Kahwin

Ini kisah lama dahulu.
Kat Melaka..

Pantai
Gediks kan :P

Tahun lepas Aefa, Ziera, Yan, dan Izan,
ikut Mek pergi majlis kawen kawan dia.
Kat Kampung Hailam, Masjid Tanah.

Di pendekkan cerita masing-masing tak tahu rumah pengantin katne.
So SESAT adalah satu sinonim bagi situasi begini.

Sepatutnya tak sesat sebab kitorang de guna peta n GPS.
Tapi... nama pon amatur kan.
Canggih mane pon teknologi, kalau tak pandai pakai
memang confirm salah jalan jugak lah!

Kitorang salah masuk simpang kat satu bulatan tu.
Condifent Confident je jalan terus ikut laluan tu.
Rupa-rupanya salah!
Nasib baik tergerak hati nak tanya orang kampung tu.
Kalau tak memang berkenduri di jalanan la kitorang.

Alhamdulillah. Selamat jugak sampai ke kampung Hailam tu.
Luas jugak pengalaman jalan-jalan jauh camni.
Dapat la cuci mata. Eh?

Kampung Hailam
Tadaaa.. Bukti nih.. hee

Pengantin
Tahniah buat kedua mempelai

Pengantin
Dapat bergambar gn pengantin huhuu
Before balik ke bandar semula
sempat jugak singgah kat Pantai Klebang.
Tengok orang main wau..
Main2 dengan air..
Melukis di pasir..
Akhirnya terhasillah...

Art
Art yang tak berapa nak menjadi haha

Okey.
Sekian.

**nak g kampung len plak. lalalala**
13/07/2012



앱아 앨잇야
Previous
Next Post »

21 kritikan

Click here for kritikan
missSenget
admin
March 25, 2012 at 11:28 AM ×

nanti turn aefa, jgn laa jemput kitorg...walaupn mcm jauh kan.. hihih..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
March 25, 2012 at 11:32 AM ×

jgn jemputt??? ishh.. hahaha.. ye2.. nanti jemput advance 6 bulan spy xde alasan xdpt beli tiket g s'wak kan :P

Reply
avatar
Ziera Ieyah
admin
March 25, 2012 at 12:35 PM ×

macam tipu je gmbo yg first tu hehehe

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
March 25, 2012 at 1:44 PM ×

ops... terkantoi sudaaa hohoo

Reply
avatar
Rain
admin
March 25, 2012 at 11:05 PM ×

amik berkat.. nanti merasa debar jadi pengantin hehe

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
March 26, 2012 at 9:05 AM ×

hehe.. tu la kan.. huhu

Reply
avatar
miralily
admin
March 26, 2012 at 9:06 AM ×

time kaseh kerana meng edit saya dgn begitu gedik sekaliiiiiiiiii....maceh..maceh..maccehhhhhh

Reply
avatar
November 20, 2013 at 11:48 AM ×

main kawen kawen pulak..pantai klebang dah cantik...suka pergi sana,.sambey cuci mata...

Reply
avatar
November 20, 2013 at 1:04 PM ×

makcik bila kawen..? nak tempah tiket flight ni!

Reply
avatar
asha hana
admin
November 20, 2013 at 1:21 PM ×

masjid tanah? rindu gila nak lepak sana. :(

Reply
avatar
Pha Is
admin
November 20, 2013 at 2:10 PM ×

tuan blog bila lagi.

Reply
avatar
November 20, 2013 at 2:54 PM ×

Datang la mlk lg..bleh dating2 mkn kupang kat pntai klebang..hehe.. :)

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
November 20, 2013 at 3:19 PM ×

Boleh pulak sesat ye walaupun dah ada gps..

Kak aefa ditag :

http://afiqahadzan.blogspot.com/2013/11/novel-giveaway-by-hanis-masturina.html

Reply
avatar
November 20, 2013 at 3:43 PM ×

lain mcam jer nama kampung tu..hehe..tapi kalau kalau sesat ramai2 nie bg sy seronok..seronok dapat gelakkan siapa yang paling confident..hahaha

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 20, 2013 at 4:14 PM ×

aefa punya wed nti jgn lupa jemput ika ya, beritahu awal2 tau ihiks ;)

Reply
avatar
Amanina Mads
admin
November 20, 2013 at 8:47 PM ×

nampak disitu angin bertiup kencang.. hehehe. kalau kt pantai mmang suka lukis2. hihi

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 20, 2013 at 8:49 PM ×

ololo...tomeynya pengantin:)

eh mana satu aefa tu,tak cam,heee

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 21, 2013 at 2:34 AM ×

Kak Ferd tu la.. mmg plan nak lepak kat klebang lagi ni ehe

Sally belum lagi.. tak cukup duit lagi ni hahah

hana hehe.. g la lepak~ hihi

Pha Is haha.. blom.. lambat lagi :D

Sya haha.. ok! nanti aefa dtg! ~

Afiqah masing2 buta GPS.. camtu la hehe

Azlan kan.. seronok sesat ramai2 ni.. boleh wat hiburan seoanjang perjalanan hehe

Ika InsyaAllah.. belum lagi la yang.. banyak belum selesai haha

Amanina kan.. aktiviti conteng2 atas pasir tu mesti ade. :D

Nana Aefa putih+purple hehe

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 21, 2013 at 3:07 AM ×

Alhamdulillah.. x lama lg giliran tuan blog pulak.. aamiin.. :) :)

Reply
avatar
November 21, 2013 at 9:16 AM ×

hehe,saya pun bukannya terer sgt guna GPS semua tu,haha :D amboi,akak bila pulak? :p

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 21, 2013 at 10:16 PM ×

Khir hehe.. aminn.. tp lambat sket kot :D

Fatanah akak belum lagii dik.. sabar ye hehe

Reply
avatar