Alhamdulillah~ Rezeki

Makanan



Makanan


Sape tau makanan ni? Tak boleh google! :P


*haha dah habis baru ingat nak ambik gambar*



앱아 앨잇야
Previous
Next Post »

22 kritikan

Click here for kritikan
Nur Shafiq
admin
November 17, 2013 at 10:30 PM ×

kaki ayam dengan jeruk kurma haha

Reply
avatar
November 17, 2013 at 10:52 PM ×

the first pic tak tau. the second one macam.... kembayau? hihi..

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 17, 2013 at 10:53 PM ×

tak tahu.. nak google pun tak tau nak taip apa.. hehe..

Reply
avatar
Niesa
admin
November 18, 2013 at 8:29 AM ×

lala ngan buah dabey!haha..musim dabey kinek..nyaman eh..

Reply
avatar
November 18, 2013 at 9:35 AM ×

yg atas tu seafood...ape tah nama dia...etak..? eh, yeke..? yg bawah tu dh macam sunsweet je..hikhik

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 18, 2013 at 9:50 AM ×

Shafiq salah.. hahaha

Anne haha.. kalau search jenis2 makanan tu mungkin jumpa :P

Niesa hahha. yala musim dah.. best na mun diam sibu eh

Sally salah sally.. salah :P

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 18, 2013 at 9:50 AM ×

fae kembayau? first time aefa dgr hihih

Reply
avatar
November 18, 2013 at 9:58 AM ×

No 1 : Pahat.
No 2 : Takde idea. Hahahaha

Jawapan dia apa ?? ^^

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 18, 2013 at 10:08 AM ×

Nadia haha.. no satu betul.. tp kitorg panggil ambal. no dua.. buah dabai~ kalau tak silap takde kat sana :D

Reply
avatar
Izzaty Azma
admin
November 18, 2013 at 11:59 AM ×

buah dabey! lamak dah sik nangga buah dabey tok

Reply
avatar
November 18, 2013 at 12:25 PM ×

first time akak tengok.. buah dabai tu akak ada terbaca dalam entri blogger cik akak (blog madah cinta).. unik semuanya.. :D

Reply
avatar
November 18, 2013 at 12:58 PM ×

yg pic pertama tu x pasti apa. yg kedua tu dabai..hihi..kami d lawas panggil kembayau. :p

Reply
avatar
November 18, 2013 at 1:14 PM ×

oho! yg bawah tu buah dabai rupanya,hehe :) saya ada baca satu entry kat blog cik akak pasal buah dabai ni...katanya,sekarang ni musim,hihi...bolehla akak pos sikit buah dabai tu kat saya :p tak pernah rasa lagi

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 18, 2013 at 5:22 PM ×

buah dabey kmk dah penah dengar tapi x penah nangga gik.. ya la buah dabey owh? hehe..

Reply
avatar
asha hana
admin
November 18, 2013 at 8:06 PM ×

yg atas tu mcm kaki ayam. haha tak tahu la dear. tak pernah tengok pown. uhuhu

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 18, 2013 at 10:52 PM ×

yang first tu ika pernah tengok, family order masa kitorang pi makan kat satu restoren ni berdekatan pantai..tapi ika tak tahu namanya hewhew

yang second, tak tahu apa, nampak macam buah..hohoho

Reply
avatar
Ainim Suju
admin
November 19, 2013 at 12:15 AM ×

yang atas tu kakak saya pernah beli tapi kami tak makan cuma dia kata rasanya macam kerang

Reply
avatar
Pha Is
admin
November 19, 2013 at 12:16 AM ×

mcm kurma pun ader..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 19, 2013 at 2:34 AM ×

Normi hehe ambal/pepahat dan buah dabai/kembayau

Izzati haha musim nektok :D

Mizz Aiza hehe tengah musim skrg ni kak :D

Ima hehe.. 1. Ambal/pepahat.. okey! tq.. baru tau :D

Fatanah aah tengah musim.. kat tempat cik akak tu murah.. sbb buah tu mmg tumbuh kat situ..

Anne Aok. yala buah dabey.. best mun diam sibu. murah2 jak -.-''

Hana haha ape pulak kaku ayam.. seafod la.. ambal/pepahat.. dgn buah dabai :D

Ika hhii.. seafood... ambal/pepahat.. :D

Ainim aah mcm kerang.. :D

Pha Is hehe.. bukan2~~ :D

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 20, 2013 at 9:06 PM ×

tau yang atas tu je,pepahat sebab pernah tgk blogger eyriqaz makan kat bagan lalang tak silap,heee

bawah tu buah dabai?1st time dgr...:)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 21, 2013 at 1:56 AM ×

Nana aah buah dabai.. skrg tgh musim. jadi kat sarawak ni tgh melambak gn buah ni je hehe

Reply
avatar