Bertaburan Di Muka Bumi

Cuba teka apa yang bertaburan di muka bumi tu?
:D
Ada lagi segmen teka meneka ni. :P

Sebenarnya, yang bertaburan tu adalah widget di blog ini.
Sebelum kawan-kawan mencari,
baik Aefa terangkan terlebih dahulu.

Kedudukan Widget
Post Pendek

Sesetengah widget tidak muncul di laman utama.
Sesetengahnya pula hanya muncul di post page.
Side-by-side widget di bahagian bawah tu automatik.
Bila post pendek, widget tersebut akan lepak di bawah entry.
Bila post panjang, dia akan kembali ke kedudukan asal.
Ini memudahkan pembaca.
Jadi tak perlulah scroll sampai ke bawah hanya untuk mencari widget tersebut.

Kedudukan Widget
Post Panjang

Nuffy pun telah di pindahkan.
Takde floating lagi.
Sebab semalam ahkak ctfand bagitau nuffy yang floating tu mengganggu.
Bagi yang view guna screen kecil, memang iklan tu agak mengganggu.
Sebab template ni bukan fixed.
Template ni flexible ikut screen resolution pembaca.
Jadi untuk keselesaan, Aefa pindah kembali ke kedudukan asal.

Ok tu je.
Sekarang tengah buat kerja-kerja belakang tabir.
Kalau berlaku sesuatu yang tak dijangka tu,
paham-paham la ye. hehe :D

Happy Blogging~


앱아 앨잇야

You Might Also Like

24 kritikan