Tutorial : Letak Iklan Bawah Header

Ok kali ni tutorial khas untuk ahkak ctfand :)
Ahkak nak letak nuffy beliau kat bawah header seperti di bawah ni.

Tutorial



Ok. Mula-mula pergi ke Template.

Tutorial 



Kemudian Edit HTML.

Tutorial 


Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

Tutorial 



Kotak SEARCH mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah.

Tutorial 



Kemudian, taip </header dalam kotak search dan tekan ENTER

Tutorial 

Dah jumpa </header dalam kotak coding?
Kemudian masukkan kod nuffy sebelum </header.
Sila preview sebelum save template :)

Selamat Mencuba :D


앱아 앨잇야
Previous
Next Post »

11 kritikan

Click here for kritikan
Kin Naz
admin
November 16, 2013 at 8:26 PM ×

aefa, camne buat donate churp2 tu menarik plak. ajar sikit

Reply
avatar
November 16, 2013 at 8:41 PM ×

perkongsian yang bermanfaat adik.. :D

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
November 16, 2013 at 9:56 PM ×

Nice tutorial .. Really useful

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 16, 2013 at 9:57 PM ×

T kasih diatas perkongsian.. t kasih.. :)

Reply
avatar
November 16, 2013 at 10:00 PM ×

Aefa klu pki tab pun leh wat cenggini kan?sbb yg sya buat tu sya letak kat layout je.tu ttp abes tajuk entry tu..huhu..laptop takde

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 16, 2013 at 10:26 PM ×

@Kinah done :D

@Mizz Aiza time kasih akak :)

@Afiqah Adzan tq :)

@Khir sama-sama :)

@Adrianna td aefa reply kat cbox. takut xperasan hehe.. iklan yg bhgn atas tu mmg kena edit template dia. kalau guna layout mmg lain sket. rasanya boleh je guna tab. aefa tak pernah cube heee :D

Reply
avatar
ctfand
admin
November 16, 2013 at 10:33 PM ×

wkwkwkwk..tqvm aefa.. bila baby hani tido ahkak try buat guna laptop. Most of d time ahkak online guna BlackBerry.. tq sgt2 :))

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 17, 2013 at 12:36 AM ×

rajin sangat aefa buat tuto :)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 17, 2013 at 10:02 AM ×

@ctfand same2 akk :)

@Ika aefa wat tuto kalau ade request je ika :D

Reply
avatar
Aniq Bukhary
admin
February 1, 2014 at 6:29 PM ×

Saya try tuto nie.. tp iklan yg saya nak letak kat bawah header tu ada kat atas header plak.. macam2. saya try lg nti :)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
February 2, 2014 at 2:31 AM ×

oh..iklan tu mmg kena letak betul2 sebelum /header tu.

Reply
avatar