Kimbab & Snek Versi Malas

Hello~~
Hari ni tiba-tiba nak makan ala-ala korea gitu~
Tetapi.. tak cukup bahan. sobss..
So Aefa campak je apa yang ada..
Ubah-ubah bahan masakan tu.
Sepatutnya guna ayam dan daging,
Aefa tukar jadi hotdog dan ketam.

Dan terhasilah~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Snek
Snek yang di Melayu kan haha

Kimbab
Kimbab versi malas

Haha.. Nampak tak semua main campak je.
Kimbab pun pelbagai saiz.
Snek tu jadi macam papadom plak :D
Tambah dengan cheese dan thousand island.
Jadi bahan-bahan kat atas tu melekat kat atas kulit dumpling :D
Previous
Next Post »

23 kritikan

Click here for kritikan
Asha Lya
admin
November 20, 2013 at 3:39 PM ×

ok la juga tu tetap ada ala2 korea kat situ :)

Reply
avatar
November 20, 2013 at 3:41 PM ×

Dalam malas pun rajin. :D

Reply
avatar
November 20, 2013 at 3:42 PM ×

amboi....korean food gitu..nak sikit..

Reply
avatar
November 20, 2013 at 3:46 PM ×

walaupun versi malas tpi nampak mcm sedap jee. siap letak cheese cair lagi. nak rasa boleh? xD saya tak makan lagi huhu

Reply
avatar
November 20, 2013 at 4:06 PM ×

kimbab tu mcm pizza ke..?

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 20, 2013 at 4:09 PM ×

wahhhh, terbaik ni aefa,
share laa resepi nanti hewhew

Reply
avatar
November 20, 2013 at 4:33 PM ×

janji dapat feefeeeling korea...jom g makan jom..? sally belanja..hahaha...ingat nak g blk ni..hahaha

Reply
avatar
Fizah Mohd
admin
November 20, 2013 at 4:41 PM ×

oklah tu nampak sedap :)

Reply
avatar
ZalinZalina
admin
November 20, 2013 at 4:48 PM ×

Malam tadi baru tengok Barefoot friends diorang masak Kimbab...anak kak ina teringin la nak buat kimbab ni..aiseymen ibunya tak reti nak buat..he he..pandai awak buat yek :)

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
November 20, 2013 at 4:51 PM ×

Wahh makanan ala korea tu ..

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 20, 2013 at 5:58 PM ×

amboi aefa.. mood korean2 hari tok owh.. menu kmk hari tok nasi bungkus jak.. x dapat masak, gas habis.haha..

Reply
avatar
November 20, 2013 at 6:42 PM ×

nampak sedap je,hehe :D amboi, bagi saya sikit,hehe :)

Reply
avatar
November 20, 2013 at 6:55 PM ×

xpe aefa , yg penting berani mencuba resepi mix and match ;)

Reply
avatar
November 20, 2013 at 7:30 PM ×

simple dan npk sedap tu..

Reply
avatar
Amanina Mads
admin
November 20, 2013 at 8:45 PM ×

nampak sedap la efa.. nyum2 :)

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 20, 2013 at 8:46 PM ×

wah...apa rasanya aefa?nana tak pernah makan,hihi....

p/s:bestla blog aefa berwajah baru ni,lain dari lain:)

Reply
avatar
November 21, 2013 at 12:12 AM ×

owh..ini makanan korea ker??nampak macam menarik..hehehe...rasanya macam mana??

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 21, 2013 at 2:20 AM ×

Asha tu la haha

Nadia haha.. jadi bukan malas sepenuhnya ;P

Kak Ferd mai sini :P

Mazni hehe.. esok wat lagi. meh la sini :D

Fatin eehhe boleh laa hahah

Shila kimbab mcm sushi la syg~

Ika haha.. men tikam2 je ni ika.. :D

Sally haha.. prektis wat utk kim tan :P :P

Fizah hehe tq :)

Zalina aefa pon suke tgk barefoot friend kak! hehe.. kalau ada snek2 simple tu aefa akan salin resepi die hehe

Afiqah hehe meh makn :D

Anis boleh la ahha

Anne iboh masak.. beli kat luar jak senang :P

Fatanah esok akak wat utk adik :D

Fae kan.. tak boleh nk ikut resepi dorg sangat :D taste berbeza heeh

Fiza hehe. tq :D

Amanina hihi tq :D

Nana rase die? sedap laa ahaha kena puji diri sndiri ni :P

Azlan rase die errr susah nak explain hehe.. esok nk wat lagi :D

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 21, 2013 at 3:36 AM ×

Nampak sedap.. menabung churp2 sini.. :)

Reply
avatar
plain83
admin
December 16, 2013 at 1:56 AM ×

eh ok la tu, mesti sedap kan? ^^

Reply
avatar