Tutorial : Letak Iklan Dalam Entry

 Tadaa.. Tetiba buat tutorial kan. hehe
Aefa buat ni khas untuk Cikgu Norazimah.
Harap cikgu paham apa yang Aefa sampaikan ni ye.
Aefa tak mahir sangat coding ni.
Try and error :D


1. Langkah yang pertama, dari dashboard blogger, click "Template"

Tutorial 




2. Kemudian click "Edit HTML"

Tutorial 

3. Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

Tutorial 



Mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah ini.

Tutorial 



4. Search "post-footer-line-3" . Dah jumpa? Scroll ke atas sedikit dan cari "post-footer-line-1" .

Tutorial 
Kemudian paste kan kod iklan Nuffnang sebelum "post-footer-line-1". Preview dan save :)




Selamat mencuba. :D

앱아 앨잇야


Previous
Next Post »

18 kritikan

Click here for kritikan
Khir Khalid
admin
November 8, 2013 at 1:27 AM ×

Org mcm sy ni kena slow2 fahamkan.. thanks sharing ye.. :)

Reply
avatar
Scha Nazri
admin
November 8, 2013 at 2:14 AM ×

Hurmm. Tak jadi lah :(

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:30 AM ×

die ada tulis error die ape?
make sure search post-footer-line-3.. bukan post-footer-line-1

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 8, 2013 at 2:34 AM ×

hehe.. aefa pandai basic2 je.. suke mencuba.. :)

Reply
avatar
November 8, 2013 at 8:30 AM ×

akak dah jadi balik...hehehehe...

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 8, 2013 at 3:48 PM ×

tak berani nak buat takut salah coding, dah laa ika ni sengal sikit kadang2 haha
dah salah coding nanti menggelabah hewhew

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 8, 2013 at 4:31 PM ×

haritu ada jugak blogger tanya nana,tapi nana da lupa buat macam mana,hihi....

Reply
avatar
Eyma Balkish
admin
November 8, 2013 at 9:19 PM ×

Nanti saya akan cuba. Tutorial ini saya tidak pernah cuba lagi. Harap-harap menjadi....:)

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 9, 2013 at 1:05 AM ×

hehehe :P akak master lah bab coding ni~

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 9, 2013 at 1:06 AM ×

ahhaa.. ika takde blog utk test coding2 ni ke? wat la stu blog.. senang nak cube try test :D

Reply
avatar
November 9, 2013 at 1:07 AM ×

There is something about the tenor of relationships within a religious community that makes it the best tutorial in citizenship and good neighborliness.

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 9, 2013 at 1:09 AM ×

haha tu la.. aefa pon selalunya lupa dah aefa usik code yg mane satu.. ni pun kebetulan aefa baru2 je edit hihih

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 9, 2013 at 1:10 AM ×

semoga berjaya :) try and error ye :D

Reply
avatar
Nur Fajar
admin
November 9, 2013 at 9:21 PM ×

patutlah slama ni asyik error je..sbb ctrl+F sya yg 1st bukan 2nd..now,dah okay dah.thanks =)

Reply
avatar
November 9, 2013 at 11:20 PM ×

thanks yer bagi tutorial, kena try ni, kalau dah jadi CN inform yer..hehe

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 11, 2013 at 1:15 AM ×

Nur Fajar hehe.. tahniah~ :D

CN hehe.. gud luck cikgu :)

Reply
avatar
Pha Is
admin
November 11, 2013 at 12:16 PM ×

ni mesti klik iklan masyuk je.. saya letak kat selepas setiap entri..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 12, 2013 at 11:30 AM ×

Pha Is hehe.. saje tukar2 tempat.. xde la masyuk sgt. cukup makan je :D

Reply
avatar