Pasar Satok aka Satok Sunday Market

Hari ni hari Sabtu.
Sedih petang ni ada Super Show 5 yang Aefa tak dapat pergi!

Super Show 5 - Malaysia
Super Show 5 - Malaysia
kan dah cakap.
Setiap entry hari ni mesti sedih permulaan dia. :D

Siapa yang pernah jalan-jalan di Kuching mungkin 
pernah pergi ke Pasar Satok ni.
Dulu pasar ni terletak di kawasan Satok,
tapi sekarang dah dipindahkan ke Kubah Ria.

Pasar ni dibuka setiap petang Sabtu dah pagi Ahad.
Sekitar jam 3 petang dah boleh la membuang duit kat situ.
Ahad pulak buka awal pagi dan tutup sekitar waktu tengah hari.

Ade apa dengan Pasar Satok?
Bahan mentah
Pakaian
Kraftangan Sarawak
Ikan Terubok
Kek Lapis
Bunga
Haiwan peliharaan.
dan macam-macam lagi.

Kaum lelaki jangan risau.
kalau tak minat shopping,
boleh la duduk minum di bangunan bersebelahan.
Biarkan sahaja kaum perempuan dengan hobi mereka :)

Aefa jarang pergi.
Sebab malas nak cari tempat parking.
Selalunya penuh.
Yang menumpang senang la.
Yang memandu ni sakit hati.
Ok sekian sahaja
entry untuk menenangkan hati ini :D




앱아 앨잇야

BJ9GSPGF72C8

You Might Also Like

20 kritikan