Ini Kisah Benar

bace cerita ini. dan tulis summary anda tidak kurang dari 100 patah perkataan. hahaha

*******************

Minah : Tak sihat la. Teman pergi klinik boleh?
Tipah : Klinik mane bukak time ni?
Minah : Klinik 24 jam la.
Tipah : {membisu}
Minah : {Terus berlalu kerana tahu duduk bangun situasi ketika itu}

Beberapa minit kemudian...

Minah : Teman saya pergi klinik sekejap boleh?
Mary dan Ketty : Ok. Awak pergi klinik 24 jam tu ke?
Minah : Ye. Saya tak larat dah nak lawan sakit ni.
Mary dan Ketty : Ok nanti kami teman awak.
Minah : { Rasa lega }

Selepas turun dari bas.. Sekitar jam 12 tengah malam.
Tipah ke utara.. Kami ke Selatan..
Tiba-tiba..

Tipah : Eh. Korang dua nak pergi mana? [bace dengan intonasi tak puas hati]
Mary : Teman Minah pergi klinik la. Dia tak sihat.
Ketty : Awak nak balik terus ke?
Tipah : {Muka ketat}
Minah : [dalam hati.. ] errr.. then you expect i akan pergi klinik sorang diri tengah malam ni?
Tipah : Tau tak klinik 24 jam tu jauh. bla.. bla.. blaa...
Minah : [dalam hati lagi.. sebab malas nak bertekak dengan orang macam ni] kalau aku larat lagi memang aku sanggup bertahan sampai pagi. sebab dah tak mampu lawan sakit ni la aku sanggup jalan jauh ni tau tak!!!


Dalam klinik...

Mary : Saya ngantuk [menguap]
Minah : Sorry susahkan awak.. :(
Mary : Eh takpelah. kan tengah malam. mengantuk la. lagipun penat balik kerja kan.
Minah : [masih rasa bersalah sebab susahkan kawan-kawan]
Tipah : Jom kita dua balik. Nanti Ketty teman Minah kat sini.
Minah : [DALAM HATI] what the fishh. Tinggalkan kami berdua je???
Mary : Eh takpelah. takkan nak tinggalkan mereka berdua je..
Tipahh : [muka ketat lagi]


TAMAT

fyi.. Minah tu Aefa..
Nama watak lain tu Aefa tukar.
Previous
Next Post »

33 kritikan

Click here for kritikan
Affy Afiqah
admin
December 24, 2013 at 10:58 PM ×

adakah betul2 nak teman ata tidak tu sebenarnya??
so macam mana pi klinik?? dah ok sikit?? amik cuti tak?

Reply
avatar
Nur Shafiq
admin
December 24, 2013 at 11:02 PM ×

macam tak patut ja si tipah..minta dijauhkan kawan macam tu :l

Reply
avatar
December 24, 2013 at 11:05 PM ×

mcm ni org..saat kita senang semua cri tapi kalau susah langsung xkan tlong...

Reply
avatar
aisya
admin
December 24, 2013 at 11:05 PM ×

kmk pulang yg geram nangga tipah ya. mun dah mok balit sia, balit jak lah owh.. sian ktk, nasib bait ada juak yg nak neman.. rehat cukup2, ubat boh lupak makan.. mudahan cepat2 sembuh.. :)

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
December 24, 2013 at 11:10 PM ×

memang kureng sungguh tipah tu tau.. aefa dah ok? take care tau.. rajin2 mkn ubat.. hehe..

Reply
avatar
Akeyla Azmi
admin
December 24, 2013 at 11:22 PM ×

tipah tu mcm mintak simbah air je duduk muka ketat je haih qila panas betul huhuhu.

Hm poor poor kak aefa :(
Get well soon. Takpe lah jauh sikit, dah sakit nak buat acane....... :D

Inshaallah nanti 100% sihat balik ok!!!

Reply
avatar
Huny eda
admin
December 25, 2013 at 12:20 AM ×

sanggupnya c tipah tgk aefa dlm kesakitan

Reply
avatar
nanakimie
admin
December 25, 2013 at 12:23 AM ×

alahai..bukan mintak teman g dating pun kan......sabar ye aefa..moga aefa cepat sembuh..banyakkan minum air k:)

Reply
avatar
December 25, 2013 at 1:10 AM ×

tipah tu kejam ea. org tengah demam dia buat tak kisah pulak --

Reply
avatar
Cik Tieka
admin
December 25, 2013 at 8:41 AM ×

alahai..ada jgk kawan selfish mcm ni.. kalau dia sakit nanti pastuh takda org temankan p klinik, baru dia rasa tu.. semoga cepat sembuh yer :)

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
December 25, 2013 at 9:26 AM ×

Sabar jelah .. Ada jugak ye kawan macam ni .. Haih tipah tipah

Reply
avatar
December 25, 2013 at 10:55 AM ×

buruk nya perangai si Tipah tu kan.. tunggu lah time dia sakit nanti macam mana pulak perasaan dia. nasib baik baik ada mary dan kety tu

Reply
avatar
fatin wawa
admin
December 25, 2013 at 11:10 AM ×

nanti bila tiba turn dia plk yg sakit, xde org nak temankan baru dia tau.. get well soon ya aefa.. :)

Reply
avatar
Pha Is
admin
December 25, 2013 at 4:33 PM ×

kesian..
beberapa bulan lepas, pernah gak sakittengah malam pukul 2 pagi.. ajak member pi klinik 24. alhamdulillah, beliau sangup tolong dari A sampai Z...

Reply
avatar
asha hana
admin
December 25, 2013 at 6:37 PM ×

kawan mcm tipah tu patut dihapuskan. org mcm tu la yang memudarat kan diri sendiri jugak. aefa now dah ok tak? get well soon :)

Reply
avatar
December 26, 2013 at 9:10 AM ×

semoga aefa cepat sembuh ye dik. Hurmm tak tau la nak kata aa kat tipah tu. Geleng paler membayangkannya.

Reply
avatar
Vee Lea
admin
December 26, 2013 at 1:30 PM ×

Sikpa. Org kedak ya , cara mok bukak matanya kitak perlu bait ngan nya. Mun nya susah next time, ktk tolong jak seikhlasnya. Sak nya sedar :)

Reply
avatar
acik idah
admin
December 26, 2013 at 2:11 PM ×

Aefa... bersyukur kerana masih ada rakan2 yang masih prihatin walaupun ada sekor yang menjengkelkan... :D

Reply
avatar
December 26, 2013 at 2:34 PM ×

summary less than 100? okay! let's start!!

Haiya! itu org mmg sgt kejam haa...dah tau org sakit lagi dia nak byk bunyi...mmg gitu la kekdahnya...selalu time susah mesti cari kita, time kita susah dia takde pun nak dtg tlg...nak lari lagi ada...phuihhh...ini org..hahahahahah

Reply
avatar
Invisible Me
admin
December 26, 2013 at 4:11 PM ×

Tebayang macam manalah dia agaknya kalau dia sakit nanti. Btw, moga cepat sembuh :)

Reply
avatar
December 27, 2013 at 3:27 AM ×

teman time susah, susah nak cari kan.. sbr sis.. huhu..

Reply
avatar
December 28, 2013 at 10:51 PM ×

aefa.. aefa sakit apa dear?.. dah ok ke?..aefa..mmg melayu skrg banyak perangai yang macam tu.. tak tau lah kenapa .. macam k.lilynn.. selalu kuar.. yg tegur k.lilynn , anak and husband is chinese dan indian..klu malay ni adika berdiri kt kaki dia boleh jeling maut kat adika and k.lilynn macam VAVI perangai malay macam ni.. tak tau nape ntah bangga riak angkuh sangat melayu sekarang.. sombong dan tak beradab.. tak cukup 100pp kan aefa.. huhuhu

Reply
avatar
December 29, 2013 at 1:43 PM ×

hmmmm... comflicatednya...

semua ni berjalan kaki ke apa..?

Reply
avatar
December 30, 2013 at 8:33 PM ×

Aefa..lama x snggh sini..rindu bgt sama kamu..hehe

Reply
avatar
Kin Naz
admin
December 31, 2013 at 12:08 PM ×

hmmm sabar je la aefa.

Reply
avatar
Niesa
admin
January 1, 2014 at 10:27 PM ×

semoga tabah aefa..siney2 mmg akan ada org cm ya..ktk dh sihat lom?

Reply
avatar
January 2, 2014 at 2:15 PM ×

aefa tak sihat ya? semoga cepat sembuh demam..

Reply
avatar
zuhdi sanusi
admin
January 3, 2014 at 4:20 PM ×

ape punya kwan la cam tu.,

Reply
avatar
January 6, 2014 at 2:16 PM ×

ermmm... kawan bergembira mmg ramai.. tp kawan duka mmg entah ade atau tak.. semoga aefa cpt sembuh...

Reply
avatar
tenku butang
admin
January 10, 2014 at 9:07 PM ×

kesian aefa.. tipah tak patutt

Reply
avatar
Invisible Me
admin
January 10, 2014 at 9:57 PM ×

mcm rindu ja nak baca entry kat sini :p

Reply
avatar
Aya Zuki
admin
January 11, 2014 at 12:47 AM ×

hmm lain orang lain perangainyaa..sabo jela..susah nk cari kawan time susah..yg ikhlas :(

Reply
avatar