• Tabiat Semenjak DuaMenjak TigaMenjak Ini

    1. Bowing

    Bowing
    Bowing

    Bowing? haha.. keje dalam company Jepun.
    Jadi setiap pagi ada step briefing.
    Tapi before masuk keje ni pon memang dah terbiasa dengan bowing ni.
    Tapi kepala je lah.
    kalau tengok betul-betul macam orang mengangguk pulak.
    kadang-kadang tak perasan pun kan.
    kepala kita automatik tunduk -.-''



    2. Aegyo

    Haha.. masih ingat maksud Aegyo ni?
    Sile scroll entry lama ye haha..
    Selalu buat ni bila ambik Selca je.
    tak pernah lagi wat depan orang lain.
    kang orang kate buang tabiat plak haha



    3. Talking to yourself with brief Korean phrases

    Won Bin
    Won Bin


    Aefa kan self-study hangul ni.
    So tau la serba sedikit bahasa Korea.
    kadang-kadang memang ade gile sikit berfikir guna bahasa korea tu haha..
    kire cam rojak la..
    BM + Hangul haha




    4. Eavesdropping on actual Korean conversations

    Muahaha.. kat airport or kat mane-mane memang selalu buat ni..
    haha..
    berangan la nak translate ape yang dorang cakap.
    tapi seronok la dengar dorang cakap depan-depan.
    So far mase training kat tempat cashier pernah jugak dapat customer Korea.
    pastu senyum sorang-sorang dengar dorang borak haha



    5. Cracking up like a maniac


    haha.. ni pengaruh RM la ni.
    ketawa macam ape je..
    Memang tak sopan.
    Ish ish. memang lari mak mertua kalau die tengok haha




    So korang macam mane?
    Peminat KDrama meh share sikit hikhik





  • 23 kritikan:

    zulhilmi tempoyak said...

    Empat menjak, lima menjak ni...

    Anne Nurain said...

    eh apsal tabiat kita macam sama ja tok? kmk pun suka buat semua yang ktk list ya.. uni kmk pun ada student korea, macam best jak dengar cdak klaka.. terus feeling2 ada kat korea.. hahaha..

    nanakimie said...

    wah,hihi...berkorea pulak dia sekarang:)

    Mazni Munawar said...

    haha comelnya tajuk entry :p yg tabiat per-1 "bowing" tu, saya ingatkan akak nk sebut boring. hehehe

    Afiqah Adzan said...

    Panjang betul menjak2 nya kak aefa .. Rm memang sangat berpengaruh .. Asyik ketawa aje kalau ketawa pulak , nauzubillah ahahaha .. Kuat tak ingat dunia

    adrianna syaz said...

    Tetba terperasan muka top je..hehehe

    Lilynn Wifey Sham said...

    alamak aefa cyg.. bab korea mmg failed ler.. dolu ada gak layan korea.. 2005, pehtu x tau tetibe boleh slow slow melenyap... hihi..

    Miss Xyz said...

    Saya suka tengok drama Korea jugak, so sekarang ni adalah sikit-sikit belajar bahasa Korea dan Jepun (from anime). Tak salah pun belajar banyak bahasa, wlpun reti sikit2 je ahaha


    Terpanjang pulak komen waa

    Maicher said...

    whoaa belajar hangul sendiri.
    bagus bagus.

    saya pun minat gak bahse korea ni. macam best je kan bila dapat pronounce the way they pronounce.

    hehe annyeong!

    Niesa said...

    mmg pengaruh korea tok aefa..tp nang suka nenga org korea klaka..cute jak bunyi daknya nyebut oppaa..hihi

    ct aman said...

    bermenjak2 plak die...=p

    Kisah Si Dairy said...

    banyak betul menjaknya tu...

    Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

    semenjak dua menjak.. hehe..

    Sally Samsaiman said...

    okay, sally nak tunggu sya menjerit tgk T.O.P dia tgh bow tu...hehehe...

    kita tak minat korea...sikit pun tak :P

    Lieya Von Jay said...

    no 3 tu selalu buat la. :) sikit2 boleh la nak buat ayat memang xpandai

    Azlan Strider said...

    ade budak kat opis saya dulu pergi korea pakai bahasa yang dia belajar dalam tv jer..katanya berguna gak untuk keadaan keadaan tertentu...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    Huny eda said...

    aegyo sering kali d dengar bila nonton citer corea.hee

    Pha Is said...

    pelik2 je tabiat nih.. hahah

    Akeyla Azmi said...

    Huhuhuhu :D Sangat best ah entry kak aefa kalau psl korea <3 huhuhu

    ececeh aegyo bila selca je? piwit

    asha hana said...

    hahah hana pown sama la. kadang2 pown dah terbiasa bowing. :D

    aisya said...

    kmk yg 1st ya, tp before start nangga cerita korea lagik nang kedak ya. masa sekolah2 dolok, ucap selamat ngan cikgu entah mcm ne automatik jadi burung belatuk. haha

    Super Girl said...

    bowing . huhu . bila dah keje syarikat jepun , dia punya cara kita kena ikut :D

    Hafiza AizZawa said...

    nie betul2 kene demam korea nie.. hehe

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3