Tabiat Semenjak DuaMenjak TigaMenjak Ini

1. Bowing

Bowing
Bowing

Bowing? haha.. keje dalam company Jepun.
Jadi setiap pagi ada step briefing.
Tapi before masuk keje ni pon memang dah terbiasa dengan bowing ni.
Tapi kepala je lah.
kalau tengok betul-betul macam orang mengangguk pulak.
kadang-kadang tak perasan pun kan.
kepala kita automatik tunduk -.-''



2. Aegyo

Haha.. masih ingat maksud Aegyo ni?
Sile scroll entry lama ye haha..
Selalu buat ni bila ambik Selca je.
tak pernah lagi wat depan orang lain.
kang orang kate buang tabiat plak haha



3. Talking to yourself with brief Korean phrases

Won Bin
Won Bin


Aefa kan self-study hangul ni.
So tau la serba sedikit bahasa Korea.
kadang-kadang memang ade gile sikit berfikir guna bahasa korea tu haha..
kire cam rojak la..
BM + Hangul haha




4. Eavesdropping on actual Korean conversations

Muahaha.. kat airport or kat mane-mane memang selalu buat ni..
haha..
berangan la nak translate ape yang dorang cakap.
tapi seronok la dengar dorang cakap depan-depan.
So far mase training kat tempat cashier pernah jugak dapat customer Korea.
pastu senyum sorang-sorang dengar dorang borak haha



5. Cracking up like a maniac


haha.. ni pengaruh RM la ni.
ketawa macam ape je..
Memang tak sopan.
Ish ish. memang lari mak mertua kalau die tengok haha




So korang macam mane?
Peminat KDrama meh share sikit hikhik





Previous
Next Post »

23 kritikan

Click here for kritikan
December 19, 2013 at 12:18 AM ×

Empat menjak, lima menjak ni...

Reply
avatar
Anne Nurain
admin
December 19, 2013 at 12:47 AM ×

eh apsal tabiat kita macam sama ja tok? kmk pun suka buat semua yang ktk list ya.. uni kmk pun ada student korea, macam best jak dengar cdak klaka.. terus feeling2 ada kat korea.. hahaha..

Reply
avatar
nanakimie
admin
December 19, 2013 at 12:56 AM ×

wah,hihi...berkorea pulak dia sekarang:)

Reply
avatar
December 19, 2013 at 1:12 AM ×

haha comelnya tajuk entry :p yg tabiat per-1 "bowing" tu, saya ingatkan akak nk sebut boring. hehehe

Reply
avatar
Afiqah Adzan
admin
December 19, 2013 at 1:23 AM ×

Panjang betul menjak2 nya kak aefa .. Rm memang sangat berpengaruh .. Asyik ketawa aje kalau ketawa pulak , nauzubillah ahahaha .. Kuat tak ingat dunia

Reply
avatar
December 19, 2013 at 2:18 AM ×

Tetba terperasan muka top je..hehehe

Reply
avatar
December 19, 2013 at 3:18 AM ×

alamak aefa cyg.. bab korea mmg failed ler.. dolu ada gak layan korea.. 2005, pehtu x tau tetibe boleh slow slow melenyap... hihi..

Reply
avatar
Miss Xyz
admin
December 19, 2013 at 7:39 AM ×

Saya suka tengok drama Korea jugak, so sekarang ni adalah sikit-sikit belajar bahasa Korea dan Jepun (from anime). Tak salah pun belajar banyak bahasa, wlpun reti sikit2 je ahaha


Terpanjang pulak komen waa

Reply
avatar
Maicher
admin
December 19, 2013 at 7:55 AM ×

whoaa belajar hangul sendiri.
bagus bagus.

saya pun minat gak bahse korea ni. macam best je kan bila dapat pronounce the way they pronounce.

hehe annyeong!

Reply
avatar
Niesa
admin
December 19, 2013 at 9:18 AM ×

mmg pengaruh korea tok aefa..tp nang suka nenga org korea klaka..cute jak bunyi daknya nyebut oppaa..hihi

Reply
avatar
ct aman
admin
December 19, 2013 at 10:35 AM ×

bermenjak2 plak die...=p

Reply
avatar
December 19, 2013 at 11:01 AM ×

banyak betul menjaknya tu...

Reply
avatar
December 19, 2013 at 11:30 AM ×

okay, sally nak tunggu sya menjerit tgk T.O.P dia tgh bow tu...hehehe...

kita tak minat korea...sikit pun tak :P

Reply
avatar
December 19, 2013 at 11:42 AM ×

no 3 tu selalu buat la. :) sikit2 boleh la nak buat ayat memang xpandai

Reply
avatar
December 19, 2013 at 12:08 PM ×

ade budak kat opis saya dulu pergi korea pakai bahasa yang dia belajar dalam tv jer..katanya berguna gak untuk keadaan keadaan tertentu...hehehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Huny eda
admin
December 19, 2013 at 2:26 PM ×

aegyo sering kali d dengar bila nonton citer corea.hee

Reply
avatar
Pha Is
admin
December 19, 2013 at 3:26 PM ×

pelik2 je tabiat nih.. hahah

Reply
avatar
Akeyla Azmi
admin
December 19, 2013 at 7:15 PM ×

Huhuhuhu :D Sangat best ah entry kak aefa kalau psl korea <3 huhuhu

ececeh aegyo bila selca je? piwit

Reply
avatar
asha hana
admin
December 19, 2013 at 7:17 PM ×

hahah hana pown sama la. kadang2 pown dah terbiasa bowing. :D

Reply
avatar
aisya
admin
December 19, 2013 at 10:05 PM ×

kmk yg 1st ya, tp before start nangga cerita korea lagik nang kedak ya. masa sekolah2 dolok, ucap selamat ngan cikgu entah mcm ne automatik jadi burung belatuk. haha

Reply
avatar
Super Girl
admin
December 20, 2013 at 6:54 AM ×

bowing . huhu . bila dah keje syarikat jepun , dia punya cara kita kena ikut :D

Reply
avatar
December 20, 2013 at 4:51 PM ×

nie betul2 kene demam korea nie.. hehe

Reply
avatar