Tugu Negara

5 kritikan

Baik mengaku sape lagi yang tak pernah melawat tugu negara? Hahah.. ni pun first time kami g jejak kaki ke sana. Feeling patriotik sangat melawat tugu negara masa hujan rintik.

Misi seterusnya, zoo negara.. krik krik krik

P/s.. so sorry. Update guna phone malas nak taip panjang2. Ehehe

Ujian. Bertabahlah wahai diri..

4 kritikan

Salam.. Baru je nak aktif balik blogging, dah kena stop balik. Stop sekejap sementara tunggu ada laptop lain.

Hari tu, rumah kena masuk pencuri. Habis la semua barang berharga dalam rumah. Tinggal TV je yang berharga dalam rumah skrg ni, yang lain pencuri tu dah rembat.

Sampai ke hari ni, perasaan takut tu ada bila berada di rumah. Kalau dah masuk bilik, mmg xkan jejak kaki ke ruang tamu lagi. Kalau dari luar rumah, nak masuk punya la berperang dulu dengan perasaan. Takut. Kot2 ada orang kat dalam. Sebalik pintu. Sebalik almari. Sape tahu kan... Bayangkan rumah kena masuk pencuri, xde sesapa yang perasan.. sekitar pkl 3 pagi baru perasan barang hilang. Tu pun sebab nak guna laptop. Kalau tak... Ntah bile baru perasan.

Polis pun pelik kami tak perasan ada barang hilang. Mane nak perasan, dia curi beg, barang dalam brg tu die susun elok je kat tepi. U know what i mean? Dia xselerakkan rumah. Dia amek elok je semua barang tanpa usik benda lain.

Macam mana dia masuk? Melalui dapur, since gril dapur berhampiran dengan walkway.. mahir.. and knowledgeable dengan structure rumah and persekitaran kediaman.. nape i cakap mcm tu.. sbb dia masuk guna pintu dapur macam biasa. He knows macam mana nak buka pintu dapur tanpa pecahkan or cungkil apa2. And the best part was dia keluar rumah melalui pintu depan tanpa rasa bersalah agaknya..

Dia curi.. laptop. handphone. Headphone. Cincin. Gelang. Rantai. Buku bank and saham. Hard disc. Jam tangan. Kunci rumah. Dan entah apa lagi yang kami masih xsedari..

Bila dapat tahu barang kami hilang, rasa macam lost. Terkejut mungkin. Nobody expect benda ni akan berlaku.. sape sangka, rumah tingkat 9, nak masuk entrance and lift pun kena guna access card, guards patrol every 2 hours, pun pencuri boleh masok.

Hati kami yakin pada satu, mesti orang dalam punya kerja. Sekian.

1..2..3.. Step by Step..

15 kritikan
Assalamualaikum dan Salam sejahtera.
Lamanya tak mengadap blog.
Bukan saje tak mengadap, tapi sebab rumah lama I internet tahap
nak sent wassap pun susah.

Sekarang I dah pindah..
Pindah tempat kerja..
dan pindah rumah..
Ambik angin baru la katakan..

InsyaAllah akan mengakifkan balik blog ni.. blogwalking.. blogrunning..
semua macam jenis blogging la..

Tapi kali ni post setakat ni dulu la ye.
hahaha
penat menghabiskan duit kat Member Day AEON Taman Maluri tadi.

Kita jumpa esok~


Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets