Aefa

I am a Blogger

Aefa Aerisya

Bukan blogger terkenal, jauh sekali retis idaman ramai. Blogging itu hobi jadi menaip ikut hati. Kipas Susah Mati Korean Entertainment.

  • Cheras, Kuala Lumpur
  • aefa_aerisya@yahoo.com
  • http://aefaaerisya88.blogspot.my/
Me

About Me

Selalu perasan diri sangat berbakat dalam mengambil gambar. Selain daripada bersembang, bakat terpendam yang lain ialah, makan.

Facebooking 90%
Blogging 50%
Eating 95%
Travelling 60%

1

Under Construction

2

Under Construction

3

Under Construction

4

Under Construction

5

Under Construction

6

Under Construction

0
Visit Malaysia
0
Travel Abroad
0
Facebook Like
0
Blog Follower
  • Aktiviti Selepas Payroll

    Aktiviti Selepas Payroll

    Movie anyone?

  • Nikmat

    Nikmat

    Bila Dia tarik nikmat satu demi satu..
    Nikmat kesihatan..
    Nikmat makan..

    Selamat pagi :-)

  • Blogging

    Blogging

    Beberapa hari lepas,
    my sister ask me to help her in her assignment.
    Eceh. skiping speaking london plak.
    hekhek

    Dia mintak tolong Aefa ajar dia buat blog.
    Ah! Kacang sangat dah tu.
    Hobi masa lapang kan~
    Tapi masalahnya, dia jauh. Nak ajar macam mana?
    Nak buat tutorial, tapi internet lembap macam XXX. hahah

    Bila baca wasap dia pasal blog, terus teringat blog ni yang dah bersarang.
    Ish. Rindunya gn blogging.
    Bila agaknya dapat berblog macam dulu :(



    See.
    Ok Aefa rendah lagi dari die. -.-'
    Sekarang dia dah sambung belajar kat ____ < lupa hahaaa
    I wish nothing. but the best for her.

  • Welcoming Ceremony

    Welcoming Ceremony

    Ini kisah bulan lepas.
    Baru berkesempatan nak update.
    Pejam celik dah 5 bulan berkhidmat dengan AEON.
    Nape pilih AEON?
    Sebab suke shopping kat sane. hahaha
    Boleh tak jawab macam tu?

    Mase welcoming ceremony ni kami buat live conference dgn
    AEON negara lain termasuk HQ di Jepun.
    Agak rimas sebab tak paham dorang cakap ape. haha
    Memang ade translator Jpn-Malay tapi 
    mungkin sebab volume dua-dua speaker sama level,
    so tak boleh nak dengar ape dorg bualkan -.-'



    Sila buat-buat terkejut.
    Uniform??
    Seriously??
    Ye memang serious wa cakap sama lu.
    Kami beruniform pink ini.
    Aww sweet gitu colour pink.



    Kerja dalam office or kat dalam store sama je.
    Beruniform.
    Tak nak beruniform?
    Boleh.. Kena jadi manager.
    Harap cepat-cepat jadi manager la kan.
    hahaha
    Kalau kerja kat HQ Taman Maluri pun xperlu beruniform.
    Tapi tak mau lah. Sebab... rahsia di situ.. kekeke


    Sekarang Aefa tengah berangan nak mintak tukar
    masuk operation.
    Gedik kan. Dah bos suruh duduk office nak masuk store pulak. -.-'

    Oklah. Nanti cerita pasal kerja lagi.
    Malam ni kena rehat simpan energy untuk esok.
    Kami ada AEON Member Fiesta.
    Dijangka balik rumah esok akan terduduk kepenatan. hikhik
    Jemput datang ye. :D
  • Selamat Hari Pekerja

    Selamat Hari Pekerja

    Ok I know lambat sehari!
    haha

    Hari ni Aefa cuti. Kenapa?
    Memang Aefa cuti hari Jumaat.
    Retail kan..
    Tak kisah la duduk office ke..
    Weekend n public holiday memang tak boleh cuti.

    Tengah malam macam ni internet ok sikit.
    Jadi boleh la update blog.
    Rindunya nak berblog macam dulu.
    Tadi godek2 fb nampak gambar gathering dak2 blogger.
    Ah. Jealous okey!


    Ini kami.
    Sorry lah dengan ID bagai tu.
    Ada kerja luar..
    Sebab driver kami hantar kami awal ke sana,
    kami ada banyak masa untuk selfie! hahaha
  • Wordless : Don't Leave

    Wordless : Don't Leave

    Scared
    Scared


    Part of me is still afraid
    to get close to anyone,
    because I am afraid
    they are going to leave.
  • Pasar Malam

    Pasar Malam

    Live from Jalan TAR haha

    Aefa ambik cuti 4 hari.
    Sebab mummy dan auntie ada kat sini.
    Tapi sekarang mereka di N9.
    Melawat sepupu yang training kat sana.

    So Aefa amek kesempatan check in dulu, bersantai dan on9.
    Superb wifi hotel ni.
    Boleh online dengan tenang and download cite korea.. yeahhaa.

    Petang sikit baru aefa keluar merayau kat pasar malam tu.
    My fav!!
    Selalu pergi pasar malam ni bukan beli ape pon.
    Tangan akn penuh dengan makan je haha

    Ok. See u later!
  • 4 Bulan

    4 Bulan

    Assalamualaikum..

    Kabare? Muahaha lama tak update blog kan. Sekarang agak malas nak g carik wifi utk online. Sekangkang keja je jalan sebenarnya kalau nak g online. Tp sebab faktor.malas, beginilah jadinya. Hdhee

    Pejam celik pejam celik, 4 bukan dah berlalu. Alhamdulillah masih bertahan di sini. Banyak ragam yang terpaksa dihadapi. Kawan-kawan sepejabat.. serumah.. sekampung.. seapartment.. sebas.. tapi ape boleh buat.. layan aje ler..

    Nak out la. Dah tak tau nak taip ape. Hahaa

    #HarapKrisisAirNiBerlaluSecepatMungkin

  • Happy Chinese New Year

    Happy Chinese New Year

    Salam.
    Hai. Lama tak bersua. eceh. hahaha

    Memang takde harapan la nak online kat rumah.
    Ni Aefa online kat rumah kawan.
    Mungkin rumah Aefa agak tersembunyi kot.
    Kat atas bukit plak tu.
    Jadi susah nk dapat coverage -.-''

    Sambutan CNY tahun ni macam mana?
    haha
    Aefa agak busy kali ni.
    Tak cuti.
    Keje membanting tulang empat kerat ni. LOL

    Oklah. nak jenjalan melawat blog kawan2 :D


  • Kangen

    Kangen

    Assalamualaikum~
    yuhuuu
    rindunye nak blogging dan blogwalking :(
    Apakan daya..
    Internet memisahkan kita hahaha

    Sekarang Aefa dah pindah rumah.
    Takde lah pindah ke mana pon.
    Masih kat damansara.
    Tapi lebih selamat dan selesa daripada rumah sebelum ni.

    Tapi malangnya.
    Di sini, broadband Aefa boleh merangkak je.
    Sebab tu tak dapat nak update blog.
    Sekarang ni pon tengah  bersandar di tepi tingkap bilik member.
    Boleh la update blog sekejap.

    kalau kat bilik Aefa sendiri,
    EDGE je ada.
    Mau tak meroyan nak online dengan line camtu kan.

    Agak busy sekarang ni nak cari clerk untuk Admin.
    Ada sesiapa berminat? sila drop application anda :D

  • Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3