CAPTCHA

CAPTCHA

Apa itu CAPTCHA?
Completely Automated Public Turing Test To Tell Computers and Humans Apart

CAPTCHA ini penting untuk mengelak daripada komen-komen SPAM
melambak-lambak di blog anda.
Aefa tak guna CAPTCHA di ruangan komen blog Aefa.
Sebab Aefa rasa benda ni melecehkan.
Tapi so far. Alhamdulillah takde SPAM :)
Mungkin sebab blog tak pemes SPAM pun tak singgah hahaha

Selalunya bila jumpa CAPTCHA ni Aefa terus batal niat nak komen.
Annoying~
Terus pindah blog lain.
Bukan sombong. Tapi CAPTCHA ni yang mematahkan semangat nak bagi komen.

Oklah. Itu je nak cerita kali ni. muahahaaha
Sebab tadi jumpa blog yang ade CAPTCHA ni.
Rasanya perlu disable kot CAPTCHA tu.
Sebab awak kan dah enable comment moderation :)
Kalau ada SPAM, tak perlu publish komen tu.
Gittew :D
Pendapat saya je~


앱아 앨잇야
Previous
Next Post »

14 kritikan

Click here for kritikan
KIKIRIE™
admin
November 15, 2013 at 2:17 PM ×

setuju! tp mcm mn nk tau comment tu spam ke idak?

Reply
avatar
November 15, 2013 at 2:18 PM ×

betul tu. setuju! kadang2 tu bila nak blogwalking utk peserta giveaway, ramai sgt yg guna comment moderation ni. sye selalu tersilap taip code, last2 tekan butang (X) terus xD

Reply
avatar
November 15, 2013 at 2:20 PM ×

aefa, betul tu dear.. tp mayb owner blog tak tau pasal kewujudan spesies ni.. mcm sis mase memula create blog ni dear,, harap info ni membantu new blogger..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 15, 2013 at 2:39 PM ×

@Kikirie kan. hihi SPAM? selalunya komen yang takde kaitan. so far aefa da dpt 2 3 SPAM. in English.. dan link dia pun berbeza dengan link blog/google+ :)

@Mazni tu lah.. kdg2 susah sgt nk baca captcha tu :(

@Lilynn betul kak.. kdg2 owner sendiri tak perasan blog dia ada captcha ni.. :)

Reply
avatar
Niesa
admin
November 15, 2013 at 3:00 PM ×

setuju..kdg2 rasa malas nk komen gara2 ada bnda alah ni..sgt2 annoying!lagi2 kalau kita silap masuk jwpn..haiss

Reply
avatar
ct aman
admin
November 15, 2013 at 4:26 PM ×

betul tu...kdang2 jadi trbantut nak komen...sbb dek capthcha ni...-,-

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 15, 2013 at 5:00 PM ×

haha.. ingatkan aefa nak letak captcha kat komen.. risau dah anne.. anne memang tak suka captcha2 ni.. leceh.. tapi kalau rajin, anne komen jugak wlaupun ada captcha.. rajin kan anne? hahaha..

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 15, 2013 at 5:11 PM ×

setuju sangat aefa!kadang terpaksa jela type jugak word2 tu,huhu

Reply
avatar
November 15, 2013 at 5:41 PM ×

betul tu melecehkan.. kalo fae baik hati fae proceed je komen..

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 15, 2013 at 8:44 PM ×

ahahaha, benda ni masalah kat orang-orang yang rabun macam ika ni laa jugak sebenarnya, dah laa rabun, nak kena type huruf2 bersambung tunggang terbalik kabur bagaii tu memang failed --'

Reply
avatar
November 15, 2013 at 9:12 PM ×

captcha mmg sgt menyakitkan hati.

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 16, 2013 at 1:19 AM ×

@Niesa tu la.. silap masuk jwpn mmg buat angin satu badan hehe

@ctaman hehe.. kan.. terus takde mood nak komen..

@Anne hahaha.. rajin la tu.. aefa kalau entry best je aefa sanggup komen.. :P

@Nana kan nana! nombor senang la bace. huruf lintang pukang tu yg payah

@Fae tu la fae.. kdg2 komen jugak walaupun ade captcha ni..

@Ika haha kesian.. aefa yg tak rabun pun susah payah nak tengok huruf tu hehe

@Sally tu lah! sakit hati makcik~

Reply
avatar
November 16, 2013 at 2:25 AM ×

Betul2..ada captcha ni..nk komen pun lama je tnggu..t,bh bila tenet lmbab..huhu..dah la rabun plak tu..3 kli try bru betul..mmg sedih la..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 16, 2013 at 10:39 AM ×

@Adrianna heheh.. tu la.. yg rabun mmg payah la nak isi.. -.-''

Reply
avatar