Tutorial : Letak "Pages" di Blog

Tutorial ni untuk anak buah Aefa yang sedang berjinak-jinak dalam dunia blogging.
Semalam dia tanya macam mana nak buat pages kat atas blog tu :D

Login ke dashboard blogger dulu ye.

Tutorial 

Mula-mula dari dashboard, pilih PAGES seperti gambar di atas.



Tutorial 

Kemudian pilih BLANK PAGE untuk buka satu muka baru dalam blog selain page utama.


Tutorial 

1. Masukkan tajuk page baru anda.
2. Isikan ruangan ini dengan apa yang anda inginkan.
3. PUBLISH

Tutorial 

1. Pilih TOP TABS supaya PAGE tersebut muncul di bahagian atas blog.
2. Kemudian VIEW blog anda.


Tutorial 

Page tadi akan muncul seperti di atas.


Tutorial 

Klik page tadi.
Tada... Siap sudah page yang anda inginkan :)

앱아 앨잇야

Previous
Next Post »

12 kritikan

Click here for kritikan
Putri Sukoco
admin
November 15, 2013 at 11:59 AM ×

kunjungan perdana, salam persahabatan

Reply
avatar
Pha Is
admin
November 15, 2013 at 12:26 PM ×

tutorial asas... berguna buat mereka yg baru.. bagus la, dapat jugak bntu mereka..

Reply
avatar
Aefa Aerisya
admin
November 15, 2013 at 2:20 PM ×

@Pha Is hehe.. tu la..

@Mizz Aiza hihi :D

@Anne anak buah tanye lah anne.. susah nak ajr dr FB. kena buat tutorial :D

@Sabrina hihi :P

Reply
avatar
nanakimie
admin
November 15, 2013 at 5:13 PM ×

hihi,dedulu ngk orang ada pages,sibuk nak buat jugak.sekarang ni buat tak pandang je pages tu:)

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
November 17, 2013 at 12:56 AM ×

lagi tuto dari aefa yang sangat berguna kepada blogger lain :)

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
November 17, 2013 at 10:15 PM ×

Nice sharing.. menabung churp2 di sini.. :)

Reply
avatar