Tutorial : Letak Iklan Dalam Entry


 Tadaa.. Tetiba buat tutorial kan. hehe
Aefa buat ni khas untuk Cikgu Norazimah.
Harap cikgu paham apa yang Aefa sampaikan ni ye.
Aefa tak mahir sangat coding ni.
Try and error :D


1. Langkah yang pertama, dari dashboard blogger, click "Template"

Tutorial 




2. Kemudian click "Edit HTML"

Tutorial 

3. Click di dalam kotak coding dan tekan Ctrl + F untuk mengaktifkan navigation function.
Kalau kotak seperti di bawah ni muncul, SALAH~

Tutorial 



Mesti muncul di penjuru kotak coding seperti di bawah ini.

Tutorial 



4. Search "post-footer-line-3" . Dah jumpa? Scroll ke atas sedikit dan cari "post-footer-line-1" .

Tutorial 
Kemudian paste kan kod iklan Nuffnang sebelum "post-footer-line-1". Preview dan save :)




Selamat mencuba. :D

앱아 앨잇야



Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter

18 kritikan:

Khir Khalid on November 8, 2013 at 1:27 AM said...

Org mcm sy ni kena slow2 fahamkan.. thanks sharing ye.. :)

Scha Nazri on November 8, 2013 at 2:14 AM said...

Hurmm. Tak jadi lah :(

Aefa Aerisya on November 8, 2013 at 2:30 AM said...

die ada tulis error die ape?
make sure search post-footer-line-3.. bukan post-footer-line-1

Aefa Aerisya on November 8, 2013 at 2:34 AM said...

hehe.. aefa pandai basic2 je.. suke mencuba.. :)

Kisah Si Dairy on November 8, 2013 at 8:30 AM said...

akak dah jadi balik...hehehehe...

Affy Afiqah on November 8, 2013 at 3:48 PM said...

tak berani nak buat takut salah coding, dah laa ika ni sengal sikit kadang2 haha
dah salah coding nanti menggelabah hewhew

nanakimie on November 8, 2013 at 4:31 PM said...

haritu ada jugak blogger tanya nana,tapi nana da lupa buat macam mana,hihi....

Eyma Balkish on November 8, 2013 at 9:19 PM said...

Nanti saya akan cuba. Tutorial ini saya tidak pernah cuba lagi. Harap-harap menjadi....:)

Aefa Aerisya on November 9, 2013 at 1:05 AM said...

hehehe :P akak master lah bab coding ni~

Aefa Aerisya on November 9, 2013 at 1:06 AM said...

ahhaa.. ika takde blog utk test coding2 ni ke? wat la stu blog.. senang nak cube try test :D

Craziest Photo Collection on November 9, 2013 at 1:07 AM said...

There is something about the tenor of relationships within a religious community that makes it the best tutorial in citizenship and good neighborliness.

Aefa Aerisya on November 9, 2013 at 1:09 AM said...

haha tu la.. aefa pon selalunya lupa dah aefa usik code yg mane satu.. ni pun kebetulan aefa baru2 je edit hihih

Aefa Aerisya on November 9, 2013 at 1:10 AM said...

semoga berjaya :) try and error ye :D

Nur Fajar on November 9, 2013 at 9:21 PM said...

patutlah slama ni asyik error je..sbb ctrl+F sya yg 1st bukan 2nd..now,dah okay dah.thanks =)

Cikgu Norazimah on November 9, 2013 at 11:20 PM said...

thanks yer bagi tutorial, kena try ni, kalau dah jadi CN inform yer..hehe

Aefa Aerisya on November 11, 2013 at 1:15 AM said...

Nur Fajar hehe.. tahniah~ :D

CN hehe.. gud luck cikgu :)

Pha Is on November 11, 2013 at 12:16 PM said...

ni mesti klik iklan masyuk je.. saya letak kat selepas setiap entri..

Aefa Aerisya on November 12, 2013 at 11:30 AM said...

Pha Is hehe.. saje tukar2 tempat.. xde la masyuk sgt. cukup makan je :D

Followers

 
Blogged.my

Drop Ur Link Here :)




[Valid Atom 1.0]


Labels

Blog Review (1) Blogging (16) Contest (1) Doa (1) Giveaway (15) Just For Laugh (2) Kesihatan (3) Korean (14) Must Eat (4) Must Visit (4) MyLife (84) Perkongsian (14) Program (5) Puisi (1) Running Man (4) Segmen (10) Semasa (3) Tips (2) Tutorial (4) Wordless (12)

| Memory Lane © 20012. All Rights Reserved |Template Style by My Blogger Tricks | Design by Durai sankar | Back To Top |

Blogger Gadgets