Ragam Seorang Kawan

Kawan ada macam-macam ragam.
  • Ada yang baik dengan kita. Sentiasa ada bila kita perlukan mereka. Kadang-kadang sampai orang lain salah paham dan pandang serong.
  • Ada yang baik dengan kita sebab dia perlukan kita. Bila kita tak diperlukan lagi. Bye bye~
  • Ada pulak yang expect kita sentiasa buat baik pada dia walaupun dia tak buat apa-apa untuk kita. 
For me, 3 golongan ni akan dapat layanan yang berbeza. Kalau awak golongan yang ketiga, awak rasa awak layak dapat first class layanan dari saya sepertimana saya treat golongan yang pertama?

Aefa nak taip panjang-panjang, tapi sekarang memang tengah beremosi. Tak suke dengan kejadian yang baru berlaku. Jadi, for u~ yes u! I believe if you read this you will not like it. I have no intention whatsoever of wasting my time n energy on a friend like you. 

So.. A short message for you, GROW UP


p/s: yang tak berkenaan, tolong jangan terasa. :D


If I treated you the way you treated me, you would hate me.

앱아 앨잇야
Previous
Next Post »

18 kritikan

Click here for kritikan
Asha Lya
admin
November 6, 2013 at 3:46 PM ×

betul tu aefa ada mcm2 ragam kawan...tak mengapa kita faham :)

Reply
avatar
November 6, 2013 at 3:55 PM ×

susah nak tahu isi hati orang kan. kadang-kadang kita dah buat baik pun disalah ertikan. huhu.

Reply
avatar
November 6, 2013 at 4:14 PM ×

Fiza berkawan dgn org yg nk kawan dgn Fiza.. satu jer Fiza pegang, kalau dia tak nk kawan pun tak rugi apa2 sbb kita tak minta makan dengan dia..

Reply
avatar
Acik Wawa
admin
November 6, 2013 at 4:34 PM ×

aefa ... tak kisah klau kite nak berkawan dgn sesiapa pon ... dan tak kisah laa perangai dia mcm mn ... baik atau buruk kawan tu terima seadanye ... tp aefa kena ingat ... kawan jgn terlalu RAPAT ... jgn smpai makan sepinggan, tidur sebantal ... kawan hanya sebagai peneman kita sahaja ... heee, itu pendapat akk laa

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 6, 2013 at 6:54 PM ×

Hehe.. Takpe.. Tadi emosi sbb ada kwn yg terasa bila aefa keluar dgn geng lain n dia xdjemput sama. Selalu je berlaku ni. Tapi yg aefa xsuke bile die lemparkn xpuas hati die tu kat org lain. Tu yg bengang dan membara je hati ni. Hehe.. Marah.. Sbb die melebihi had. Bg aefa, close mcm mana pun kite gn kwn2 kite, kite kene paham, kawan kite pun ade life die sendiri. takkan 24h nk berkepit. Tapi die xpernah paham. -.-''

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 6, 2013 at 7:41 PM ×

time kasih memahami :)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 6, 2013 at 7:43 PM ×

tu la.. susah nk puaskan hati semua org ni..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 6, 2013 at 7:45 PM ×

betull tu.. kalau die xnk kn aefa, aefa tak kisah.. tapi aefa xsuke bile die babitkn org lain..

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 7, 2013 at 1:35 AM ×

Mmg betul tu.. kita hanya dpt mengenal kawan bila time kita susah.. jngn sesekali kita lupa kan kawan yg ikhlas spt itu.. Semoga terus sukses.. :)

Reply
avatar
November 7, 2013 at 9:31 AM ×

"Ada yang baik dengan kita sebab dia perlukan kita. Bila kita tak diperlukan lagi."

always kena yang ni -_-''

Reply
avatar
November 7, 2013 at 1:11 PM ×

dear aefa.. tenang yer dear.. mmg macam2 jenis manusia, sebb kita x nampak apa dlm hati nyer.. bg sis, baik kita jauhkan diri dr org2 yg sebegini, klu kita kawan pun, akan menyakitkan hati kita saje,, tak rugi pun kita x berkawan dgn org yg negatif..

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 7, 2013 at 9:18 PM ×

berkawan banyak mengajar ika erti matang, sebab ika kenal macam2 jenis manusia, dari yang baik dan sebaliknya, masalah macam2 datang, fitnah, ada yang tak suka kita etc, yang memburuk2kan kita, macam2...yang baik kita jadikan sahabat, yang sebaliknya tu tak payah dilayan sangat

Reply
avatar
November 7, 2013 at 10:18 PM ×

no 3 tu memang boleh buat kita terasa..kekadang memang ade orang yang jenis tak nampak apa yang orang lain dah buat untuk dia..hopefully ur fren akan berubah satu hari nanti...

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:35 AM ×

Aminn.. InsyaAllah takkan lupa mereka yang ikhlas berkawan dgn kita :)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:37 AM ×

haha. same lah.. -.-'' tapi tak kisah dah org buat cmtu. yg wat sakit ati bile die pertikaikan kenapa kite selalu baik gn org lain. ish.. sakit ati. bagi penampo baru die tau heheh

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:39 AM ×

sbb hubungn yg dah lame aefa cuba pertahankan.. :( aefa akn cuba kurangkan bergaul dgn mereka..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:41 AM ×

tu la ika. aefa akn cuba kurangkan pergaulan dgn mereka2 yg cmni..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:43 AM ×

Aefa pun harap dia sedar dan berubah.. dia dah cukup dewasa untuk menilai sendiri diri dia..

Reply
avatar