Ragut. Mereka Itu Kambing


Semalam Aefa keluar shopping.
Selepas shopping tu kawan-kawan ajak keluar lepak-lepak.
Tengok wayang.
Sebab nanti bila dah fly tak tau bila dapat lepak-lepak dengan dorang lagi.
Tapi pelawaan tu Aefa tolak dengan baik.
InsyaAllah kalau diizinkan hari ni nak lepak sama-sama.

Tak berapa lama selepas tu,
dapat tahu salah seorang daripada mereka kena ragut.
Alhamdulillah takde kecederaan berlaku.
Mereka agak trauma di balai polis berdekatan.
Mereka =  3 orang gadis ayu

Aefa harap kawan-kawan diluar sana sentiasa berwaspada.
Malang tak berbau.

Selamat pagi dan selamat berhujung minggu :)

Breakfast
Breakfast??
Nak tiru gaya hotel la konon. hahaha
Aiskrim vanila + puding mango ^_^ yummyyy


have fun and take care my love~~





btw.. Aefa nak jadi sponsor.
Sile hantar proposal GA/Segmen/Contest anda ~
Baru nampak cam formal kan hikhik.



앱아 앨잇야


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

34 kritikan:

ikhwan yusuff on December 1, 2013 at 7:35 AM said...

bahayanya sekarang..nsib xde apa2 kcederaan..:D

Afiqah Adzan on December 1, 2013 at 7:45 AM said...

Nasib tak jadi pape .. Waahh breakfast 5 star ah .. Kite breakfast milo je

Lieya Von Jay on December 1, 2013 at 8:48 AM said...

setuju sangat bila peragut ni di compare dgn binatang mcm kambing..

P.s : amboi breakfast dia ^_^

ct aman on December 1, 2013 at 9:14 AM said...

oyeke?skrg ni kn...mcm2...smua tmpt da x brape slmt...ragutnye...tembaknye...aduhai...

btw...rase mcm nk mntak je sikit breakfast tu...

Razi ten on December 1, 2013 at 9:47 AM said...

Ouh thats is so unfortunate, I wonder what is going to happens to all of us. The innocent had to work hard to earn, and some jerk just take an easy way to earn money -.-" May Allah guide them to the right path

Akeyla Azmi on December 1, 2013 at 10:09 AM said...

KAK AEFAAAAAAAAAAAAA QILA NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Fatanah Khirizan on December 1, 2013 at 10:40 AM said...

nasib baik tak jadi apa2.... bahay sekarang ni...3 orang pun boleh kena ragut...

asha hana on December 1, 2013 at 10:57 AM said...

alaa gediknya makan ala2 brekfas. haha. nasib baik tak ada pape. haihh kawan hana pown hari tu pown kena ragut. -_-

#nk jd sponsor?????? sebab hana baru terfikir nak buat GA. tp tak ada sponsor. haha

Huny eda on December 1, 2013 at 10:59 AM said...

semua selamat jugakan..alhamdulillh..kena hati2 tau

adrianna syaz on December 1, 2013 at 11:37 AM said...

Bahaya skrg ni..kna berhati2..nk sikit.tlg suapkan..hehe..mai jd sponsor ga sya eh aefa..bleh2?hehe..aefa..sya mengetag anda..hehe

Khir Khalid on December 1, 2013 at 11:39 AM said...

Kambing pun ada perasaan lebih baik dari manusia peragut.. Mmg kena berhati2 skrng ni.. malang tidak berbau..

Nadratul Syazwana on December 1, 2013 at 1:04 PM said...

Wahhh gerak hati Aefa. Ada hikmah Aefa tak pergi eh?

Mommy Pinky on December 1, 2013 at 1:31 PM said...

Aduh, confirm trauma -_-

Kenit Cinonet on December 1, 2013 at 3:38 PM said...

kambing jauh lebih baik dari diaorg ni. amboiiii sedap pulak nengok bekpes omputih style tu hehehe

Pha Is on December 1, 2013 at 4:34 PM said...

nasib baik tak cedera...

Niena Reen on December 1, 2013 at 5:12 PM said...

Cecey sedapnya breakfast.. Ish, takut jugak kan bila dengar cerita macam tu. Alhamdulillah tak jadi apa2. Kena sentiasa berhati2. Tak boleh leka bila ada di luar and baca doa sebelum keluar rumah. :D Panjang pulak eyh saya bising kat sini. >.<

Invisible Me on December 1, 2013 at 8:10 PM said...

Ada hikmahnya. Semoga baik semuanya :)

mirza syazwina on December 1, 2013 at 9:29 PM said...

sedapnya sarapan tu...tu la sekarang ni macam2..risau betul

ctfand on December 1, 2013 at 11:37 PM said...

Dats y ladies..pls be extra carefull..bahaya ada dimana2..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on December 2, 2013 at 12:51 AM said...

terima kasih kerana mengingatkan akak.. kena berhati-hati sekarang ni.. mereka sentiasa mengintai peluang andai kita terleka walau sesaat.. takziah kepada kawan aefa tu..
wah.. sedapnya sesekali dapat breakfast macam tu.. :D
singgah menabung inti..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on December 2, 2013 at 12:51 AM said...

terima kasih kerana mengingatkan akak.. kena berhati-hati sekarang ni.. mereka sentiasa mengintai peluang andai kita terleka walau sesaat.. takziah kepada kawan aefa tu..
wah.. sedapnya sesekali dapat breakfast macam tu.. :D
singgah menabung inti..

Affy Afiqah on December 2, 2013 at 5:10 AM said...

ika setakat ni tak pernah kena ragut ni, tapi takut juga hukhukhuk,
ika keluar pun sangat jarang bawa handbag, kalau bawa pun asyraf yang akak monitor or tolong bawakan, care gile kut takut tunang dia yang lemah ini kena ragut kut hewhewhew
aefa nak buat GA bila???ehh silap, aefa nak sponsor bila??

Mazni Munawar on December 2, 2013 at 8:41 AM said...

kes ragut makin berleluasa. malaysia tak aman dah huhu. mmng peragut tu kambing.

Niesa on December 2, 2013 at 9:38 AM said...

nasib ktk x ekot nak ow?bahaya da kinek..

Liza Licha on December 2, 2013 at 12:33 PM said...

sponsor brang apa dear ?.
hihi.. nnti licha bagi proposal

Hafiza AizZawa on December 2, 2013 at 1:06 PM said...

mmg kene berhati2.. nk berjln kene dlm kelompok yang ramai baru selamat...

cikserai on December 2, 2013 at 5:43 PM said...

sekarang ni kalau jalan 3 4 orang pon belum tentu selamat. mohon dijauhkan semua tu..huhu takziah buat kawan aefa..

Anis Zahidi on December 2, 2013 at 5:50 PM said...

xada keja lain'kambing' t .. ksian kwn aefa ..

Sally Samsaiman on December 2, 2013 at 9:37 PM said...

innalillah...nasib baik takde pape kat dorg kan?

Paperbag Head on December 2, 2013 at 9:49 PM said...

flight? ke mana???

Paperbag Head on December 2, 2013 at 9:50 PM said...

flight? ke mana???

Aefa Aerisya on December 2, 2013 at 9:54 PM said...

Kawan-kawan terima kasih semua. :)
kepada yang nak breakfast tu, ermm.. takbleh nk bg hahaha..

Super Girl on December 3, 2013 at 1:33 AM said...

peragut . mereka itu kambing dan lembuu . haha . kelakar :)

nanakimie on December 6, 2013 at 2:46 PM said...

memang kambing betoi diorng tu...mujur semua kawan2 aefa xda pape...

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets