Boys Before Flowers

Sebenarnya masih confuse. haha
dari dulu sampai sekarang.
Entah berapa kali dah tengok cerita ni.
Tapi masih confuse setiap kali nak search cerita ni online.

Boys Before Flowers
or
Boys Over Flowers

hahahha
Mana-mana korang la ye.
Janji tau cite apa yang Aefa maksudkan hehe

Bagi mereka-mereka yang masih tak tau pasal cerita ni
(erkk ade ke yang tak tau?)
Cerita ni berkisar mengenai sekumpulan
lelaki-lelaki handsome, segak, kaya lagi bergaya (terlebey sudaa),
iaitu Goo Joon Pyo (Lee Min Ho)
Yoon Ji Hoo (Kim Hyun Joong)
So Yi Jung (Kim Bum)
Song Woo Bin (Kim Joon)
yang lebih di kenali sebagai F4,
dan seorang perempuan miskin yang dikenali sebagai
Cerita ni ada dalam versi
dan Taiwan (Meteor Garden).

Kumpulan 4F terdiri daripada anak2 jutawan,
yang di ketuai Joon Pyo.
Mereka berkuasa di Shinhwa High School.
Ape je dorang buat pihak sekolah memang tak ambik kisah.
Almaklum la mak bapak dorang yang banyak
bagi sumbangan kat sekolah tu.
Kalau dorang tak puas hati dengan seseorang,
habis la budak tu dapat kad merah dari F4.
Kalau dah naik kad merah tu sah-sah budak tu akan
jadi mangsa oleh budak-budak lain.

Cite ni jadi lebih menarik bila Jandi
masuk ke sekolah tersebut.
Jandi lah satu-satunya pelajar yang berani melawan
kumpulan F4.

Seterusnya ikuti episod-episod cerita ni sendiri ya.
Tak rugi.
Sambil tengok cerita sambil cuci mata la katakan hikk
Korang pilih la nak tengok dalam versi yang mana satu.
Yang pasti cinta hati Aefa tetap~
Lee Min Ho.

okbai




My Fav Song!
Previous
Next Post »

22 kritikan

Click here for kritikan
Akeyla Azmi
admin
December 23, 2013 at 12:44 AM ×

oh sama je? Lahhh qila ingat baru dah tadi hihihihihi

qila takpernah tengok XD
Umi dgn adik sgt gila cerita ni hmm sbb qila kureng heroin tu huhuhuhuhu
comel sgt sampai menyampah hahahaha

Reply
avatar
Maicher
admin
December 23, 2013 at 8:08 AM ×

eh samala! kite pon suka gak cite ni. :D
and hero pilihan haruslah jun pyo kan masa memula tengok dulu hikhikss.

cite ni sangatlah best sebab dalam masa yg sama kita dapat tengok tempat² yang menarik cam macau and private island tu. ntah apa nama dia lupa plak ngaaak

Reply
avatar
December 23, 2013 at 9:35 AM ×

akak tengok tebuk-tebuk sebab rasanya bagi akak, macam meteor garden lebih best. Mungkin sebab drama ni yg first sekali akak tgk ialah meteor garden kut.

Reply
avatar
December 23, 2013 at 10:47 AM ×

best cite nie.. sm cm cite meteor garden taiwan..

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
December 23, 2013 at 11:49 AM ×

kmk layan versi korea, jepun ngan taiwan jak.. kmk x suka versi china.. hehehe.. best watak lee min ho dlm cerita tok.. hihi

Reply
avatar
Niesa
admin
December 23, 2013 at 12:27 PM ×

Kmk pernah nangga versi taiwan tp versi korea lom penah tngga gk..tp byk geng kmk yg gila nangga cita tok aefa..hehe

Reply
avatar
Pha Is
admin
December 23, 2013 at 1:32 PM ×

saya suka lagi yg versi jepun...

Reply
avatar
December 23, 2013 at 1:36 PM ×

drama pertama lee min ho yg akak tengok. terus jatuh centa @_@

Reply
avatar
December 23, 2013 at 2:52 PM ×

Meteor garden will always be my no one.. :)

Reply
avatar
Puan Mell
admin
December 23, 2013 at 3:14 PM ×

sy suka versi meteor garden lagi.. :)

Reply
avatar
ct aman
admin
December 23, 2013 at 3:43 PM ×

kalau aefa nk tau...crite ni la y ct tgk dari mule smpi abis!!ni la antare crite y ct tgk...cite korea la...slain dr full house n my girl...hehehe...btw lee minho ni mmng hensem abis...

Reply
avatar
asha hana
admin
December 23, 2013 at 6:31 PM ×

fav hana. paling hana suka kim joon.sebab dia dah macam abang. sangat protector. hana memang suka lelaki mcm nie. :D

Reply
avatar
aisya
admin
December 23, 2013 at 9:10 PM ×

orang rame suka cerita tok tapi kmk sik berapa minat gilak. hehe

Reply
avatar
Khir Khalid
admin
December 24, 2013 at 7:56 AM ×

Saya lagilah tak tau.. dtg sini klik inti & inti je.. :D

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
December 24, 2013 at 12:27 PM ×

Suka sangat tengok cite nii .. Walaupun cite ni dah lama dikeluarkan .. Best kan cite ni kak .. Hensem semua laki tu .

Reply
avatar
December 24, 2013 at 4:06 PM ×

i know this drama. tp bila ingat-ingat balik, it's kinda ridiculous.

Reply
avatar
Affy Afiqah
admin
December 24, 2013 at 7:32 PM ×

ika ada dvd cite ni...dah lamaaaa sangat dah cerita ni ahahaha....

Reply
avatar
nanakimie
admin
December 25, 2013 at 12:28 AM ×

ramai betul peminat LMH ni ye,nsem sangat ke dia,hihi...

Reply
avatar
December 28, 2013 at 10:56 PM ×

alamak.. tak tau langsung lah syg.. huuhuhu..

Reply
avatar
January 2, 2014 at 2:17 PM ×

akak tak pernah tengok dan tak mengikutinya.. hihi..

Reply
avatar
Gee Lion
admin
January 3, 2014 at 10:07 PM ×

oh mai.. citer ni la yg saya tengok sampai terus jatuh hati kat 4-4 encem boy tu. harap sangat Jun Pyo couple dgn Jandi kat realiti. tapi tak.. huhu..

tapi paling kesian Jinho..

sequel depa pon ada : BOF 5 years later.. selamat menonton.. (:

Reply
avatar