalau ada jawatan CEO pun simpan jugak..hahahaha

    adrianna syaz said...

    Keje dgn pnuh semngat tau aefa..chaiyok2 :)

    ct aman said...

    sokong...jgn pndang rndah pade org lain...ok...sekian;D hihhihihi

    Afiqah Adzan said...

    Teringin nak jadi cashier . Main2 dengan mesin duit tu , tapi comfirm penat kan layan karenah customer

    asha hana said...

    haha marah sangat nie yank. chill ok. biasa la tu. hana pown prnah kena. biarkan. dorang tak rasa apa yg kita rasa :)

    Cikgu Norazimah said...

    setiap tugas ada kepentingannya ;)

    Azlan Strider said...

    sy lepas sekolah dulu pernah jadi cashier kat 7-eleven...memang syok keje tu sbb rasa macam kumpul duit pulak walaupun duit tu bukan kita yang punya..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    betul tu.. jangan sesekali memandang rendah terhadap kerjaya orang lain.. setiap pekerja adalah penting..

    Anne Nurain said...

    pernah jadi cashier time kat sekolah dulu.. tu pun jadi cashier kat koperasi sekolah, memang agak mencabar jugak la sebab takda mesin kira.. kena main congak kat otak ja.. haha..

    Lilynn Wifey Sham said...

    sebenarnya tak boleh pandang rendah pada sesiapa sebab kita juga bukan sesiapa..

    Niesa said...

    masing2 ada tanggungjwb msing..sapa rasa jd cashier yg senang suh daknya cuba juak lok..hihi..kmk pn pnh jd cashier..apa2 pn happy working aefa! :)

    nanakimie said...

    penah sekali je jadi cashier,tu pun cashier kiosk,hihi....

    Aefa Aerisya said...

    Qila >> betul. jgn pandang rendah kat org lain. kita tak tau bila kita pulak yg berada di bawah.. :)

    Wawa >> tq dear :)

    Khir >> tq en. khir :)

    Pha Is >> tq pha is :D

    Hunyeda >> tq awak :D

    Kenit >> betul kak.. aefa enjoy keja sbg cashier spanjang minggu ni.. macam nak mintak tukar department je hihi

    Ctfand >> kan kak.. tapi ramai yg pandang rendah gn cashier -.-;;

    Fatanah >> tq syg :)

    Acik Idah >> betul tu kak.. semua org ada peranan penting dlm organisasi.. bygkn semua cleaner mogok seminggu.. haa.. baru padan muka..

    Lieya >> kan kak.. bile enjoy buat keje, tak rasa stress sgt hihi

    Fiza >> betul tu fiza.. jgn keje gaji tinggi tp makan duit haram..

    Sally >> haha.. nak jawatan CEO ke? kena jwp gn manager jepun la jawap nyee

    Yana >> hihi.. semestinya.. hari2 pegi keja dgn penuh smgt :D

    ctaman >> hiihihi.. betul tu. :D

    afiqah >> yup.. mmg penat layan ragam dorg.. tp worth trying la dik.. lagi2 kalau kat company yg disiplin die kaw2 punye.

    Hana >> haha.. tak marah la.. just nk remind yg lain.. jgn pdg rendah kat sape2.. :D

    CN >> betul tu cikgu :D

    Azlan >> haha.. syok la ari2 sales smpi riban2 ye tak.. hihih

    Mizz Aiza >> betul kak.. kita sama2 ada peranan masing2 dlm company kan..

    Anne >> haha.. bawak la kalkulator.. kat sini pen, kalkulator, stapler tu wajib.. hihi

    Lilynn >> betul tu kak.. tak boleh pdg rendah kat sape2.. kita pun tak selamanya berada di atas kan :)

    Niesa >> yalah.. sapa yg pernah jadi cashier tau la betapa susahnya mok entertain customer nak oo. hihi

    Nana >> hihi.. takpe.. same je tu.. kena layan ragam cust kan hihi

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3