UiTM Kampus Bandaraya Melaka

UiTM KBM
UiTM Kampus Bandaraya Melaka
Terima kasih kepada mereka yang search mengenai UiTM Bandaraya Melaka di blog Aefa. Pelajar baru ye? hehe. Dulu-dulu Aefa main redah je carik UiTM Melaka ni. Sebab dengar cite UiTM ni tengah-tengah bandar so dari mane-mane je boleh nampak. Memang betul boleh nampak sebab UiTM ni bangunan setinggi 16 tingkat. Tapi yang jadi masalahnya nak cari jalan ke sana. Sekitar UiTM tu jalan dia kebanyakkannya sehala sahaja. Jadi kalau silap jalan memang tak best. Dulu-dulu, UiTM Bandaraya Melaka ni takde dalam Google Maps. So, kalau nak pergi ke sana kena search Graha Maju, Jalan Graha Maju. Bangunan dia bersebelahan je. 
UiTM KBM
Parking
Belajar kat kampus ni anda akan menikmati musim sejuk sepanjang tahun. Kecuali tiba-tiba kemarau melanda, anda akan berpeluang merasai musim panas kering. :D Kalau anda memang tak tahan kesejukan, sila bawa baju tebal-tebal sebab aircond dalam kampus ni standardize. Takde suis on off. On pukul 8 pagi, pukul 10 malam baru off.
UiTM KBM
Parking
Selain bangunan yang Aefa tunjuk kat atas tu, bilik kuliah juga terdapat di Bangunan Graha Maju. Jadi, jalan terpantas untuk sampai ke bilik kuliah terutamanya pada waktu puncak adalah menggunakan tangga. Hanya ada 3 lift yang bebas digunakan oleh pelajar. Akan tetapi, lift tersebut tidak mampu untuk menampung jumlah keseluruhan pelajar yang turun naik ke bilik kuliah masing-masing. Kadang-kadang ada pelajar yang sangat annoying, naik 1 2 tingkat pun nak guna lift. Nampak tak bontotnye yang berat tu. :D

Sekian. Info ringkas mengenai kampus Aefa dulu :)
UiTM KBM
UiTM dari rumah sewa. 

You Might Also Like

5 kritikan