Pasar Satok aka Satok Sunday Market

Hari ni hari Sabtu.
Sedih petang ni ada Super Show 5 yang Aefa tak dapat pergi!

Super Show 5 - Malaysia
Super Show 5 - Malaysia
kan dah cakap.
Setiap entry hari ni mesti sedih permulaan dia. :D

Siapa yang pernah jalan-jalan di Kuching mungkin 
pernah pergi ke Pasar Satok ni.
Dulu pasar ni terletak di kawasan Satok,
tapi sekarang dah dipindahkan ke Kubah Ria.

Pasar ni dibuka setiap petang Sabtu dah pagi Ahad.
Sekitar jam 3 petang dah boleh la membuang duit kat situ.
Ahad pulak buka awal pagi dan tutup sekitar waktu tengah hari.

Ade apa dengan Pasar Satok?
Bahan mentah
Pakaian
Kraftangan Sarawak
Ikan Terubok
Kek Lapis
Bunga
Haiwan peliharaan.
dan macam-macam lagi.

Kaum lelaki jangan risau.
kalau tak minat shopping,
boleh la duduk minum di bangunan bersebelahan.
Biarkan sahaja kaum perempuan dengan hobi mereka :)

Aefa jarang pergi.
Sebab malas nak cari tempat parking.
Selalunya penuh.
Yang menumpang senang la.
Yang memandu ni sakit hati.
Ok sekian sahaja
entry untuk menenangkan hati ini :D




앱아 앨잇야

BJ9GSPGF72C8
Previous
Next Post »

20 kritikan

Click here for kritikan
Afiqah Adzan
admin
November 23, 2013 at 3:45 PM ×

Wah baru tahu rupanya pasal pasar ni

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 23, 2013 at 4:02 PM ×

Afiqah hehe.. yg dok kuching tau la pasar ni :D

Reply
avatar
November 23, 2013 at 5:02 PM ×

Uik..aefa..jangn sedey2..tak dpt g tgk suju tau..ptt smlm suju takde kat mama kan?smlm top sngguh kacak..hehe

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 23, 2013 at 5:18 PM ×

Sya stil kecewaaaa hohooo. GD ensem.. Lee Dong Wook ensem hihi..

Reply
avatar
November 23, 2013 at 6:41 PM ×

so, boleh phm kan camne sally masa tak dapat g konsert cnblue..? hahaha..


asyik sarawak jak...melaka pulak cerita!

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
November 23, 2013 at 7:43 PM ×

time diploma dolok hampir tiap2 mggu pegi pasar satok.. pastu lepak rah wisma satok makan waffle.. rindu pulak.. knak xda gamba owh? hehe..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 23, 2013 at 8:36 PM ×

Sally huhu.. boleh la rasa.. ni terlebih lagi.. bkimtan + RM + KJK + SUJU hukhukk
erkk.. melaka? alaa.. suh orang melaka la cite :P

Anne oh.. waffle magic bite kat satok ya? kmk suka juak hehe. gambar? mogok.. xda gmbr.. haha

Reply
avatar
November 23, 2013 at 9:17 PM ×

aefa nanti letak gambar sekali yer.. kak teringin gak nak tgk rupa pasar satok ni..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 23, 2013 at 9:29 PM ×

Lieya baik akak :D nanti aefa update :)

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 23, 2013 at 10:11 PM ×

macam menarik je ni pasar satok, teringin nak pergi sarawak --'

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 23, 2013 at 10:22 PM ×

Sedap juga ada jual kek lapis.. mmg faveret sy tu.. :)

Reply
avatar
ZalinZalina
admin
November 23, 2013 at 10:43 PM ×

Teringin nak pegi Serawak :)

Reply
avatar
asha hana
admin
November 23, 2013 at 10:48 PM ×

tak pernah sampai lagi sana. haha :D

#aefa la bawak hana jalan2 kat tempat aefa. :P

Reply
avatar
ctfand
admin
November 23, 2013 at 10:53 PM ×

Oo..pasar satok ni dulu tempat akak bertendang..hihi.. Kubah ria tu kat ne?

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 24, 2013 at 12:09 AM ×

lor,xabes lagi sedihnya,hihi....unik nama pasar ni:)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 24, 2013 at 11:32 AM ×

Ika meh la g sini~ tp aefa takde kat sini dah huhu

Khir ohoo.. minat ye.. aefa tak minat kek jhihi

Zalina meh2 jenajalan kat sini kak :D

Hana ahaha.. boleh je.. tp kena carik bile free la :D

Ctfand Kubah Ria ni di seberang sungai selepas Satok lama tu kak :D

Nana hehe.. dah tak sedih :D

Reply
avatar
November 24, 2013 at 4:16 PM ×

owh...saya tak pernah sampai sarawk lagi..maybe nanti kalau saya datang sarawak sy boleh masukkan this place dalam list tempat perlu dikunjungi..hehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 24, 2013 at 11:49 PM ×

Azlan hehe.. sabtu dan ahad je ada tau.. hari lain xde :D

Reply
avatar
ctfand
admin
November 27, 2013 at 11:38 PM ×

Hmm... Sik ingat kmk. Last akak kat kch tahun 2008..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 28, 2013 at 12:40 AM ×

ctfand eheh.. takpe kak.. nnti aefa letak pic pulak. kot la ingt kan :D

Reply
avatar