Aktiviti Selepas Payroll

2 kritikan

Movie anyone?

Nikmat

7 kritikan

Bila Dia tarik nikmat satu demi satu..
Nikmat kesihatan..
Nikmat makan..

Selamat pagi :-)

Blogging

4 kritikan
Beberapa hari lepas,
my sister ask me to help her in her assignment.
Eceh. skiping speaking london plak.
hekhek

Dia mintak tolong Aefa ajar dia buat blog.
Ah! Kacang sangat dah tu.
Hobi masa lapang kan~
Tapi masalahnya, dia jauh. Nak ajar macam mana?
Nak buat tutorial, tapi internet lembap macam XXX. hahah

Bila baca wasap dia pasal blog, terus teringat blog ni yang dah bersarang.
Ish. Rindunya gn blogging.
Bila agaknya dapat berblog macam dulu :(



See.
Ok Aefa rendah lagi dari die. -.-'
Sekarang dia dah sambung belajar kat ____ < lupa hahaaa
I wish nothing. but the best for her.

Welcoming Ceremony

13 kritikan
Ini kisah bulan lepas.
Baru berkesempatan nak update.
Pejam celik dah 5 bulan berkhidmat dengan AEON.
Nape pilih AEON?
Sebab suke shopping kat sane. hahaha
Boleh tak jawab macam tu?

Mase welcoming ceremony ni kami buat live conference dgn
AEON negara lain termasuk HQ di Jepun.
Agak rimas sebab tak paham dorang cakap ape. haha
Memang ade translator Jpn-Malay tapi 
mungkin sebab volume dua-dua speaker sama level,
so tak boleh nak dengar ape dorg bualkan -.-'



Sila buat-buat terkejut.
Uniform??
Seriously??
Ye memang serious wa cakap sama lu.
Kami beruniform pink ini.
Aww sweet gitu colour pink.



Kerja dalam office or kat dalam store sama je.
Beruniform.
Tak nak beruniform?
Boleh.. Kena jadi manager.
Harap cepat-cepat jadi manager la kan.
hahaha
Kalau kerja kat HQ Taman Maluri pun xperlu beruniform.
Tapi tak mau lah. Sebab... rahsia di situ.. kekeke


Sekarang Aefa tengah berangan nak mintak tukar
masuk operation.
Gedik kan. Dah bos suruh duduk office nak masuk store pulak. -.-'

Oklah. Nanti cerita pasal kerja lagi.
Malam ni kena rehat simpan energy untuk esok.
Kami ada AEON Member Fiesta.
Dijangka balik rumah esok akan terduduk kepenatan. hikhik
Jemput datang ye. :D

Selamat Hari Pekerja

4 kritikan
Ok I know lambat sehari!
haha

Hari ni Aefa cuti. Kenapa?
Memang Aefa cuti hari Jumaat.
Retail kan..
Tak kisah la duduk office ke..
Weekend n public holiday memang tak boleh cuti.

Tengah malam macam ni internet ok sikit.
Jadi boleh la update blog.
Rindunya nak berblog macam dulu.
Tadi godek2 fb nampak gambar gathering dak2 blogger.
Ah. Jealous okey!


Ini kami.
Sorry lah dengan ID bagai tu.
Ada kerja luar..
Sebab driver kami hantar kami awal ke sana,
kami ada banyak masa untuk selfie! hahaha

Wordless : Don't Leave

5 kritikan
Scared
Scared


Part of me is still afraid
to get close to anyone,
because I am afraid
they are going to leave.

Pasar Malam

12 kritikan
Live from Jalan TAR haha

Aefa ambik cuti 4 hari.
Sebab mummy dan auntie ada kat sini.
Tapi sekarang mereka di N9.
Melawat sepupu yang training kat sana.

So Aefa amek kesempatan check in dulu, bersantai dan on9.
Superb wifi hotel ni.
Boleh online dengan tenang and download cite korea.. yeahhaa.

Petang sikit baru aefa keluar merayau kat pasar malam tu.
My fav!!
Selalu pergi pasar malam ni bukan beli ape pon.
Tangan akn penuh dengan makan je haha

Ok. See u later!

4 Bulan

7 kritikan

Assalamualaikum..

Kabare? Muahaha lama tak update blog kan. Sekarang agak malas nak g carik wifi utk online. Sekangkang keja je jalan sebenarnya kalau nak g online. Tp sebab faktor.malas, beginilah jadinya. Hdhee

Pejam celik pejam celik, 4 bukan dah berlalu. Alhamdulillah masih bertahan di sini. Banyak ragam yang terpaksa dihadapi. Kawan-kawan sepejabat.. serumah.. sekampung.. seapartment.. sebas.. tapi ape boleh buat.. layan aje ler..

Nak out la. Dah tak tau nak taip ape. Hahaa

#HarapKrisisAirNiBerlaluSecepatMungkin

Happy Chinese New Year

16 kritikan
Salam.
Hai. Lama tak bersua. eceh. hahaha

Memang takde harapan la nak online kat rumah.
Ni Aefa online kat rumah kawan.
Mungkin rumah Aefa agak tersembunyi kot.
Kat atas bukit plak tu.
Jadi susah nk dapat coverage -.-''

Sambutan CNY tahun ni macam mana?
haha
Aefa agak busy kali ni.
Tak cuti.
Keje membanting tulang empat kerat ni. LOL

Oklah. nak jenjalan melawat blog kawan2 :D


Kangen

23 kritikan
Assalamualaikum~
yuhuuu
rindunye nak blogging dan blogwalking :(
Apakan daya..
Internet memisahkan kita hahaha

Sekarang Aefa dah pindah rumah.
Takde lah pindah ke mana pon.
Masih kat damansara.
Tapi lebih selamat dan selesa daripada rumah sebelum ni.

Tapi malangnya.
Di sini, broadband Aefa boleh merangkak je.
Sebab tu tak dapat nak update blog.
Sekarang ni pon tengah  bersandar di tepi tingkap bilik member.
Boleh la update blog sekejap.

kalau kat bilik Aefa sendiri,
EDGE je ada.
Mau tak meroyan nak online dengan line camtu kan.

Agak busy sekarang ni nak cari clerk untuk Admin.
Ada sesiapa berminat? sila drop application anda :D

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets