Bertaburan Di Muka Bumi

Cuba teka apa yang bertaburan di muka bumi tu?
:D
Ada lagi segmen teka meneka ni. :P

Sebenarnya, yang bertaburan tu adalah widget di blog ini.
Sebelum kawan-kawan mencari,
baik Aefa terangkan terlebih dahulu.

Kedudukan Widget
Post Pendek

Sesetengah widget tidak muncul di laman utama.
Sesetengahnya pula hanya muncul di post page.
Side-by-side widget di bahagian bawah tu automatik.
Bila post pendek, widget tersebut akan lepak di bawah entry.
Bila post panjang, dia akan kembali ke kedudukan asal.
Ini memudahkan pembaca.
Jadi tak perlulah scroll sampai ke bawah hanya untuk mencari widget tersebut.

Kedudukan Widget
Post Panjang

Nuffy pun telah di pindahkan.
Takde floating lagi.
Sebab semalam ahkak ctfand bagitau nuffy yang floating tu mengganggu.
Bagi yang view guna screen kecil, memang iklan tu agak mengganggu.
Sebab template ni bukan fixed.
Template ni flexible ikut screen resolution pembaca.
Jadi untuk keselesaan, Aefa pindah kembali ke kedudukan asal.

Ok tu je.
Sekarang tengah buat kerja-kerja belakang tabir.
Kalau berlaku sesuatu yang tak dijangka tu,
paham-paham la ye. hehe :D

Happy Blogging~


앱아 앨잇야

Previous
Next Post »

24 kritikan

Click here for kritikan
November 18, 2013 at 1:11 PM ×

oh,ingatkan apa yg bertaburan atas muka bumi ni,haha :) oh,macam tu..jadi entry ni kira post pendek la sebab widget tu lepak bawah entry ni,hehe :)

Reply
avatar
November 18, 2013 at 2:24 PM ×

eh dh berwajah baru sejak bila ni ?

Reply
avatar
November 18, 2013 at 2:55 PM ×

wah...blog berwajah baru
dik jom Join Mini GA akak..
http://www.kisahsidairy.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b_18.html

Reply
avatar
ros_reeza
admin
November 18, 2013 at 3:00 PM ×

oh, Ros baru je tukar iklan nuff tu jadi floating.. dulu tak.. mengganggu ek..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 18, 2013 at 3:25 PM ×

Fatanah aah.. ni entry pendek. sbb tu dorg lepak kat bwh tu hihi

Kak Lieya baru tukar semalam hihi

Kak Ferd insyaAllah.. nanti Aefa join ye kak :)

Ros yup floating ni mengganggu kalau org view guna screen kecik. ros try restore down window ros tu. dari situ boleh nampak :)

Reply
avatar
November 18, 2013 at 3:58 PM ×

amboih! bersungguh dia..hahaha :D

Reply
avatar
Niesa
admin
November 18, 2013 at 4:37 PM ×

nang kejap jak ktk nuka semua bnda ya eafa?mun kmk maok terkial2 kali molah bnda ya semua..huhu

Reply
avatar
fatin wawa
admin
November 18, 2013 at 5:24 PM ×

blogwalking dan follow sini.. jemput singgah ke blog saya ye.:)

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 18, 2013 at 6:17 PM ×

still under maintenance lagi la ni eh? slow2 bt maintenance eh? hehe

Reply
avatar
November 18, 2013 at 6:26 PM ×

blog skrg nmpk simple dan tersusun :)

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 18, 2013 at 6:54 PM ×

wahhhh, perubahan drastik kat blog aefa :)

Reply
avatar
asha hana
admin
November 18, 2013 at 8:03 PM ×

dah tak boleh komen dekat google lg ke? hehe tp siyes blog aefa cantik. sejak bilakah ? :D

Reply
avatar
November 18, 2013 at 8:46 PM ×

wah dear aefa ku cyg..transformasi yang wow !! #sukesukesuke.. pandainyer dia edit.. :)

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
November 18, 2013 at 10:37 PM ×

Wahh blog dah nampak makin teratur lah

Reply
avatar
Vee Lea
admin
November 18, 2013 at 11:55 PM ×

Kmk blur indah ehh!! Hahaha ..

Reply
avatar
Pha Is
admin
November 19, 2013 at 12:14 AM ×

bleh plak widget tu main pindah2 yer.. hebat betol.. hehe

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 19, 2013 at 2:17 AM ×

Sally mesti la. mane boleh main2 :P

Niesa Take time juak.. hahaha.. kmk rajin ngaco coding blog :D ya kmk eran dolok kmk sikmok ambik computer science haha

Fatin tq :)

Anne aok.. tp keja2 disebalik tabir jak.. xnmpk gilak hehe

Fae tq syg~ :D

Ika hehe.. ahad xramai yg online.. jadi senang nk fokus kat blog :D

Hana aah tak boleh dah. :( tq~ semalam tukar hehehe

Lilynn time kasih akak :D

Afiqah tq :D

Vee hahha blur indah~~

Ainim TQ :)

Pha Is hehe die cam floating.. boleh tukar2 :D

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 19, 2013 at 3:45 AM ×

Semoga terus sukses.. :)

Reply
avatar
OhSemmm!
admin
November 19, 2013 at 7:24 AM ×

blog yg menarik..jom lawat:
http://clixhost.com/ohsemmm/shaheizy-sam-ditanam-hidup-hidup/

Shaheizy Sam kna tanam hidup2? Baca kisah selanjutnya di blog kami. OhSemmmm!

Reply
avatar
Invisible Me
admin
November 19, 2013 at 9:31 AM ×

Untuk kebaikan bersama. Rasa macam lajulah template baru ni :)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 20, 2013 at 1:44 AM ×

Khir tq :D

IM hehe.. tgh usaha nk kurangkn load lagi :D

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 20, 2013 at 9:02 PM ×

oo..tak bagusla aefa ye buh iklan floating gitu..huhu...

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 21, 2013 at 2:01 AM ×

Nana boleh letak. tapi kena ada button utk close iklan tu :)

Reply
avatar