Hell_o December

O hello Disember :)

Disember bermula dengan hari yang suram.
Xglam. Ahh..
Stress jiwa ini bila teringat peristiwa-peristiwa lampau.

Pepagi bangun nak balik Melaka.
Berat hati jugak nak balik.
Tapi di gagahkan jua demi ilmu yg berguna.
Elok je perjalanan dari umah ke TBS.
Dan selepas itu, bermulalah episod kisah yang menstresskan jiwa.

Tengok jam, 11.05 am.
Ah sempat lagi nak beli ape2 tok alas perut.
Nampak Subway.
Queue tak panjang pon.
Tapi tunggu sampi 11.20 am.
Cis. lagi  5 minit bas nak gerak.

Elok je da settle kat Subway.
Amoi TBS tu dah memanggil-manggil kitorg spy naik bas.

*ok rase famous skejap di situ*

Bas
Bas

Berlari-lari anak ke bas.
Comel sangat.
Naik bas, carik tempat duduk.
Ciskek. Pakcik tua nih amek tempat duduk kitorg.
"orang len suda ambik tempat duduk i ma"
Ngeng pakcik tu.
Halau la org tu. sakit ati tau!
Duduk belakang sekali.

Bas gerak.
oh bahagia.
Tetiba bas belok masok tol kajang.
EH??????
Tak pernah-pernah pon masok Kajang.
Ok2. Still bersabar sambil makan Subway.
Kotla nak guna jalan short cut elak jem.

Sampai Bandar Sungai Long dah.
Ok. Makin pelik nih.

Bas patah balik ke Tol Kajang.
Aik!!!

Stress
Stress

Jiwa pon meracau.
Jam 12.45 dah!
Habis la. Memang tak sempat nak pergi kursus SPSS tu.
Area Nilai mmg sah2 jem teruk.
Malas dah nak mengadap kestressan jiwa ni.
Pejam mate. Mimpi indah sekejap.

Selepas beberapa kali pejam celik.
Maka tiba di Melaka pukul 4 pm!!!!!!
Pakcik pemandu tu takde pon nak mintak maaf ke ape.
Kalau die xbawak BERSIAR-SIAR di Kajang tu
takde lah lambat sangat macam tu.

Thinking
Pening

4.15 baru masok kelas.
SPSS tu pon dah nak sampai conslucion da.
So nak expect kitorang paham ape lagik?
Yang masok awal pon blur2.
Ni kan pulak kitorg yg masok lewat tu.
Basic SPSS pon tak lepas.

Smile
Smile

Ok fine.
Buat muka slumber.
Happy datang Melaka jumpa kawan2.
Tapi hati?? dah tak tentu dah.
Nak buat cane kalo tak paham.

Down
Down
Makin lame kat situ makin stress jiwa.
Habis je SPSS terus balik.
Sampai member tegur nape muka stress sangat.
Maafla yer. Dah tak bole nak cover.
Tak bole dah nak pura-pura cool.

Sampai je MC terus pergi kaunter bas Nice.
Memang mahal.
Tapi bas ni direct ke KL Sentral.
Pemandu die baik.
Murah senyuman.
Dalam bas bole makan-makan.
Bole layan movie jugak.
So bole balik dengan aman.

Learning
Learning Nothing
So..
Kesimpulannya kat sini..
Sape nak tolong ajarkan SPSS?

Carry On
Carry On
Previous
Next Post »