• Tutorial : Letak Iklan Dalam Entry

     Tadaa.. Tetiba buat tutorial kan. hehe
    Aefa buat ni khas untuk Cikgu Norazimah.
    Harap cikgu paham apa yang Aefa sampaikan ni ye.
    Aefa tak mahir sangat coding ni.
    Try and error :D


    1. Langkah yang pertama, dari dashboard blogger, click "Template"

    Tutorial 




    2. Kemudian click "Edit HTML"

    Tutorial 

    3. Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
    Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

    Tutorial 



    Mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah ini.

    Tutorial 



    4. Search "post-footer-line-3" . Dah jumpa? Scroll ke atas sedikit dan cari "post-footer-line-1" .

    Tutorial 
    Kemudian paste kan kod iklan Nuffnang sebelum "post-footer-line-1". Preview dan save :)




    Selamat mencuba. :D

    앱아 앨잇야


  • 18 kritikan:

    Khir Khalid said...

    Org mcm sy ni kena slow2 fahamkan.. thanks sharing ye.. :)

    Scha Nazri said...

    Hurmm. Tak jadi lah :(

    Aefa Aerisya said...

    die ada tulis error die ape?
    make sure search post-footer-line-3.. bukan post-footer-line-1

    Aefa Aerisya said...

    hehe.. aefa pandai basic2 je.. suke mencuba.. :)

    Kisah Si Dairy said...

    akak dah jadi balik...hehehehe...

    Affy Afiqah said...

    tak berani nak buat takut salah coding, dah laa ika ni sengal sikit kadang2 haha
    dah salah coding nanti menggelabah hewhew

    nanakimie said...

    haritu ada jugak blogger tanya nana,tapi nana da lupa buat macam mana,hihi....

    Eyma Balkish said...

    Nanti saya akan cuba. Tutorial ini saya tidak pernah cuba lagi. Harap-harap menjadi....:)

    Aefa Aerisya said...

    hehehe :P akak master lah bab coding ni~

    Aefa Aerisya said...

    ahhaa.. ika takde blog utk test coding2 ni ke? wat la stu blog.. senang nak cube try test :D

    Craziest Photo Collection said...

    There is something about the tenor of relationships within a religious community that makes it the best tutorial in citizenship and good neighborliness.

    Aefa Aerisya said...

    haha tu la.. aefa pon selalunya lupa dah aefa usik code yg mane satu.. ni pun kebetulan aefa baru2 je edit hihih

    Aefa Aerisya said...

    semoga berjaya :) try and error ye :D

    Nur Fajar said...

    patutlah slama ni asyik error je..sbb ctrl+F sya yg 1st bukan 2nd..now,dah okay dah.thanks =)

    Cikgu Norazimah said...

    thanks yer bagi tutorial, kena try ni, kalau dah jadi CN inform yer..hehe

    Aefa Aerisya said...

    Nur Fajar hehe.. tahniah~ :D

    CN hehe.. gud luck cikgu :)

    Pha Is said...

    ni mesti klik iklan masyuk je.. saya letak kat selepas setiap entri..

    Aefa Aerisya said...

    Pha Is hehe.. saje tukar2 tempat.. xde la masyuk sgt. cukup makan je :D

    Tempah Kek Lapis di Sini

    Bagi yang meminati kek lapis Sarawak, anda boleh membuat tempahan di sini. Kek lapis ini di buat sendiri oleh keluarga saya. Maaf, saya tak reti buat kek lapis :D. Kualiti dijamin. InsyaAllah.

    Yahoo Messenger

    aefa_aerisya

    EMAIL

    aefa_aerisya@yahoo.com

    Line

    aefaaerisya

    Youtube

    aefaa3