Passport - Ready

4 kritikan

Alhamdulillah. Penantian dari minggu lepas dah berakhir. Buku merah dah di tangan. Lama jugak tunggu urusan kat Kompleks Kerajaan Jalan Duta tu. Sempat pulak pergi renew IC hahaa..


One step closer..

Buku Merah - 3rd Attempt

1 kritikan

Ini cubaan kali ke tiga. Kali ni pergi ke Kompleks Kementerian Dalam Negeri, Jalan Dutamas. Berbekalkan surat beranak dan IC original serta 2 salinan masing2, Alhamdulillah sekejap je dah settle.

Yang buat jadi lama sebab cari parking. Aku beria lah pusing-pusing carik parking kat depan tu. Tengok-tengok kat belakang ada tempat parking lagi rupanya.. hehee. Nasib baik tergerak hati nak cari parking kat belakang kan. Kalau tak memang buang masa kat parking tu je..

Ape-ape pun harap semuanya berjalan dengan lancar.. InsyaAllah...

March Payroll

0 kritikan

Share Camera360 photosnull

It's Back!! Free Seats!!

2 kritikan

Berita baik untuk rakan dan taulan. Ngehngehngeh... Air asia free seat kembali.. special la utk big member bole start access esok. Ape lagi. Jom plan. B-)

A Thousand Years

4 kritikan

kadang2 kita tak tau nak explain nape kita happy. It's just.. kehadiran mrk pada malam tu dah cukup buat kita tersenyum. How much i miss them..

Buku Merah

0 kritikan

Geram. Tu je yang boleh disimpulkan dengan semua kejadian hari ini..

Alkisahnya, pepagi dah keluar.pergi UTC Pudu sebab nak pergi buat buku merah aka passport. Bila dah sampai sana, receiptionist dia mesra sangat. Dia greet. Then aku explain aku nak buat passport tapi IC aku Sarawak. Dia bagitahu aku takleh buat kat situ. Sebab dorang xde kelengkapan utk proses passport Sabahan n Sarawakian.. aku terima explaination dia. Dia siap bg no utk dihubungi and ofis2 yg boleh proses passport kami.

Aku call la no 1MOCC tu. Aku tanya apa je aku perlu bawak kalo nak buat passport kat sini. Dia cakap kena bawa ic, surat beranak n gambar passport. Aku ckp kalo surat beranak xde kat sini mcm mana. Dia jwb bawa ic n gmbr je kalau mcm tu.

Aku pun menonong la g putrajaya terus konon nak buat passport. Sekali sampai sana..... Grgrgrgrgrgrgrr orang sane plak cakap wajib bawa surat beranak. Ahhh terbuang masa aku dah. Info tak tepat camni. Sakit hati. Da la aku naik bas tadi. Tak drive. Mane tak terbakar hati aku ni..fuh fuh fuh..
Mungkin bukan rezeki.nak.buat hari ni.

So Sabahan and Sarawakian yang duduk di Semenanjung, if nak pergi buat buku merah aka passport make sure bawa original IC dan Surat Beranak. Dan jangan buat last minute sebab nak settlekan passport tu amek masa 5 hari bekerja since dorang kena hantar passport kita ke negeri masing-masing dulu untuk approval before bole release.

Dah la. Wa lepak kat Gloria Jeans dulu sejukkan hati. Hahaa

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets